Lees alles over de BOVAG Omruilgarantie voor fietsen

Alles wat je er over moet weten lees je hier

BOVAG Omruilgarantie voor fietsen

Met BOVAG Omruilgarantie kun je jouw gebruikte fiets of e-bike omruilen als je er niet tevreden mee bent. De BOVAG Omruilgarantie geeft je het recht om je fiets eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 150 gereden kilometers, om te ruilen.

Lees meer over hoe deze garantie verder in zijn werk gaat.

BOVAG Garantie op fietsen

Ruil je fiets binnen twee weken, en na maximaal 150 gereden kilometers, om met onze BOVAG Omruilgarantie.

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie voor fietsen in? 

Het kan gebeuren dat de fiets die je gekocht hebt toch niet helemaal aan je wensen voldoet. In zo’n geval kun je eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. Je gaat dan binnen twee weken na aflevering en als je nog geen 150 kilometers gereden heeft, terug naar de verkopende partij. In principe lever je de fiets dan direct in bij het BOVAG-bedrijf en geeft u aan waarom deze fiets niet aan je verwachtingen voldoet. Je zoekt samen naar een passend alternatief. Samen met de verkoper maak je afspraken over je mobiliteit voor de periode waarin het BOVAG-bedrijf een andere fiets voor je zoekt die bij jouw wensen past. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenfiets die je tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief. 

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatieve fiets aan die in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke fiets. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet je bijbetalen. Op de alternatieve fiets zit dan geen BOVAG Omruilgarantie meer. 

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie voor fietsen? 

Allereerst is het belangrijk dat je bij het sluiten van de koop aangeeft dat je de fiets hebt gevonden op viaBOVAG.nl. Wanneer je vervolgens besluit gebruik te maken van de BOVAG Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van de fiets de termijn van maximaal twee weken en de maximaal gereden kilometers in acht worden genomen. De fiets moet in dezelfde staat zijn als toen je hem kocht en inclusief de inbegrepen accessoires. Voor eventueel schadeherstel en het omzetten van accessoires betaal je een redelijke vergoeding. De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen 2 maanden een passend alternatief aan te bieden. 

Wanneer de verkoper je niet binnen 2 maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Je krijgt dan uw oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer de fiets schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een bedrag voor de fiets in rekening brengen. 

Lees voor alle voorwaarden van de BOVAG Omruilgarantie de gebruiksregels

Bij geschillen met de verkoper kun je BOVAG Hulp bij Klachten  inschakelen. Alleen een rechter is bevoegd om een bindende uitspraak te doen. 

Extra garanties bij het kopen van een fiets op viaBOVAG.nl 

De BOVAG Omruilgarantie  geldt alleen op gebruikte fietsen en niet op nieuwe. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe fiets zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk. 

Naast de BOVAG Omruilgarantie worden alle fietsen op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met twaalf maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn de fietsen standaard, ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt. Tot slot worden alle fietsen geadverteerd met all-in prijzen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

  • Spreek bij de koop af dat je de BOVAG Omruilgarantie wilt hebben 

  • BOVAG Omruilgarantie biedt de unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een fiets om te ruilen voor een andere 

  • Omruilen moet binnen twee weken en binnen de maximaal gereden kilometers na aankoop plaatsvinden 

  • Verkopende partij biedt binnen 2 maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor de oorspronkelijke fiets 

  • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten 

  • Fietsen op viaBOVAG.nl zijn standaard met twaalf maanden BOVAG-garantie, BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.

Overige garanties en Zekerheden

Lees meer over onze andere garanties en zekerheden voor fietsen.

BVG Omruilgarantie | Fiets | Image | Overige G & Z

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.