We hebben 58 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Fiat
Punto
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Fiat Punto occasions en nieuwe Fiat Punto

De Fiat Punto is een compacte 3- of 5-deurs hatchback of 2-deurs cabriolet van de Italiaanse autofabrikant Fiat . Jarenlang is de Fiat Punto een van de bestverkochte modellen van Fiat. De Fiat Punto komt in 1994 voor het eerst op de markt en is direct een verkoopsucces.

De eerste Fiat Punto is leverbaar als 3- of 5-deurs hatchback, maar er is ook een 2-deurs cabriolet met stoffen dak. De tweede generatie Fiat Punto uit 1999 is vooral een evolutie van het eerste model. De cabriolet verdwijnt. In 2005 presenteert Fiat zijn grotere opvolger, de Fiat Grande Punto . Zijn opvolger van vier jaar later heet gek genoeg opeens Punto Evo. Als deze vervolgens in 2012 een facelift krijgt, noemt Fiat de auto weer alleen Punto. En om het allemaal nog verwarrender te maken, bestaan sommige generaties een tijdje naast elkaar, zoals de Grande Punto en Punto Evo.

Concurrenten van de Fiat Punto zijn onder meer de:

Tweedehandse Fiat Punto Evo, Abarth en Grande

Wie dus een tweedehandse Fiat Punto zoekt, komt de namen Punto, Grande Punto én Punto Evo tegen. Voor de sportieve rijder zijn er snelle Abarth-uitvoeringen van de Fiat Grande Punto die officieel Abarth Grande Punto en Abarth Punto Evo heten. Het vermogen loopt op tot zomaar 132 kW/180 pk.

Fiat Punto automaat

De Fiat (Grande) Punto is leverbaar geweest met de keuze uit allerlei motoren op benzine of diesel. Ook zijn er korte tijd modellen op aardgas. De eerste generatie Fiat Punto is optioneel te koop met een CVT-automaat. De tweede generatie en de Fiat Grande Punto zijn leverbaar met een semi-automaat. Daarbij moet je wel zelf het moment van op- of terugschakelen aangeven, maar het is niet meer nodig om te koppelen of zelf de versnelling in te leggen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen