BOVAG Garantie

BOVAG Garantie voor auto's & motoren

BOVAG Garantie voor fietsen

BOVAG Garantie voor campers

BOVAG Garantie voor caravans en vouwwagens

BOVAG Garantie voor auto's & motoren

Koopt u een occasion op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal zes maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Voorwaarden is wel dat u al bij de aankoop van uw voertuig aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk?

Wat houdt de BOVAG Garantie in?

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot zes maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie?

Occasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal zes maanden BOVAG Garantie. Maar let op, er zijn veel bedrijven die op andere sites adverteren zonder garantie. Het voertuig kan dan tegen een zogenaamde ‘meeneemprijs’ gekocht worden. De BOVAG adviseert echter om minimaal zes maanden garantie te laten opnemen in de koopovereenkomst. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot zes maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is het voertuig eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Bij een motor is de grens 500 kilometer. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Wat houdt fabrieksgarantie in?

Overigens is de BOVAG Garantie niet van toepassing op ‘nieuwe’ voertuigen. Dat zijn voertuigen die maximaal zes maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte voertuigen zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe voertuigen. Ontstaat er een defect, dan hebt u aanspraak op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer u het voertuig bij een BOVAG-bedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

Wat is het verschil met merkgarantie?

Naast BOVAG Garantie kunnen ook alternatieve aankoopgaranties worden aangeboden op viaBOVAG.nl, mits die maar gelijkwaardig zijn aan of beter zijn dan de zes maanden BOVAG Garantie. BOVAG controleert dat.

Koop je een jonge gebruikt voertuig bij een merkdealer? Dan is het mogelijk dat de dealer zogenoemde merkgarantie geeft. Voertuigen die aan deze voorwaarden voldoen, zijn vaak niet ouder dan vijf jaar of hebben een lage kilometerstand. Het is aan het dealerbedrijf zelf om de voorwaarden en duur van deze garantievorm te bepalen.

Wilt u niet voor onverwachte onderhoudskosten komen te staan? Dan kunt u in het zoekscherm van viaBOVAG.nl de optie ‘Afleverbeurt’ aanvinken. Dan worden alleen de occasions getoond die het komende halfjaar (of de eerste 6.000 kilometer, bij motor 3.000 kilometer) geen onderhoudsbeurt nodig hebben. Daaronder vallen ook slijtagegevoelige onderdelen zoals de distributieriem, accu, ketting of banden.

De voordelen op een rij:

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommisie Voertuigen

 • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig het voertuig binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie

 • De zekerheid van een eerlijke auto met aantoonbare kilometerstand en kloppende onderhoudshistorie

 • Alle voertuigen worden geadverteerd met all-inprijzen: geen onaangename verrassingen

BOVAG Garantie voor fietsen

Koopt u een gebruikte fiets of e-bike op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal zes maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat uw gebruikte fiets gedurende de looptijd van de garantie kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een defect schakelsysteem, een motorstoring of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, versleten remblokken en niet-fabrieks-originele accessoires zijn uitgesloten van de garantie. 

Wanneer geldt de BOVAG Garantie? 

Gebruikte fietsen die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal zes maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot zes maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de gebruikte fiets niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de fiets eenmalig binnen twee weken en maximaal 150 kilometer om te ruilen. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de drie maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Tweewielers. 

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers 

 • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig de fiets binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie 

 • De zekerheid van een goede fiets die niet als gestolen geregistreerd staat 

 • Alle fietsen worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen 

BOVAG Garantie voor campers

Koopt u een gebruikte camper op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal zes maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot zes maanden en tot 20.000 kilometer na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie? 

Caravanoccasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal zes maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot zes maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie

 • Alle campers worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

 • Alle campers zijn voorzien van een 30-Puntencheck

 • Alle campers worden uitgevoerd met een BOVAG Onderhoudsbeurt

Alle garantievoorwaarden vindt u hier.

BOVAG Garantie voor caravans en vouwwagens

Koopt u een gebruikte caravan of vouwwagen op viaBOVAG.nl? Dan bent u altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie in? 

BOVAG Garantie houdt in dat uw occasion tot twaalf maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie? 

Caravans en vouwwagens die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. Indien de aankoopprijs van de vouwwagen meer dan €2.000,- is. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Ook als u onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heeft u recht op garantie: de zes maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kunt u, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als u consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

De voordelen op een rij: 

 • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

 • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie

 • Alle caravans en vouwwagens worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

 • Alle caravans zijn voorzien van een 70-Puntencheck

 • Alle vouwwagens zijn voorzien van een 35-Puntencheck

 • Alle caravans en vouwwagens zijn voorzien met een BOVAG Onderhoudsbeurt

Alle garantievoorwaarden vindt u hier.

* Na en naast garantie, heeft de koper die consument is er ook recht op dat het gekochte aan de koopovereenkomst beantwoordt (conformiteit). Een zakelijke koper heeft deze rechten (7:17 BW en verder) echter niet.