Lees alles over de BOVAG Puntencheck Auto en Motor

Extra zekerheid bij het kopen van een occasion

BVG garantie | Sticker

BOVAG 40-Puntencheck voor auto's & motoren

Wil je extra zekerheid bij het kopen van een occasion op viaBOVAG.nl? Kies dan voor een voertuig met de BOVAG 40-Puntencheck. Zo’n voertuig is op veertig essentiële punten gecontroleerd en goed bevonden door een BOVAG-vakman.

Met de BOVAG 40-Puntencheck profiteer je van extra zekerheid bij het kopen van je auto of motor.

Wat is de BOVAG 40-Puntencheck voor auto's & motoren?

De BOVAG-vakman controleert bijvoorbeeld de aanwezigheid van een extra contactsleutel, het kenteken deel 1 en 2 en het overschrijvingsbewijs, instructieboekjes, onderhoudshistorie en certificaten. Ook controleert hij of het voertuig is voorzien van alle opties die vermeld staan in de advertentie. Verder inspecteert hij de binnenkant, buitenkant, motorruimte, onderkant, banden, wielen en vloeistoffen van het voertuig minutieus. Werken alle opties en accessoires? Zijn er foutcodes in het systeem of terugroepacties? Doet de verlichting het goed?

Als het voertuig de volledige controle goed doorstaan heeft, dan wordt hij getest tijdens een proefrit. En als het voertuig eenmaal helemaal goed is bevonden, dan kun je er zeker van zijn dat de occasion op de getoetste veertig punten (auto)  of getoetste veertig punten (motor)  in goede conditie verkeert.

Waarom is de BOVAG 40-Puntencheck belangrijk?

Mochten er toch gebreken ontstaan die voorkomen hadden kunnen worden, dan kun je terugvallen op de BOVAG 40-Puntencheck. Bij eventuele meningsverschillen en conflicten staan de BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen klaar.

Op welke garanties heb je recht?

Bevalt de occasion toch niet? Dan kun je binnen twee weken na aankoop terugvallen op de BOVAG Omruilgarantie . De verkopende partij is verplicht om binnen twee maanden een redelijk alternatief voor te stellen. Het andere voertuig moet even duur of minder duur zijn dan wat je voor het voertuig hebt betaald. In overleg met de koper mag de verkoper eventueel ook een duurder voertuig aanbieden.

BOVAG Garantie, merkgarantie en fabrieksgarantie

Heb je een auto aangeschaft mét BOVAG Garantie. Die garantie geldt tot twaalf maanden na de aankoop voor gebreken die tijdens het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. De gebreken dienen door de verkoper opgelost te worden. Slijtagegevoelige delen als banden, ruiten en niet-originele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Jonge gebruikte voertuigen worden met merkgarantie of fabrieksgarantie aangeboden. De fabrieksgarantie wordt vanuit de fabriek of importeur op nieuwe voertuigen geboden. Die garantie is meestal (afhankelijk van het merk) twee tot drie jaar van kracht. Binnen die periode dient het voertuigmerk eventuele gebreken aan het voertuig op te lossen. De fabrieksgarantie blijft van kracht wanneer een BOVAG-erkend bedrijf het onderhoud aan het voertuig uitvoert volgens fabrieksvoorschrift.

  • Het voertuig wordt door een onafhankelijke BOVAG-vakman op 40 essentiële punten gecontroleerd

  • Eerlijke occasions door erkende BOVAG bedrijven

  • Unieke BOVAG Omruilgarantie en onderhoudsbeurt

  • Alle voertuigen op viaBOVAG.nl worden geadverteerd met heldere all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

Overige Garanties en Zekerheden

Meer weten over de andere zekerheden op viaBOVAG.nl? Je leest alles over de andere zekerheden op deze pagina's:

BOVAG-Garantie-Auto-Motor

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.