We hebben 673 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Kia
Picanto
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Kia Picanto occasions en nieuwe Kia Picanto

De Kia Picanto is een 3- of 5-deurs zuinige stadsauto in de meest compacte autoklasse, het A-segment. Kia is een Zuid-Koreaanse autofabrikant, dat de eerste generatie Kia Picanto in 2004 op de markt bracht als 5-deurs hatchback . In 2011 verschijnt de tweede generatie Kia Picanto die ook als 3-deurs hatchback te koop is. De derde generatie Kia Picanto uit 2017 is wederom uitsluitend als 5-deurs hatchback leverbaar.

Alleen van de eerste generatie Kia Picanto verschijnt een dieselversie met een kleine 1,1-liter motor op de markt. Vrijwel alle versies van een tweedehandse Kia Picanto zijn echter uitgerust met een benzinemotor met bescheiden inhoud. Speciale uitvoeringen van de derde generatie zijn de sportief uitgedoste GT-Line en de iets hoger op de wielen staande X-Line , die oogt als een mini-SUV met stoere designaccenten. Met een totale lengte van 3.600 mm is het vinden van een parkeerplek een peulenschil. Voor een maatje groter kun je bij Kia terecht voor de Kia Rio .

Concurrenten Kia Picanto

De Kia Picanto bevindt zich in een markt waarin veel aanbod is. Compacte auto’s zijn populair vanwege hun betaalbaarheid, wendbaarheid, lage verbruik en relatief ruime interieur. Binnen het A-segment zijn de concurrenten van de Kia Picanto onder meer de:

Eerste generatie Picanto

Begin 2004 bracht Kia de eerste generatie op de markt als kleine stadsauto. In het A-segment is iedere centimeter belangrijk en op dat gebied won de eerste generatie Picanto het niet van enkele concurrenten. De sterke punten bij dit model was het comfort en de rijeigenschappen. Zo had de eerste Picanto relatief weinig last van windruis en had hij een redelijk rijke uitrusting met onder andere een verstelbaar stuurwiel, fijne stoelen, gekleurde bekleding en centrale deurvergrendeling. Verder heeft de eerste generatie Kia Picanto een pittig motortje met vier cilinders waarmee je goed meekomt met het verkeer op de snelweg.

Tweede generatie Picanto

In 2011 werd de tweede generatie Kia Picanto op de markt gebracht. Qua binnenruimte is de tweede generatie aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Met vier volwassenen op pad kan zelfs prima in de compacte stadsauto. Zeker in combinatie met vijf deuren is de Kia Picanto een heel volwassen auto voor zijn formaat. Een 3-deurs Picanto is er ook uit die tijd. Wellicht iets minder praktisch, maar wel sportiever vormgegeven dan de meer ingetogen Picanto 5-deurs. Verder blijkt de Kia Picanto een uiterst betrouwbare auto te zijn, gezien de resultaten in internationale pechonderzoeken.

Derde generatie Picanto

In 2017 bracht Kia de derde generatie Picanto uit. Deze was enkel leverbaar als 5-deurs. Deze is te vinden met drie verschillende benzinemotoren met drie of vier cilinders en variërend in vermogen van 67 pk tot 100 pk. Die laatste motorversie is voorzien van een turbo.

Een handige feature is de dubbele bodem in de kofferbak. Hierdoor komt er in de laagste stand ruimte vrij om net even wat meer mee te kunnen nemen. De kofferruimte is met 255 liter zelfs een van de grootste in het A-segment. Wat betreft de uitvoeringen is de derde generatie Kia Picanto te vinden als basisversie ComfortLine-versie en in de luxere uitvoeringen DynamicLine en DynamicPlusLine. Daarnaast zijn er ook twee speciale uitvoeringen: de GT-Line en X-Line. De perfecte keus voor als je wilt opvallen met je Picanto.

De Kia Picanto GT-Line heeft een sportief voorkomen dankzij rode accenten, andere bumpers en sportieve wielen. De X-Line heeft een meer SUV-achtige uitstraling. De auto staat iets hoger op z’n wielen, heeft zwarte spatbordverbreders, andere bumpers en grotere wielen.

Tweedehandse Kia Picanto uit 2017, 2018 of 2019 kopen

De Kia Picanto is in Nederland al generaties lang populair en de vorige generaties hebben hun betrouwbaarheid bewezen. Wie op zoek is naar een tweedehandse Kia Picanto uit 2017, 2018 of 2019 komt automatisch uit bij de derde generatie. Die is, ondanks zijn compacte afmetingen, relatief ruim vanbinnen. Hoewel de Picanto wellicht niet de voordeligste keuze is vergeleken met de concurrentie, is hij standaard al wel rijkelijk rijk uitgevoerd met opties.

Kia Picanto garantie

De fabrieksgarantie van de Kia Picanto van maar liefst 7 jaar (max. 150.000 km) is overdraagbaar en geldig in heel Europa. Op een tweedehandse Kia Picanto uit 2017, 2018 of 2019 zit dus fabrieksgarantie, een belangrijk aankoopargument voor de occasionkoper. Maar of je deze garantie daadwerkelijk nodig hebt, is nog maar de vraag, de Kia Picanto blijkt na alle jaren dat het op de markt is, een bijzonder betrouwbare auto.

Kia Picanto automaat en handgeschakeld

De meeste uitvoeringen van de Kia Picanto zijn voorzien van een handgeschakelde 5-versnellingsbak. Een Kia Picanto automaat komt minder voor, maar is wel degelijk te vinden. De transmissie is een 4-trapsautomaat in de eerste twee generaties. Vanaf de derde generatie heeft de automaat 5 versnellingen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen