Lees meer over de BOVAG Garantie voor Fietsen

BOVAG garantie op het aanbod op viaBOVAG.nl

Hoe werkt het?

Op het aanbod op viaBOVAG.nl geldt minstens 12 maanden aankoopgarantie. Dit kan BOVAG Garantie zijn, of: merkgarantie, fabrieksgarantie of een andere garantie, mits deze minstens gelijkwaardig is aan de BOVAG Garantie. Voor zakelijke klanten gelden andere garantietermijnen. Onverminderd het voorgaande, is wel een voorwaarde dat je ook bij de aankoop aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hier kan dan achteraf geen misverstand over ontstaan tussen jou en de verkoper. viaBOVAG.nl is namelijk slechts een advertentieplatform en geen partij bij de uiteindelijke koopovereenkomst die je met de verkoper sluit. Daarom kan viaBOVAG.nl ook niet verbieden dat je in de individuele onderhandelingen die je met de verkoper hebt, besluit om toch af te zien van de aankoopgarantie.

Maar wat houdt deze aankoopgarantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? Lees er hier alles over.

BOVAG garantie op fietsen

Voor consumenten altijd 12 maanden BOVAG garantie op fietsen op viaBOVAG.nl

Wat houdt de BOVAG Garantie voor fietsen in? 

BOVAG Garantie houdt in dat jouw gebruikte fiets kosteloos wordt hersteld als zich na aankoop gebreken voordoen die binnen de garantietermijn en onder de garantievoorwaarden vallen. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen.

Denk bijvoorbeeld aan een defect schakelsysteem of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Onderhoudsbeurten, banden, ketting- en tandwielen, remblokken en remvoeringen, zadels, lampen en veranderingen die na de aflevering zijn aangebracht, zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie voor fietsen? 

Gebruikte fietsen die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers. Voldoet de gebruikte fiets niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de fiets eenmalig binnen twee weken en maximaal 150 kilometer om te ruilen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de drie maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten  en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Tweewielers. 

Alle voorwaarden voor fietsen vind je op de website van BOVAG.

BOVAG Garantie op fietsen

De voordelen op een rij

  1. Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

  2. Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers

  3. De mogelijkheid om kosteloos éénmalig de fiets binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie

  4. De zekerheid van een goede fiets die niet als gestolen geregistreerd staat

  5. Alle fietsen worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

Overige garanties & zekerheden voor fietsen

Meer weten over de andere garanties en zekerheden voor fietsen? Je kunt meer informatie vinden op onderstaande pagina's.

Fietsen boven de gracht

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.