We hebben 28.677 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Hybride
Basisgegevens
Brandstof
Staat
EV/Hybride eigenschappen
Plugin Hybride
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Hybride occasions en nieuwe auto's

Hybride auto’s zijn uitgerust met vaak twee technieken voor de aandrijving. Meestal is dit een combinatie van een traditionele verbrandingsmotor (benzine /diesel ) met een elektromotor.

Een van de bekendste hybride auto’s is de Toyota Prius die in 1997 op de markt komt. Deze hybride auto is uitgerust met zowel een benzinemotor als een elektromotor. Die wisselen elkaar volledig automatisch af; daar hoef je niets voor te doen. Hollywoodsterren als Leonardo DiCaprio en Cameron Diaz rijden kort na de marktintroductie in een Prius en laten hiermee zien dat ze het beste voorhebben met het milieu. De Japanse gezinsauto is bijna even zuinig als een kleine stadsauto. En doordat hij deels op zijn elektromotor rijdt – en dan geen brandstof verbruikt – stoot-ie minder schadelijke stoffen uit. Hybride auto’s rijden over het algemeen zuiniger dan auto’s die alleen op benzine rijden.

Zuinige, tweedehandse hybride auto's

Er bestaan verschillende zuinige, tweedehandse hybride auto’s. Een half hybride auto (of mild-hybrid) kan niet volledig elektrisch rijden. Een elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor, zoals bij het starten. Een voorbeeld is de Suzuki Swift Smart Hybrid. Hybride auto’s zoals de Toyota Prius kunnen wel alleen op de elektromotor rijden. Een stekker ontbreekt, want hybride auto’s laden zichzelf op, bijvoorbeeld tijdens het remmen. Een plug-in hybride auto – de derde variant – heeft wel een stekker en kan – volledig opgeladen – meer kilometers achterelkaar elektrisch rijden. Ten slotte zijn er hybride auto’s met zogeheten range extender, zoals de Opel Ampera (2011-2015) en sommige BMW i3 modellen. Hierbij laadt de verbrandingsmotor via een generator de accu op zodat je elektrisch kunt rijden.

Populaire hybride modellen

Sinds de Toyota Prius zijn er veel hybride auto’s bij gekomen. Vooral de Japanse automerken Toyota en Lexus tellen veel hybride auto’s. Een hybride auto is vaak een 5-deurs hatchback, 4-deurs sedan of 5-deurs stationwagen. Ook het Duitse luxemerk biedt de nodige hybride auto’s aan. Voorbeelden zijn de BMW 3 Serie Hybrid, BMW 5 Serie Hybrid en BMW X3 Hybrid.

Populaire hybride modellen zijn de:

Wil je meer informatie over hybride rijden? Bekijk dan ook eens deze pagina over hybride rijden!

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen