BOVAG Garantie

Koopt u een occasion op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal zes maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk?

Wat houdt de BOVAG Garantie in?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot zes maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie?

Occasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal zes maanden BOVAG Garantie. Maar let op, er zijn veel autobedrijven die op andere sites adverteren zonder garantie. De auto kan dan tegen een zogenaamde ‘meeneemprijs’ gekocht worden. De BOVAG adviseert echter om minimaal zes maanden garantie te laten opnemen in de koopovereenkomst.

De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot zes maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de auto eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Wat houdt fabrieksgarantie in?

Overigens is de BOVAG Garantie niet van toepassing op ‘nieuwe’ auto’s. Dat zijn auto’s die maximaal zes maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte auto’s zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe auto’s. Ontstaat er een defect, dan hebt u aanspraak op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer u de auto bij een BOVAG-bedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

Wat is het verschil met merkgarantie?

Naast BOVAG Garantie kunnen ook alternatieve aankoopgaranties worden aangeboden op viaBOVAG.nl, mits die maar gelijkwaardig zijn aan of beter zijn dan de zes maanden BOVAG Garantie. BOVAG controleert dat.

Koop je een jonge gebruikte auto bij een merkdealer? Dan is het mogelijk dat de dealer zogenoemde merkgarantie geeft. Auto’s die aan deze voorwaarden voldoen, zijn vaak niet ouder dan vijf jaar of hebben een lage kilometerstand. Het is aan het autobedrijf zelf om de voorwaarden en duur van deze garantievorm te bepalen.

Wilt u niet voor onverwachte onderhoudskosten komen te staan? Dan kunt u in het zoekscherm van viaBOVAG.nl de optie ‘Afleverbeurt’ aanvinken. Dan worden alleen de occasions getoond die het komende halfjaar (of de eerste 6.000 kilometer) geen onderhoudsbeurt nodig hebben. Daaronder vallen ook slijtagegevoelige onderdelen zoals de distributieriem, accu of banden.

De voordelen op een rij:

  • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

  • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommisie Voertuigen

  • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig de auto binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie

  • De zekerheid van een eerlijke auto met aantoonbare kilometerstand en kloppende onderhoudshistorie

  • Minimaal 6.000 kilometer onderhoudsvrij en 10.000 kilometer interval distributieriem

  • Alle auto’s worden geadverteerd met all-inprijzen: geen onaangename verrassingen

* Na en naast garantie, heeft de koper die consument is er ook recht op dat het gekochte aan de koopovereenkomst beantwoordt (conformiteit). Een zakelijke koper heeft deze rechten (7:17 BW en verder) echter niet.