Lees meer over BOVAG Garantie voor Auto's en Motoren

BOVAG garantie op het aanbod op viaBOVAG.nl

Hoe werkt het?

Op het aanbod op viaBOVAG.nl geldt minstens 12 maanden aankoopgarantie. Dit kan BOVAG Garantie zijn, of: merkgarantie, fabrieksgarantie of een andere garantie, mits deze minstens gelijkwaardig is aan de BOVAG Garantie. Voor zakelijke klanten gelden andere garantietermijnen.

Onverminderd het voorgaande, is wel een voorwaarde dat je ook bij de aankoop aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hier kan dan achteraf geen misverstand over ontstaan tussen jou en de verkoper. viaBOVAG.nl is namelijk slechts een advertentieplatform en geen partij bij de uiteindelijke koopovereenkomst die je met de verkoper sluit. Daarom kan viaBOVAG.nl ook niet verbieden dat je in de individuele onderhandelingen die je met de verkoper hebt, besluit om toch af te zien van de aankoopgarantie.

Wat houdt de BOVAG garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? Lees er hier alles over.

BVG garantie | Sticker

Voor consumenten altijd 12 maanden BOVAG garantie op auto's en motoren op viaBOVAG.nl

Wat houdt de BOVAG Garantie in?

De aankoopgarantie houdt in dat jouw occasion kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren (mits deze binnen de garantietermijn en onder de garantievoorwaarden vallen). Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen.

Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Bij een gebruikte auto zijn banden, radio en ruiten, onderhoudsbeurten en veranderingen die na de koop zijn aangebracht uitgesloten. Bij een motor zijn dat banden, onderhoudsbeurten, ketting- en tandwielen, remblokken en -voeringen, zadels, lampen en veranderingen die na aflevering zijn aangebracht.

Let op: BOVAG Garantie wordt ook wel BOVAG Aankoopgarantie genoemd.

BOVAG Garantie op bedrijfswagens

Voor bedrijfswagens geldt een termijn van minimaal 6 maanden. Het is aan de adverteerder of ze eventueel een verlengde termijn van 12 maanden willen aanbieden. Ben je op zoek naar een bedrijfsauto? Dan wordt hier standaard minstens 6 maanden BOVAG Garantie op toegepast.

Wanneer geldt de particuliere BOVAG Garantie?

Occasions die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. Maar let op, er zijn veel bedrijven die op andere sites adverteren zonder garantie. Het voertuig kan dan tegen een zogenaamde ‘meeneemprijs’ gekocht worden. De BOVAG adviseert echter om minimaal twaalf maanden garantie te laten opnemen in de koopovereenkomst.

De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kun je daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is het voertuig eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Bij een motor is de grens 500 kilometer. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de twaalf maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten  en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen .

Wat houdt fabrieksgarantie in?

De BOVAG Garantie is niet van toepassing op ‘nieuwe’ voertuigen. Dat zijn voertuigen die maximaal zes maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte voertuigen zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe voertuigen. Ontstaat er een defect, dan kun je aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer je het voertuig bij een onafhankelijk autobedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

Wat is het verschil met merkgarantie?

Naast BOVAG Garantie kunnen ook alternatieve aankoopgaranties worden aangeboden op viaBOVAG.nl, mits die maar gelijkwaardig zijn aan of beter zijn dan de BOVAG Garantie.

Koop je een jong gebruikt voertuig bij een merkdealer? Dan is het mogelijk dat de dealer zogenoemde merkgarantie geeft. Voertuigen die aan deze voorwaarden voldoen, zijn vaak niet ouder dan vijf jaar of hebben een lage kilometerstand. Het is aan het dealerbedrijf zelf om de voorwaarden en duur van deze garantievorm te bepalen.

Wil je niet voor onverwachte onderhoudskosten komen te staan? Dan kun je in het zoekscherm van viaBOVAG.nl de optie ‘Afleverbeurt ’ aanvinken. Dan worden alleen de occasions getoond die het komende halfjaar (of de eerste 6.000 kilometer, bij motor 3.000 kilometer) geen onderhoudsbeurt nodig hebben. Daaronder vallen ook slijtage gevoelige onderdelen zoals de distributieriem, accu, ketting of banden. Hier lees je alle voorwaarden voor auto's en motoren .

Auto's op een rij

De voordelen op een rij

  1. Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

  2. Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommisie Voertuigen

  3. De mogelijkheid om kosteloos éénmalig het voertuig binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie

  4. De zekerheid van een eerlijke auto met aantoonbare kilometerstand en kloppende onderhoudshistorie

  5. Alle voertuigen worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

Overige garanties en zekerheden

Meer weten over de andere garanties en zekerheden voor auto's en motoren? Je kunt meer informatie vinden op onderstaande pagina's.

BOVAG-Garantie-Auto-Motor

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.