We hebben 523 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

MG
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

MG occasions en nieuwe MG bij viaBOVAG.nl

MG (Morris Garages) bestaat al sinds 1924. De Britse autobouwer kent een rijke geschiedenis, al dan niet met ups en downs. Van sportieve compacte cabrio’s tot de hedendaagse elektrische crossovers, MG heeft inmiddels kennis van alle carrosserievarianten.

Waar het begon

In eerste instantie begon MG als dealer voor Morris. Daarna begon MG met het modificeren van standaard Morris modellen om ermee te racen. Dat legde het bedrijf geen windeieren, want na drie keer te moeten verhuizen vanwege ruimtegebrek was het eindelijk een eigen merk geworden: MG Car Company. De sportwagens van MG kenden veel successen in de motorsport. Zo succesvol dat Morris het merk MG bij de holding betrok.

Onder leiding van Morris Motors kwam MG in zwaar weer midden jaren dertig. De nieuwe modellen waren niet zo aantrekkelijk meer als dat ze waren toen het merk op zichzelf stond. Doordat de modellen minder goed verkocht werden, was het ook voor Morris Motors zoeken wat het aan moest met MG. In de jaren vijftig en zestig kreeg MG een opleving met de MG A, MG B en MG C. Daarna kwam het merk in zwaar weer terecht. In de jaren negentig kwam MG in handen van BMW, dat het merk nieuw leven in wilde blazen. Onder andere met de MG F, een compacte roadster met een 1,8-liter viercilinder benzinemotor die net achter de voorstoelen lag.

Toch bood het te weinig voor BMW om MG aan te houden. Het merk werd in 2000 verkocht aan de Britse Phoenix Venture Groep. Na 2001 werden nog wel sportieve modellen uitgebracht, onder meer de MG ZR, MG ZS en MG ZT. Ondanks dat het leuke auto’s waren, kon MG door te weinig financiële middelen het hoofd niet boven water houden, met een faillissement in 2005 als gevolg.

Nieuwe start voor MG

In 2005 maakte de Chinese autobouwer Nanjing Automobile Group bekend dat het MG had overkocht. Nanjing Automobile Group werd vervolgens in 2007 overgenomen door SAIC Motor, de grootste autofabrikant van China en de zevende grootste ter wereld. Onder de vlag van SAIC Motor werd MG nieuw leven ingeblazen. Eerst in het Verenigd Koninkrijk en sinds eind oktober 2019 ook in de rest van Europa. Het eerste MG-model dat in Nederland op de markt kwam, was de volledig elektrische MG ZS EV.

Populaire modellen van MG: MG ZS, MG 5, MG EHS

Sinds 2019 is MG weer terug in Nederland. In eerste instantie alleen met de MG ZS EV . Dit is een 100% elektrische SUV voor het B-segment met aantrekkelijke specificaties, een rijke uitrusting, hoge veiligheidsuitrusting en een uitstekende kwaliteit tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs. Het merk geeft ook standaard zeven jaar garantie. De MG ZS EV werd direct een succes, zowel in de zakelijke als de particulieren markt. Sinds eind 2021 is de vernieuwde MG ZS EV te koop die op alle fronten is verbeterd, vooral qua techniek.

Na de MG ZS EV volgde eind 2020 de MG EHS Plug-in Hybrid. Deze SUV is iets groter, luxer en uitgerust met een plug-in hybride aandrijflijn. Daarbij werkt een 1,5-liter benzinemotor optimaal samen met elektromotor die wordt gevoed door een 16,6 kWh accu. Met een volgeladen batterij kan de MG EHS Plug-in Hybrid maximaal 52 kilometer volledig elektrisch rijden. De accu is in 4,5 uur volledig op te laden.

MG maakte vooral een statement in Europa met de introductie van de MG 5 Electric in de lente van 2022. Dit is ’s werelds eerste 100% elektrische stationwagen die in Europa is gelanceerd. De MG5 Electric combineert de grootste kofferbak van alle MG-modellen met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende prestaties. Er zijn twee batterijversies, waarvan de ene 320 kilometer ver kan rijden en de andere een actieradius van 400 kilometer biedt.

Andere modellen van MG: MG Marvel R, MG TF

De krachtigste MG die je in Nederland kunt kopen is de MG Marvel R . Dit is het vlaggenschip van MG. Het is de grootste, meest luxe en krachtigste SUV in het aanbod van MG die zich ook qua design erg onderscheidt.

De Performance-versie van de MG Marvel R heeft vierwielaandrijving en drie elektromotoren die samen 288 pk en 665 Nm leveren. Deze extra snelle uitvoering heeft een actieradius van 370 km. De uitvoering zonder elektromotor op de vooras – dus alleen twee elektromotoren op de achteras – levert 180 pk en 410 Nm en biedt een actieradius van 402 kilometer.

Behalve de modellen van het ‘nieuwe MG’, kun je op de occassionmarkt nog altijd MG’s vinden uit het vorige leven van het merk. Een goed voorbeeld daarvan is de MG TF . Deze compacte cabriolet wordt beschouwd als een van de best rijdende auto’s die MG ooit heeft gebouwd. Door de achterwielaandrijving, het lage gewicht, de pittige motor en de gewichtsverdeling is het model een echte auto voor de liefhebber. De MG TF is gebouwd tussen 1995 tot 2011, echter is hij in Europa korter op de markt geweest. Het model is ook een aantal keer gefacelift

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen