BOVAG Garantie Fiets

Altijd 12 maanden BOVAG Garantie op alle fietsen

BOVAG Garantie voor fietsen

Koop je een fiets occasion op viaBOVAG.nl? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Dat houdt in dat je gebruikte fiets gedurende de looptijd van de garantie kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen.

Bekijk ons aanbod fietsen

Minimaal 12 maanden BOVAG garantie op alle fietsen op viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie voor fietsen

Koop je een gebruikte fiets of (high speed) e-bike op viaBOVAG.nl? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk? 

Wat houdt de BOVAG Garantie voor fietsen in? 

BOVAG Garantie houdt in dat je gebruikte fiets gedurende de looptijd van de garantie kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan, waaronder significante slijtagesporen. Denk bijvoorbeeld aan een defect schakelsysteem of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Onderhoudsbeurten, banden, ketting- en tandwielen, remblokken en remvoeringen, zadels, lampen en veranderingen die na de aflevering zijn aangebracht, zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie voor fietsen? 

Gebruikte fietsen die op viaBOVAG.nl worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kunt u daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers. Voldoet de gebruikte fiets niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is de fiets eenmalig binnen twee weken en maximaal 150 kilometer om te ruilen. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de drie maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Tweewielers. 

De voordelen op een rij: 

  • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB

  • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers 

  • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig de fiets binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie 

  • De zekerheid van een goede fiets die niet als gestolen geregistreerd staat 

  • Alle fietsen worden geadverteerd met all-in prijzen: geen onaangename verrassingen 

Alle voorwaarden vind je hier.

Overige Garanties & Zekerheden voor fietsen

Meer weten over de andere garanties en zekerheden voor fietsen? Je leest er alles over op deze pagina's:

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.