Auto3 min

Tweedehands kleine auto's met automaat en hoge instap

Bij de termen ‘hoge instap’ en ‘automaat’ is de kans groot dat je direct denkt aan een grote SUV, maar er zijn meer auto’s die deze kenmerken kunnen hebben. We presenteren hieronder 10 voorbeelden van een tweedehands kleine auto’s met een hoge instap en een automaat.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp

autohoge instap
Tweedehands kleine auto's met automaat en hoge instap

Populaire kleine auto’s occasions

Citroën C3

De Citroën C3 is een compacte hatchback die sinds 2002 op de markt is en kent verschillende generaties door de jaren heen. Vooral de eerste twee generaties hebben een hoge instap. De derde generatie (sinds 2016 en een facelift in 2020) krijgt een iets lagere instap, maar deze is alsnog relatief hoog. Alle generaties Citroën C3 zijn verkrijgbaar met een automaat. De volledig elektrische Citroën ë-C3 is altijd voorzien van een automatische transmissie en de C3 Aircross staat nóg iets hoger op zijn wielen voor een nog gemakkelijkere instap.

Fiat Panda

De Fiat Panda is een zeer toegankelijke, kleine hatchback met relatief veel binnenruimte en een hoge instap. Er zijn tal van generaties op de markt gekomen door de jaren heen, dus er is keuze genoeg. De huidige generatie van de Panda is sinds 2020 op de markt. Hij is ook leverbaar met automaat.

Ford B-Max

De Ford B-Max is een compacte MPV. De B-Max valt op door de schuifdeuren in plaats van achterportieren en het ontbreken van een B-stijl. Hierdoor is de instap extra gemakkelijk, evenals de toegang naar de achterste zitrij. De krachtigere versies zijn voorzien van een automaat.

BMW 2 Serie Active Tourer

BMW bracht de 2 Serie Active Tourer op de markt voor mensen die een hoge instap wilden en geen SUV van BMW wilden rijden. De MPV is verkrijgbaar met legio aandrijflijnen, waarbij er ook keuze is voor een automaat.

Honda Jazz

De Honda Jazz is een compacte hatchback met een hoge instap. Vooral als occasion is de Honda Jazz een populaire keuze vanwege zijn uitstekende betrouwbaarheid, evenals efficiënte aandrijflijnen. Optioneel is de Honda Jazz verkrijgbaar met een automaat. Sinds 2020 is de Jazz ook verkrijgbaar als Jazz E:HEV met standaard een automatische transmissie.

Kia Venga

De Kia Venga is een compacte MPV. De krachtigere versies met een 1,6-liter benzinemotor zijn voorzien van een automaat. In 2017 is de Venga van de markt verdwenen, maar occasion Venga’s zijn nog volop verkrijgbaar. De Venga staat bekend als zeer betrouwbaar en bijzonder praktisch.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een compacte crossover die ook met automaat leverbaar is. In 2020 verschijnt de tweede generatie van de 2008 op de markt. Die is tevens verkrijgbaar met een volledig elektrische aandrijflijn, uiteraard inclusief automaat.

Renault Twingo

Hoewel op het eerste gezicht lijkt alsof de Renault Twingo geen hoge instap heeft, is de zitpositie in compacte hatchback relatief hoog. Ook de deuren zijn hoog, wat de instap bijzonder gemakkelijk maakt. De eerste generatie van de Twingo verscheen in 1992 en de laatste generatie met benzinemotor is geproduceerd tot 2021. De volledig elektrische versie is anno 2024 nog steeds in productie. De Twingo is in alle generaties verkrijgbaar (geweest) met een automatische versnellingsbak.

Suzuki Swift

De Suzuki Swift is een leuke, compacte hatchback met een relatief hoge instap en optioneel verkrijgbaar met een automaat. Door zijn krachtige, maar efficiënte aandrijflijnen is de Swift een gewilde occasion. Zeker in combinatie met een automatische transmissie is het een zeer fijne stadsauto die ook comfortabel genoeg is om zich buiten de stadsgrenzen te begeven.

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is één van de weinige auto’s in zijn segment met een hybride aandrijflijn. De Toyota Yaris Hybrid is standaard voorzien van een CVT, Continu Variabele Transmissie. Ook de Yaris met conventionele 1,5-liter benzinemotor is als automaat verkrijgbaar.

Kleine auto’s met garantie

Wie een tweedehands kleine auto met automaat en hoge instap zoekt, kan terecht op viaBOVAG.nl. Hier heb je veel keuze uit kleine auto’s met wettelijk of BOVAG garantie, inclusief een automaat en hoge zit.

Bekijk het aanbod