We hebben 148 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Toyota
Prius
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Toyota Prius occasions en nieuwe Toyota Prius

De Toyota Prius is een 4-deurs sedan of, in vrijwel alle gevallen, een 5-deurs hatchback in de middenklasse van de grote Japanse autoproducent Toyota . De Toyota Prius is een van de eerste hybride modellen. Dat wil in dit geval zeggen: een benzinemotor en een elektromotor. De Toyota Prius kent een smaakgevoelig design maar is bijzonder zuinig. De eerste generatie Toyota Prius verschijnt in 1997. Dat model is een 4-deurs sedan. Vanaf de tweede generatie – die in 2003 verschijnt – kiest Toyota voor een meer gestroomlijnde 5-deurs hatchback. Dit is ook het geval bij de derde generatie Prius uit 2009 en vierde generatie Prius uit 2015. De gestroomlijnde carrosserie levert een lage luchtweerstand op. Samen met de hybride aandrijflijn resulteert dat in een laag brandstofverbruik. Met een Toyota Prius haal je eenvoudig 1 op 20 of beter. Een concurrent is de Hyundai Ioniq Hybrid . Een automaat is altijd standaard.

Tweedehandse Toyota Prius Wagon, Plus, Plug-in Hybrid kopen

De Toyota Prius Wagon (later Prius + of Prius Plus) is een extra ruime versie met standaard zeven zitplaatsen die je het beste met een MPV kunt vergelijken. De Toyota Prius Plug-in Hybrid is een versie die langer achterelkaar volledig elektrisch kan rijden. Let op: om dit te kunnen, moet je de Prius Plug-in Hybrid wel opladen met een stekker. Bij de gewone Prius hoeft dat niet, die laadt zichzelf op en lijkt daardoor meer op een traditionele benzineauto.

Toyota Prius uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019 kopen

Toyota heeft de hybride aandrijflijn van de Prius sinds 1997 steeds verder verfijnd. De Prius is om die reden steeds zuiniger geworden. Een tweedehandse Toyota Prius uit 2015, 2016, 2017, 2018 of 2019 is bijzonder zuinig en bovendien ook heel praktisch (minimaal vijf zitplaatsen en een ruime kofferbak) en comfortabel dankzij de standaard automaat.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen