Lees alles over de BOVAG Omruilgarantie voor Auto en Motor

Alles wat je er over moet weten lees je hier

BOVAG Omruilgarantie op auto's en motoren

Met BOVAG Omruilgarantie kun je jouw voertuig omruilen als je er niet tevreden mee bent. De BOVAG Omruilgarantie geeft je het recht om jouw voertuig eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 750 gereden kilometers, om te ruilen. Bij een motor is de grens maximaal 500 kilometer. Voorwaarde is wel dat je al bij de aankoop van jouw voertuig aangeeft dat de BOVAG Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst.

Hoe gaat deze garantie verder in zijn werk?

BVG garantie | Sticker

Met onze BOVAG Omruilgarantie kun je jouw auto of motor binnen twee weken na aflevering omruilen!

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in?

Het kan gebeuren dat het voertuig dat je gekocht hebt toch niet helemaal aan je wensen voldoet. In zo’n geval kun je eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. Je gaat dan binnen twee weken na aflevering en als je nog geen 750 kilometers gereden hebt (of 500 kilometer in het geval van motor), terug naar de verkopende partij. In principe lever je het voertuig dan direct in bij het BOVAG-bedrijf. De verkoper gaat zijn uiterste best doen om zo snel mogelijk met een passend alternatief te komen. Samen met de verkoper maak je afspraken over uw mobiliteit voor de periode waarin het BOVAG-bedrijf een andere voertuig voor je zoekt die past bij jouw wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenvoertuig die u tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief.

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatief voertuig aan dat in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke occasion. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet de koper bijbetalen. Op de alternatieve occasion zit dan geen BOVAG Omruilgarantie meer.

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie?

Allereerst is het belangrijk dat je bij het sluiten van de koop aangeeft dat je het voertuig heeft gevonden op viaBOVAG.nl en dat je de BOVAG Omruilgarantie als optie in de koopovereenkomst wilt hebben. Wanneer je vervolgens besluit gebruik te maken van de BOVAG Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van het voertuig de termijn van maximaal twee weken en de maximaal gereden kilometers in acht worden genomen. Het voertuig moet in dezelfde staat zijn als toen de koper hem afnam en ook alle oorspronkelijke documenten moeten bij het voertuig aanwezig zijn De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen twee maanden een passend alternatief aan te bieden.

Wanneer de verkoper niet binnen twee maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Het voertuig wordt gevrijwaard en de klant krijgt zijn oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer het voertuig schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een extra bedrag voor het voertuig in rekening brengen.

Lees voor alle voorwaarden van de BOVAG Omruilgarantie de gebruiksregels .

Bij geschillen met de verkoper kan de koper terugvallen op BOVAG Hulp bij Klachten . Alleen een rechter is bevoegd om een bindende uitspraak te doen.

Extra garanties bij het kopen van een auto of motor op viaBOVAG.nl

De BOVAG Omruilgarantie  geldt alleen op gebruikte voertuigen en niet op nieuwe. Onder nieuwe voertuigen verstaat de BOVAG voertuigen die jonger zijn dan zes maanden, op kenteken staan en een kilometerstand van minder dan 500 hebben. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe voertuig zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk.

Naast de BOVAG Omruilgarantie worden alle occasions op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met twaalf maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn geselecteerde auto’s, en standaard alle motoren, ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt. De aangeboden voertuigen zijn door een vakman op veertig essentiële onderdelen getoetst. De vakman keurt niet alleen de algehele (technische) staat van de voertuigen, maar controleert eventuele lopende terugroepacties van de fabrikant. Tot slot worden alle voertuigen geadverteerd met all-in prijzen, zodat de koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  • Spreek bij de koop af dat u de BOVAG Omruilgarantie wilt hebben

  • BOVAG Omruilgarantie biedt de unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een occasion om te ruilen voor een andere

  • Omruilen moet binnen twee weken en binnen de maximaal gereden kilometers na aankoop plaatsvinden

  • Verkopende partij biedt binnen twee maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor het oorspronkelijke voertuig

  • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten

  • Occasions op viaBOVAG.nl standaard met twaalf maanden BOVAG-garantie, optioneel BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.

Overige garanties en zekerheden

Lees meer over onze andere garanties en zekerheden voor auto's en motoren.

BVG Omruilgarantie | Motor | Image | Overige G & Z

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.