We hebben 50 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Saab
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Saab occasion of nieuwe Saab kopen

Saab is een Zweede autofabrikant die in 1937 is opgericht. In eerste instantie richtte het merk zich niet op het bouwen van auto’s, maar op vliegtuigen. Na de tweede wereldoorlog startte Saab ook met het produceren van automobielen, en niet onverdienstelijk. Het eerste model was de Saab 92, waar er meer dan 20.000 stuks van werden gebouwd. Saab werd later voornamelijk bekend om de Turbo-modellen.

In de jaren 60 komt Saab met de Saab 93 op de markt. De auto is een beetje wat de Kever voor Duitsland was, een bereikbare auto voor het ‘gewone’ volk. Saab besteedde, zoals een Zweeds merk betaamt, veel aandacht aan veiligheid. Het was een van de eerste modellen die de remkracht van het remsysteem verdeelde over vier wielen.

In de jaren ‘70 groeide het Zweedse merk in rap tempo tot een grote speler op de Europese markt. Voor het eerst produceerde Saab meer dan 500.000 auto’s. Er kwam ook steeds meer technologie in de modellen, zoals verwarmbare stoelen en bumpers die zichzelf konden herstellen als er op lage snelheid een foutje werd gemaakt door de bestuurder. Tot de bekendste modellen behoort de Saab 900 bijvoorbeeld. Ook de Saab 9000 trok de nodige kopers. Gaandeweg daalden de verkopen en de belangstelling echter. Het ontbrak de Zweedse fabrikant aan financiële slagkracht om te vernieuwen en tegenwicht te blijven bieden aan de oprukkende concurrentie in het premium segment. De productie van elke auto duurde eigenlijk ook veel te lang.

Saab moest naar een investeerder zoeken om het hoofd boven water te houden. Het grote General Motors (GM) kocht begin jaren ’90 eerst de helft van de aandelen van Saab en in 2000 volgde de overige 50%. Onder General Motors lukt het niet om Saab uit de rode cijfers te halen. Rond 2005 zette GM het Zweedse merk te koop en volgde een turbulente periode onder nieuwe eigenaar Spyker Cars. Een financiële crisis trok een streep door de rekening en Saab is sinds 2011 failliet.

Saab 9-3

Onder leiding van GM kwam er wel een nieuwe 900 uit op basis van een Opel Vectra-platform. De opvolger was de eerste generatie Saab 9-3 die in 1998 verscheen. De 9-3 kwam op de markt als coupé, cabriolet en vijfdeurs hatchback. De tweede generatie verschijnt in 2004. Deze heeft dezelfde carrosserievarianten met de toevoeging van een stationwagen.

De Saab 9-3 is geleverd met een verscheidenheid aan motoren, voornamelijk benzinemotoren uit eigen stal. Kenmerkend voor de Saab’s zijn de turbomotoren. De topmodellen werden dankzij krachtige turbo’s zeer snel. Voor diesels gebruikte Saab motoren van Opel en later van Fiat.

Saab 9-5

De Saab 9-5 is de grote broer van de 9-3 en opvolger van de Saab 9000. Als je de 9-3 kunt vergelijken met een BMW 3-serie, is de 9-5 te vergelijken met de BMW 5-serie. De Saab 9-5 kwam voor het eerst in 1997 op de markt. In 2001 ontvangt de auto een facelift met iets anders vormgegeven bumpers, achterlichten en grille. In 2005 is de 9-5 opnieuw gefacelift, waarbij de koplampen een chromen omranding kregen. Het topmodel van de Saab 9-5 was de Aero met 260 pk uit een V6, die gekoppeld was aan een handbak of vier- of vijftraps automaat.

Saab kopen op viaBOVAG.nl

Een Saab occasion kopen doe je eenvoudig bij viaBOVAG.nl. Er zijn nog veel Saab-modellen tweedehands te koop. Het is wel goed opletten bij de aanschaf van een Saab of je eventuele gebreken (betaalbaar) kunt laten oplossen. Het merk verkoopt al enige tijd geen nieuwe modellen meer en de onderdelenvoorraad voor oudere modellen begint langzaam te krimpen. Modellen die onder leiding van General Motors zijn geproduceerd komen onderhuids overheen met modellen van Opel, dat destijds ook onderdeel van GM.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen