Tweedehands kleine auto's met automaat en hoge instap

Geschreven door Robert Veltkamp op dinsdag 26 november 2019
Dit artikel is op 18-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 2 min

Bij de termen ‘hoge instap’ en ‘automaat’ denk je mogelijk direct aan een grote SUV, maar er is meer. We presenteren hieronder 10 voorbeelden in alfabetische volgorde van een tweedehands kleine auto met automaat en hoge instap.

Tweedehands-kleine-auto

Populaire kleine auto’s occasions

Citroën C3

De Citroën C3 is een compacte hatchback die sinds 2002 op de markt is. Vooral de eerste twee generaties hebben een hoge instap. De derde generatie (sinds 2016) krijgt een iets lagere instap. Alle generaties Citroën C3 zijn verkrijgbaar met een automaat.

Fiat Panda

De Fiat Panda is een kleine hatchback met relatief veel binnenruimte. In 2011 komt de huidige Panda op de markt. Die is ook leverbaar met automaat. De automaat is gekoppeld aan een tweecilinder benzinemotor.

Ford B-Max

De Ford B-Max is een compacte MPV. De B-Max valt op door zijn schuifdeur aan iedere kant van de auto en het ontbreken van een B-stijl. Hierdoor is de instap extra gemakkelijk. De krachtigere versies zijn voorzien van een automaat.

Honda Jazz

De Honda Jazz is een compacte MPV. De huidige, derde generatie verschijnt in 2013. De Honda Jazz is optioneel verkrijgbaar met een automaat. Die is standaard gekoppeld aan een benzinemotor met 96 kW/130 pk. Vrij krachtig in dit segment.

Kia Venga

De Kia Venga is een compacte MPV. De krachtigere versies met een 1,6-liter benzinemotor zijn voorzien van een automaat. In 2017 verdwijnt de Venga van de markt. Een opvolger is er niet.

Opel Agila

De Opel Agila is een kleine MPV die in 2000 op de markt komt. De tweede generatie uit 2008 is voor het eerst met een automaat leverbaar. In 2014 volgt de Opel Karl de Agila op. Ook die Opel is leverbaar met een automaat.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een compacte SUV die ook met automaat leverbaar is. In 2020 verschijnt de tweede generatie 2008 op de markt. Die is ook verkrijgbaar met een elektrische aandrijflijn, inclusief automaat.

Renault Twingo

De Renault Twingo is een compacte hatchback die sinds 1992 op de markt is. In 2014 verschijnt de huidige, derde generatie op de markt. Die is verkrijgbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of automaat.

Suzuki Splash

De Suzuki Splash is een kleine MPV, technisch nauw verwant aan de Opel Agila. De Suzuki Splash is verkrijgbaar met een automaat. Nieuw is de Suzuki Splash leverbaar tot en met 2015.

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is één van de weinige auto’s in zijn segment met een hybride aandrijflijn. De Toyota Yaris Hybrid is standaard voorzien van een CVT, Continu Variabele Transmissie. Ook de Yaris met conventionele 1,5-liter benzinemotor is als automaat verkrijgbaar.

Kleine auto’s met garantie

Wie een tweedehands kleine auto met automaat en hoge instap zoekt, kan terecht op viaBOVAG.nl. Hier heb je veel keuze uit kleine auto’s met BOVAG Garantie, inclusief een automaat en hoge zit.

Bekijk het aanbod

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp