BOVAG Garantie

BOVAG Garantie voor auto's & motoren

Koop je een occasion op viaBOVAG.nl? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Voorwaarde is wel dat je al bij de aankoop van je voertuig aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk?

Wat houdt de BOVAG Garantie in?

BOVAG Garantie houdt in dat jouw occasion tot twaalf maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Bij een gebruikte auto zijn banden, radio en ruiten, onderhoudsbeurten en veranderingen die na de koop zijn aangebracht uitgesloten. Bij een motor zijn dat banden, onderhoudsbeurten, ketting- en tandwielen, remblokken en -voeringen, zadels, lampen en veranderingen die na aflevering zijn aangebracht.

Let op: BOVAG Garantie wordt ook wel BOVAG Aankoopgarantie genoemd.

BOVAG Garantie op bedrijfswagen

Vanaf 1 juni 2022 geldt op alle particuliere voertuigen een BOVAG Garantietermijn van 12 maanden. Voor bedrijfswagens geldt echter een termijn van minimaal 6 maanden. Het is aan de adverteerder of ze eventueel een verlengde termijn van 12 maanden willen aanbieden. Ben je op zoek naar een bedrijfsauto? Dan wordt hier standaard 6 maanden BOVAG Garantie op toegepast.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie?

Occasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. Maar let op, er zijn veel bedrijven die op andere sites adverteren zonder garantie. Het voertuig kan dan tegen een zogenaamde ‘meeneemprijs’ gekocht worden. De BOVAG adviseert echter om minimaal twaalf maanden garantie te laten opnemen in de koopovereenkomst.

De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kun je daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is het voertuig eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Bij een motor is de grens 500 kilometer. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de twaalf maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Wat houdt fabrieksgarantie in?

De BOVAG Garantie is niet van toepassing op ‘nieuwe’ voertuigen. Dat zijn voertuigen die maximaal zes maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte voertuigen zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe voertuigen. Ontstaat er een defect, dan kun je aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer je het voertuig bij een onafhankelijk autobedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

Wat is het verschil met merkgarantie?

Naast BOVAG Garantie kunnen ook alternatieve aankoopgaranties worden aangeboden op viaBOVAG.nl, mits die maar gelijkwaardig zijn aan of beter zijn dan de twaalf maanden BOVAG Garantie. BOVAG controleert dat.

Koop je een jong gebruikt voertuig bij een merkdealer? Dan is het mogelijk dat de dealer zogenoemde merkgarantie geeft. Voertuigen die aan deze voorwaarden voldoen, zijn vaak niet ouder dan vijf jaar of hebben een lage kilometerstand. Het is aan het dealerbedrijf zelf om de voorwaarden en duur van deze garantievorm te bepalen.

Wil je niet voor onverwachte onderhoudskosten komen te staan? Dan kun je in het zoekscherm van viaBOVAG.nl de optie ‘Afleverbeurt’ aanvinken. Dan worden alleen de occasions getoond die het komende halfjaar (of de eerste 6.000 kilometer, bij motor 3.000 kilometer) geen onderhoudsbeurt nodig hebben. Daaronder vallen ook slijtage gevoelige onderdelen zoals de distributieriem, accu, ketting of banden.

De voordelen op een rij:

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommisie Voertuigen

 • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig het voertuig binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie

 • De zekerheid van een eerlijke auto met aantoonbare kilometerstand en kloppende onderhoudshistorie

 • Alle voertuigen worden geadverteerd met all-inprijzen: geen onaangename verrassingen

BOVAG Garantie voor fietsen

Koop je een gebruikte fiets of (high speed) e-bike op viaBOVAG.nl? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat je gebruikte fiets gedurende de looptijd van de garantie kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen. Denk bijvoorbeeld aan een defect schakelsysteem of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Onderhoudsbeurten, banden, ketting- en tandwielen, remblokken en remvoeringen, zadels, lampen en veranderingen die na de aflevering zijn aangebracht, zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie? 

Gebruikte fietsen die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers. Voldoet de gebruikte fiets niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de fiets eenmalig binnen twee weken en maximaal 150 kilometer om te ruilen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de drie maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Tweewielers. 

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers 

 • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig de fiets binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie 

 • De zekerheid van een goede fiets die niet als gestolen geregistreerd staat 

 • Alle fietsen worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen 

BOVAG Garantie voor campers

Koop je een gebruikte camper op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie (of 20.000 gereden kilometers), merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat jouw occasion tot twaalf maanden en tot 20.000 kilometer na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet tot de standaard uitrusting behorende accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden (of 20.000 gereden kilometers) na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kun je daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie

 • Alle campers worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

 • Alle campers zijn voorzien van een 30-Puntencheck

 • Alle campers worden uitgevoerd met een BOVAG Onderhoudsbeurt

Alle garantievoorwaarden vind je hier.

BOVAG Garantie voor caravans en vouwwagens

Koop je een gebruikte caravan of vouwwagen op viaBOVAG.nl? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat jouw occasion tot twaalf maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. De voortent, onderhoudsbeurten, de luifel, banden, ramen en los bijgeleverde accessoires zijn uitgesloten. Het complete tentgedeelte van een gebruikte vouwwagen valt wel onder de BOVAG Garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie? 

Caravans en vouwwagens die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kun je daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie

 • Alle caravans en vouwwagens worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

 • Alle caravans zijn voorzien van een 70-Puntencheck

 • Alle vouwwagens zijn voorzien van een 35-Puntencheck

 • Alle caravans en vouwwagens zijn voorzien met een BOVAG Onderhoudsbeurt

Alle garantievoorwaarden vind je hier.

* Na en naast garantie, heeft de koper die consument is er ook recht op dat het gekochte aan de koopovereenkomst beantwoordt (conformiteit). Een zakelijke koper heeft deze rechten (7:17 BW en verder) echter niet.