BOVAG Omruilgarantie

Met BOVAG Omruilgarantie kunt u uw auto omruilen als u er niet tevreden mee bent. De BOVAG Omruilgarantie geeft u het recht om uw auto eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 750 gereden kilometers, om te ruilen. Voorwaarden is wel dat u al bij de aankoop van uw auto aangeeft dat de BOVAG Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hoe gaat deze garantie verder in zijn werk?

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in?

Het kan gebeuren dat de auto die u gekocht hebt toch niet helemaal aan uw wensen voldoet. In zo’n geval kunt u eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. U gaat dan binnen twee weken na aflevering en als u nog geen 750 kilometers gereden hebt, terug naar de verkopende partij. In principe levert u de auto dan direct in bij het autobedrijf. Het autobedrijf gaat zijn uiterste best doen om zo snel mogelijk met een passend alternatief te komen. Samen met het autobedrijf maakt u afspraken over uw mobiliteit voor de periode waarin het autobedrijf een andere auto voor u zoekt die past bij uw wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenauto die u tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief.

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatieve auto aan die in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke occasion. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet de koper bijbetalen. Op de alternatieve occasion zit dan geen BOVAG Omruilgarantie meer.

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie?

Allereerst is het belangrijk dat u bij het sluiten van de koop aangeeft dat u de auto heeft gevonden op viaBOVAG.nl en dat u de BOVAG Omruilgarantie als optie in de koopovereenkomst wilt hebben. Wanneer u vervolgens besluit gebruik te maken van de BOVAG Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van de auto de termijn van maximaal twee weken en 750 gereden kilometers in acht worden genomen. De auto moet in dezelfde staat zijn als toen de koper hem afnam en ook alle oorspronkelijke documenten moeten bij de auto aanwezig zijn De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen twee maanden een passend alternatief aan te bieden.

Wanneer de verkoper niet binnen twee maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Het voertuig wordt gevrijwaard en de klant krijgt zijn oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer de auto schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een extra bedrag voor de auto in rekening brengen.

Lees voor alle voorwaarden van de BOVAG Omruilgarantie de gebruiksregels.

Bij geschillen met de verkoper kan de koper terugvallen op BOVAG Hulp bij Klachten. Alleen een rechter is bevoegd om een bindende uitspraak te doen.

Extra garanties bij het kopen van een auto op viaBOVAG.nl

De BOVAG Omruilgarantie geldt alleen op gebruikte auto’s en niet op nieuwe. Onder nieuwe auto’s verstaat de BOVAG auto’s die jonger zijn dan zes maanden, op kenteken staan en een kilometerstand van minder dan 500 hebben. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe auto zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk.

Naast de BOVAG Omruilgarantie worden alle occasions op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met zes maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn geselecteerde occasions ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck. De aangeboden auto’s zijn door een onafhankelijke vakman op veertig essentiële onderdelen getoetst. De vakman keurt niet alleen de algehele (technische) staat van de auto, maar controleert ook de volledigheid van de advertentietekst en eventuele lopende terugroepacties van de fabrikant. Tot slot worden alle auto’s geadverteerd met all-in prijzen, zodat de koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  • Spreek bij de koop af dat u de BOVAG Omruilgarantie wilt hebben

  • BOVAG Omruilgarantie biedt de unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een occasion om te ruilen voor een andere

  • Omruilen moet binnen twee weken of 750 gereden kilometers na aankoop plaatsvinden

  • Verkopende partij biedt binnen twee maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor oorspronkelijke auto

  • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten

  • Occasions op viaBOVAG.nl standaard met zes maanden BOVAG-garantie, optioneel BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.