Lees alles over de BOVAG Puntencheck Fietsen

Alles over de zekerheid die we bieden op fietsen

BOVAG 40-Puntencheck voor fietsen

Een gebruikte fiets of e-bike van viaBOVAG.nl wordt altijd afgeleverd met BOVAG Garantie, BOVAG Afleverbeurt en BOVAG Omruilgarantie. Voor extra zekerheid kun je rekenen op de BOVAG 40 puntencheck. De fiets is op veertig essentiële punten gecontroleerd en goed bevonden door een BOVAG-vakman. 

Bekijk ons aanbod fietsen
BOVAG Garantie op fietsen

Met de BOVAG 40-Puntencheck profiteer je van extra zekerheid bij het kopen van je fiets.

Wat is de BOVAG 40-Puntencheck voor fietsen? 

De BOVAG-vakman controleert bijvoorbeeld of de fiets niet gestolen is, eventuele sleutels en opties/accessoires op aanwezigheid, staat en werking. Verder inspecteert hij het motorische gedeelte in het geval van een e-bike. Werkt het laadsysteem? Werkt de accu nog goed? Doet de verlichting het goed? Versnellingen, zadel, kettingkast etc. En als het voertuig eenmaal helemaal goed is bevonden, dan kun je er zeker van zijn dat de fiets op de getoetste veertig punten  in goede conditie verkeert. 

Waarom is de BOVAG 40-Puntencheck belangrijk? 

Mochten er toch gebreken ontstaan die voorkomen hadden kunnen worden, dan kun je terugvallen op de BOVAG 40-Puntencheck. Bij eventuele meningsverschillen en conflicten staan de BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Tweewielers klaar. 

Op welke garanties heb je recht? 

Bevalt de fiets toch niet? Dan kun je binnen twee weken na aankoop terugvallen op de BOVAG Omruilgarantie . De verkopende partij is verplicht om binnen 8 weken een redelijk alternatief voor te stellen. De andere fiets moet even duur of minder duur zijn dan wat je voor de fiets hebt betaald. In overleg met jou mag de verkoper eventueel ook een duurder voertuig aanbieden. 

BOVAG Garantie, merkgarantie en fabrieksgarantie 

Uiteraard krijgen de fietsen op viaBOVAG.nl een BOVAG afleverbeurt, zijn ze niet gestolen en hebben ze minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. Die garantie geldt gedurende de looptijd van die garantie voor gebreken die tijdens het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. De gebreken dienen door de verkoper opgelost te worden. Slijtagegevoelige delen als banden, remblokjes en niet-originele accessoires zijn uitgesloten van de garantie. 

  • Het voertuig wordt door een onafhankelijke BOVAG-vakman op 40 essentiële punten gecontroleerd 

  • De zekerheid van een goede fiets die als niet-gestolen staat geregistreerd.  

  • Minimaal twaalf maanden BOVAG-garantie, eventueel ook merkgarantie of fabrieksgarantie

  • Unieke BOVAG Omruilgarantie en BOVAG afleverbeurt 

  • Alle fietsen op viaBOVAG.nl worden geadverteerd met heldere all-in prijzen: geen onaangename verrassingen

BVG Omruilgarantie | Fiets | Image | Overige G & Z

Overige garanties en zekerheden

Lees meer over onze andere garanties en zekerheden voor fietsen.

Telefoon

Meer weten? We zitten voor je klaar op werkdagen tussen 08.30-17.00 uur op 030-202 8222 (lokaal tarief).

Mail

Heb je vragen, tips of klachten? Mail naar hulp@viabovag.nl en we helpen je graag verder.

Keuzecoach

Op zoek naar een nieuw voertuig maar kan je wel wat advies gebruiken? Plan een telefonische afspraak in met de Keuzecoach van viaBOVAG.nl voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.