Lees meer over de BOVAG Garantie voor Fietsen

BOVAG garantie op het aanbod op viaBOVAG.nl

Hoe werkt het?

Op het aanbod op viaBOVAG.nl geldt minstens 12 maanden aankoopgarantie. Dit kan BOVAG Garantie zijn, of: merkgarantie, fabrieksgarantie of een andere garantie, mits deze minstens gelijkwaardig is aan de BOVAG Garantie. Voor zakelijke klanten gelden andere garantietermijnen. De aankoopgarantie houdt in dat jouw gebruikte fiets gedurende de looptijd van de garantie kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen.

BOVAG garantie op fietsen

Voor consumenten altijd 12 maanden BOVAG garantie op fietsen op viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie voor fietsen

Op het aanbod op viaBOVAG.nl geldt minstens 12 maanden aankoopgarantie. Dit kan BOVAG Garantie zijn, of: merkgarantie, fabrieksgarantie of een andere garantie, mits deze minstens gelijkwaardig is aan de BOVAG Garantie. Voor zakelijke klanten gelden andere garantietermijnen. Onverminderd het voorgaande, is wel een voorwaarde dat je ook bij de aankoop aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hier kan dan achteraf geen misverstand over ontstaan tussen jou en de verkoper. viaBOVAG.nl is namelijk slechts een advertentieplatform en geen partij bij de uiteindelijke koopovereenkomst die je met de verkoper sluit. Daarom kan viaBOVAG.nl ook niet verbieden dat je in de individuele onderhandelingen die je met de verkoper hebt, besluit om toch af te zien van de aankoopgarantie.

Wat houdt de BOVAG Garantie voor fietsen in? 

BOVAG Garantie houdt in dat jouw gebruikte fiets kosteloos wordt hersteld als zich na aankoop gebreken voordoen die binnen de garantietermijn en onder de garantievoorwaarden vallen. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen.

Denk bijvoorbeeld aan een defect schakelsysteem of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Onderhoudsbeurten, banden, ketting- en tandwielen, remblokken en remvoeringen, zadels, lampen en veranderingen die na de aflevering zijn aangebracht, zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie voor fietsen? 

Gebruikte fietsen die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers. Voldoet de gebruikte fiets niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de fiets eenmalig binnen twee weken en maximaal 150 kilometer om te ruilen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de drie maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Tweewielers. 

Alle voorwaarden vind je hier.

Fietsen boven de gracht

Garanties & Zekerheden voor fietsen

Als je meer wilt weten over extra garanties en zekerheden voor fietsen, dan kun je meer informatie vinden op onderstaande pagina's. Hier kun je meer te weten komen over de verschillende soorten bescherming die beschikbaar zijn voor fietsen, zoals garanties tegen fabricagefouten, verzekeringen voor diefstal of schade en andere garanties en zekerheden die worden aangeboden door fietsenwinkels en fabrikanten. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een fiets en ervoor zorgen dat je de best mogelijke bescherming krijgt voor je investering.

De voordelen op een rij

  1. Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

  2. Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie

  3. Alle caravans en vouwwagens worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

  4. Alle caravans zijn voorzien van een 70-Puntencheck

  5. Alle vouwwagens zijn voorzien van een 35-Puntencheck

  6. Alle caravans en vouwwagens zijn voorzien met een BOVAG Onderhoudsbeurt

BOVAG Garantie op fietsen

Telefoon

Liever bellen? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08:30 - 17:00 uur en zijn bereikbaar op: 030 202 8222.

Mail ons

Stel je vraag per mail aan hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.