We hebben 600 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Renault
Hybride
Captur
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Renault Captur hybride occasions en nieuwe auto's

De Renault Captur is een compacte 5-deurs crossover van het Franse merk Renault. De Captur verschijnt in 2013 voor het eerst op de markt. De Renault Captur is technisch verwant aan de Renault Clio. In 2019 kwam de tweede generatie van de Captur op de markt. Een jaar na die introductie presenteerde Renault een plug-in hybride Captur en niet veel later de hybride Captur zonder stekker, de E-Tech Hybrid.

Renault Captur Plug-in Hybrid

Renault was een van de eerste automerken die een volledig elektrische auto op de markt bracht. Dat was de Renault ZOE. Toch is volledig elektrisch rijden niet voor iedereen mogelijk, om verschillende redenen. Om die reden heeft Renault een plug-in hybride variant van de Captur op de markt gebracht. Van buiten is verschilt de Captur PHEV niet zoveel met Captur’s die zijn enkel van een verbrandingsmotor zijn voorzien. Alleen een klepje voor de laadpoort en wat E-TECH-badges. De grootste verschillen bevinden zich onderhuids. Daar ligt een 1,6-liter benzinemotor die goed is voor 91 pk. Een elektromotor vult de rest van het vermogen aan tot 160 pk. De Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid heeft een koppel van 205 Nm dat direct beschikbaar is en de compacte crossover lekker vlot maakt.

Renault Captur Plug-in Hybrid actieradius

Het accupakket, dat onder de achterbank ligt, heeft een capaciteit van 9,8 kWh. Renault zegt dat je daarmee zo’n 50 kilometer elektrisch kunt afleggen. Als je alleen in de stad rijdt kan de elektrische range oplopen tot wel 65 kilometer. Energie kan terug gewonnen worden tijdens het remmen. Opladen kan thuis aan het stopcontact of aan een publieke laadpunten. Omdat het accupakket onder de achterbank verstopt zit, is er geen bagageruimte verloren gegaan. De inhoud bedraagt 379 liter, net zoveel als de Captur met alleen een verbrandingsmotor.

Renault Captur E-Tech Hybrid

Wel een hybride Renault Captur maar liever geen stekker? Dan kun je kiezen voor de Captur E-Tech Hybrid. Deze kun je niet zelf opladen, maar is daarentegen wel goedkoper in aanschaf. Hoewel hij minder krachtig is dan de versie met een oplaadkabel, is hij bijna 200kg lichter, omdat het grote accupakket niet nodig is.

Renault Captur E-Tech Hybrid actieradius

Net zo zuinig als de plug-in-variant is de full hybrid niet, maar met een verbruik van 1 liter op 20 kilometer zeker niet onzuinig. De auto rijdt altijd weg op de kleine elektromotor. Hierdoor kan Renault het verbruik op de eerste meters aanzienlijk beperken. De grotere elektromotor springt bij op hogere snelheden. Renault Captur E-Tech of Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid kopen

De compacte crossover bidet uistekende capaciteiten voor mensen die op zoek zijn naar een zuinige, comfortabele en bovenal praktische auto. Ondanks de compacte afmetingen van de auto, beschikt de Captur Hybrid over een ruim interieur. Een handigheidje is bijvoorbeeld dat de achterbank naar voren is te schuiven voor meer bagageruimte of naar achteren voor meer beenruimte voor de passagiers op de achterbank. De Captur Hybrid heeft standaard een automaat en een infotainmentsysteem dat bedient wordt middels het centrale display.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen