0

motor motoren hebben we voor je gevonden.

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie,
Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

 • Yamaha
 • Basisgegevens

  • Categorie:
   • Geschikt voor rijbewijstype:
   • Motorinhoud
   • Vermogen
  • Overige filters

  Niks gevonden?
  Pas je wensen aan.

  Yamaha R1 kopen

  De Yamaha R1 is een supersportmodel van de Japanse motorfietsenfabrikant Yamaha. De R1 wordt al sinds zijn introductie in 1998 geroemd vanwege zijn supersportprestaties, veelzijdige karakter en wendbaarheid.

  Officieel heet het model Yamaha YZF-R1, maar in de volksmond wordt hij de R1 genoemd. De Yamaha R1 is een supersportmachine met clip-ons. Dat betekent dat je een sportieve zithouding hebt, waarbij je wat meer op je polsen leunt. Yamaha heeft de R1 speciaal voor de sportievere rijders ontwikkeld. Deze motorfiets is het topmodel van de supersportfamilie van Yamaha. Zijn kleinere broer is de Yamaha YZF-R6.

  Tweedehandse Yamaha R1 kopen bij dealer

  De Yamaha R1 is al vanaf zijn introductie een populaire machine. Elke R1 is uitgerust met een vier-in-lijn benzinemotor met een extreem hoogtoerig karakter. Omdat Yamaha de machine blijft doorontwikkelen en steeds hoogwaardigere componenten gebruikt, zijn de prestaties elke nieuwe generatie weer beter. Vanaf 2009 past Yamaha een viercilindermotoren met zogenoemde crossplane-technologie toe, waarbij de kruktappen telkens 90° zijn verzet. Deze motoren leveren vooral bij lagere toerentallen meer koppel. De eerste generatie Yamaha R1 heeft een vermogen van 110 kW (150 pk), maar de nieuwere modellen gaan al ver over de 147 kW (200 pk). Voor een motor die nog geen 200 kilogram weegt, zijn uitstekende prestaties vanzelfsprekend.

  Yamaha R1 met BOVAG Garantie

  De meeste eigenaren van een Yamaha R1 gebruiken de machine vooral voor recreatieve ritten in het weekend en bij goed weer. Sommige eigenaren gaan er ook het circuit mee op. Goed onderhoud is belangrijk om de hoogtoerige krachtbron in goede conditie te houden. Kijk daarom altijd goed naar de onderhoudshistorie. Bij dealers staan vaak betrouwbare gebruikte Yamaha’s R1 mét BOVAG Garantie.