We hebben 57 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Peugeot
408
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Tweedehands of nieuwe Peugeot 408

In 2022 breidde Peugeot het aanbod uit met de Peugeot 408 . De auto heeft geen directe voorgangers in het Peugeot-aanbod. Op het eerste gezicht lijkt de Peugeot 408 een coupé-SUV, maar hij is veel lager dan andere SUV-modellen. Volgens Peugeot combineert de Peugeot 408 dan ook de voordelen van een SUV, een sedan en een hatchback. Technisch is de Peugeot 408 gebaseerd op de Peugeot 308, de vijfdeurs hatchback of stationwagen. Ook de Citroën C5 X is nauw verwant aan de Peugeot 408 en heeft ook een vergelijkbare carrosserievorm.

Er was trouwens al eerder sprake van een Peugeot 408. In 2010 werd in China al een Peugeot met die naam geïntroduceerd. Dat model staat echter volledig los van de Europese Peugeot 408. De Chinese Peugeot 408 is de sedanversie van de Peugeot 308. De kans dat je de Chinese Peugeot 408 tegen zult komen als occasion is bijzonder klein, maar om verwarring te voorkomen is het handig om van het bestaan te weten.

Peugeot 408 Hybride

Het motorenaanbod van de Peugeot 408 komt begrijpelijkerwijs overeen met dat van de genoemde Peugeot 308 en Citroën C5 X . Dat betekent een 96 kW (130 pk) sterke 1,2-liter PureTech benzinemotor, maar ook wee plug-in hybride aandrijflijnen. De voordeligste plug-in hybride-uitvoering is de HYbrid 180, die zoals de type-aanduiding al aangeeft beschikt over een vermogen van 132 kW (180 pk). Het plug-in hybride topmodel is de HYbrid 225, die beschikt over liefst 165 kW (225 pk). Daarmee wordt de Peugeot 408 een echt sportieve auto.

Het spreekt voor zich dat de plug-in hybrideversies veruit het zuinigst met de brandstof omspringen, mits ze direct worden opgeladen als de batterij leeg is. Het officiële gemiddelde verbruik is zo’n 1,2 l/100 km (1 op 83). Ondanks het extra vermogen is het gemiddelde verbruik van de krachtigste plug-in hybride niet veel hoger, volgens de officiële waarden althans.

Zowel de plug-in hybridemodellen als de versie met alleen een benzinemotor is altijd voorzien van een automatische transmissie. Ook gaat de aandrijving altijd naar de voorwielen. Buiten Europa is ook een 160 kW (215 pk) sterke benzinemotor leverbaar. Die is wellicht te vinden via grijze import, al is de plug-in hybrideversie voor Europa veel interessanter.

Verschillende types 408 (Allure Pack, PureTech)

De Peugeot 408 is leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Allure, Allure Pack en GT. Deze uitrustingsniveaus bouwen in die volgorde op in luxe. Standaard is de Peugeot 408 echter al rijk uitgerust. Zaken als 17-inch lichtmetalen velgen, keyless entry & start, navigatie, tweezone klimaatcontrole met interieurluchtfilter, parkeerhulp met achteruitrijcamera en natuurlijk allerlei moderne veiligheidssystemen zijn aan boord. Ook de bijzondere Peugeot i-Cockpit met boven het stuurwiel geplaatste tellers is aanwezig. De hogere uitrustingsniveaus bieden onder andere grotere velgen, nog meer assistentiesystemen en elektrische achterklepbediening. Sommige van die zaken zijn optioneel leverbaar voor de lagere uitrustingsniveaus.

Wil je iets speciaals? Ga dan op zoek naar een 408 First Edition. Dat was een introductiemodel met een speciaal samengestelde uitrusting. De Peugeot 408 Allure is niet leverbaar als de krachtigste Hybrid-versie, verder zijn alle andere uitrustingsniveaus beschikbaar met zowel de PureTech benzinemotor als de twee Hybrid-varianten.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen