BOVAG Omruilgarantie

Bent u na aanschaf van een occasion die u vond op viaBOVAG.nl toch niet tevreden? Dan mag u met de BOVAG Omruilgarantie uw auto eenmalig binnen twee weken na aankoop, met maximaal 750 kilometers, omruilen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in?

Het kan gebeuren dat de auto die u gekocht hebt toch niet helemaal aan uw wensen voldoet. In zo’n geval kunt u eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. U gaat dan binnen twee weken na aflevering en als u nog geen 750 kilometers gereden hebt, terug naar de verkopende partij. Het autobedrijf moet zich inspannen om binnen twee maanden met een redelijk, marktconform alternatief te komen. Dit is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatieve auto aan die in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke occasion. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet de koper bijbetalen.

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie?

Heeft de verkoper na twee maanden geen waardig, marktconform alternatief aangeboden en rijdt de koper nog steeds in zijn occasion? Dan ontstaan er verplichtingen om de koop ongedaan te maken. Dat betekent dat de koper zijn auto weer moet inleveren bij het autobedrijf. De auto moet in dezelfde staat zijn als toen de koper hem afnam en ook alle oorspronkelijke documenten moeten bij de auto aanwezig zijn. Het voertuig wordt gevrijwaard en de klant krijgt zijn oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten.

Heeft de klant aangegeven dat hij wil omruilen, maar is er na twee weken of 750 kilometer geen redelijk, marktconform alternatief voorgesteld? Dan is het autobedrijf verplicht om tegen redelijke kosten een (alternatieve) auto te regelen totdat de occasion weer ingeleverd is. Dat kan natuurlijk de auto van de eerste keus zijn, maar ook tijdelijk vervangend vervoer of een ander alternatief. Dat bepaalt het autobedrijf, als het gelet op alle omstandigheden maar ‘passend’ is. Let op: er geldt géén omruilgarantie meer op de alternatieve occasion.

Bij geschillen met de verkoper kan de koper terugvallen op BOVAG Hulp bij Klachten. Verder is alleen de rechter bevoegd.

Extra garanties bij het kopen van een auto op viaBOVAG.nl

De BOVAG Omruilgarantie geldt alleen op gebruikte auto’s en niet op nieuwe. Onder nieuwe auto’s verstaat de BOVAG auto’s die jonger zijn dan zes maanden, op kenteken staan en een kilometerstand van minder dan 500 hebben. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe auto zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk.

Behalve met de BOVAG Omruilgarantie worden alle occasions op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met zes maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn geselecteerde occasions ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck. De aangeboden auto’s zijn door een onafhankelijke vakman op veertig essentiële onderdelen getoetst. De vakman keurt niet alleen de algehele (technische) staat van de auto, maar controleert ook de volledigheid van de advertentietekst en eventuele lopende terugroepacties van de fabrikant. Tot slot worden alle auto’s geadverteerd met all-in prijzen, zodat de koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  • BOVAG Omruilgarantie biedt unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een occasion om te ruilen voor een andere

  • Omruilen moet binnen twee weken of 750 gereden kilometers na aankoop plaatsvinden

  • Verkopende partij biedt binnen twee maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor oorspronkelijke auto

  • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten

  • Occasions op viaBOVAG.nl standaard met zes maanden BOVAG-garantie, optioneel BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.