BOVAG Omruilgarantie

BOVAG Omruilgarantie voor auto's & motoren

Met BOVAG Omruilgarantie kun je jouw voertuig omruilen als je er niet tevreden mee bent. De BOVAG Omruilgarantie geeft je het recht om jouw voertuig eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 750 gereden kilometers, om te ruilen. Bij een motor is de grens maximaal 500 kilometer. Voorwaarden is wel dat je al bij de aankoop van jouw voertuig aangeeft dat de BOVAG Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Hoe gaat deze garantie verder in zijn werk?

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in?

Het kan gebeuren dat het voertuig dat je gekocht hebt toch niet helemaal aan je wensen voldoet. In zo’n geval kun je eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. Je gaat dan binnen twee weken na aflevering en als je nog geen 750 kilometers gereden hebt (of 500 kilometer in het geval van motor), terug naar de verkopende partij. In principe lever je het voertuig dan direct in bij het BOVAG-bedrijf. De verkoper gaat zijn uiterste best doen om zo snel mogelijk met een passend alternatief te komen. Samen met de verkoper maak je afspraken over uw mobiliteit voor de periode waarin het BOVAG-bedrijf een andere voertuig voor je zoekt die past bij jouw wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenvoertuig die u tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief.

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatief voertuig aan dat in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke occasion. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet de koper bijbetalen. Op de alternatieve occasion zit dan geen BOVAG Omruilgarantie meer.

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie?

Allereerst is het belangrijk dat je bij het sluiten van de koop aangeeft dat je het voertuig heeft gevonden op viaBOVAG.nl en dat je de BOVAG Omruilgarantie als optie in de koopovereenkomst wilt hebben. Wanneer je vervolgens besluit gebruik te maken van de BOVAG Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van het voertuig de termijn van maximaal twee weken en de maximaal gereden kilometers in acht worden genomen. Het voertuig moet in dezelfde staat zijn als toen de koper hem afnam en ook alle oorspronkelijke documenten moeten bij het voertuig aanwezig zijn De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen twee maanden een passend alternatief aan te bieden.

Wanneer de verkoper niet binnen twee maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Het voertuig wordt gevrijwaard en de klant krijgt zijn oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer het voertuig schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een extra bedrag voor het voertuig in rekening brengen.

Lees voor alle voorwaarden van de BOVAG Omruilgarantie de gebruiksregels.

Bij geschillen met de verkoper kan de koper terugvallen op BOVAG Hulp bij Klachten. Alleen een rechter is bevoegd om een bindende uitspraak te doen.

Extra garanties bij het kopen van een auto of motor op viaBOVAG.nl

De BOVAG Omruilgarantie geldt alleen op gebruikte voertuigen en niet op nieuwe. Onder nieuwe voertuigen verstaat de BOVAG voertuigen die jonger zijn dan zes maanden, op kenteken staan en een kilometerstand van minder dan 500 hebben. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe voertuig zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk.

Naast de BOVAG Omruilgarantie worden alle occasions op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met twaalf maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn geselecteerde auto’s, en standaard alle motoren, ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt. De aangeboden voertuigen zijn door een vakman op veertig essentiële onderdelen getoetst. De vakman keurt niet alleen de algehele (technische) staat van de voertuigen, maar controleert eventuele lopende terugroepacties van de fabrikant. Tot slot worden alle voertuigen geadverteerd met all-in prijzen, zodat de koper niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 • Spreek bij de koop af dat u de BOVAG Omruilgarantie wilt hebben

 • BOVAG Omruilgarantie biedt de unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een occasion om te ruilen voor een andere

 • Omruilen moet binnen twee weken en binnen de maximaal gereden kilometers na aankoop plaatsvinden

 • Verkopende partij biedt binnen twee maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor het oorspronkelijke voertuig

 • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten

 • Occasions op viaBOVAG.nl standaard met twaalf maanden BOVAG-garantie, optioneel BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.

BOVAG Omruilgarantie voor fietsen

Met BOVAG Omruilgarantie kun je jouw gebruikte fiets of e-bike omruilen als je er niet tevreden mee bent. De BOVAG Omruilgarantie geeft je het recht om je fiets eenmalig binnen twee weken na aflevering, en na maximaal 150 gereden kilometers, om te ruilen. Hoe gaat deze garantie verder in zijn werk? 

Wat houdt de BOVAG Omruilgarantie in? 

Het kan gebeuren dat de fiets die je gekocht hebt toch niet helemaal aan je wensen voldoet. In zo’n geval kun je eenmalig gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. Je gaat dan binnen twee weken na aflevering en als je nog geen 150 kilometers gereden heeft, terug naar de verkopende partij. In principe lever je de fiets dan direct in bij het BOVAG-bedrijf en geeft u aan waarom deze fiets niet aan je verwachtingen voldoet. Je zoekt samen naar een passend alternatief. Samen met de verkoper maak je afspraken over je mobiliteit voor de periode waarin het BOVAG-bedrijf een andere fiets voor je zoekt die bij jouw wensen past. Dit kan bijvoorbeeld zijn een leenfiets die je tegen een vergoeding tijdelijk kunt gebruiken of een ander alternatief. 

De BOVAG Omruilgarantie is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’: de verkopende partij biedt een alternatieve fiets aan die in principe even duur of minder duur is dan de oorspronkelijke fiets. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet je bijbetalen. Op de alternatieve fiets zit dan geen BOVAG Omruilgarantie meer. 

Wat zijn de regels van de BOVAG Omruilgarantie? 

Allereerst is het belangrijk dat je bij het sluiten van de koop aangeeft dat je de fiets hebt gevonden op viaBOVAG.nl. Wanneer je vervolgens besluit gebruik te maken van de BOVAG Omruilgarantie, moet bij het aanbieden van de fiets de termijn van maximaal twee weken en de maximaal gereden kilometers in acht worden genomen. De fiets moet in dezelfde staat zijn als toen je hem kocht en inclusief de inbegrepen accessoires. Voor eventueel schadeherstel en het omzetten van accessoires betaal je een redelijke vergoeding. De verkoper is vervolgens verplicht om zich in te spannen om binnen 2 maanden een passend alternatief aan te bieden. 

Wanneer de verkoper je niet binnen 2 maanden een alternatief biedt, kan de koop ongedaan worden gemaakt. Je krijgt dan uw oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Dit wordt anders wanneer de verkoper een redelijke grond heeft om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of kosten. Dus wanneer de fiets schade heeft of om een andere reden in waarde is gedaald. In dat geval kan de verkoper een bedrag voor de fiets in rekening brengen. 

Lees voor alle voorwaarden van de BOVAG Omruilgarantie de gebruiksregels

Bij geschillen met de verkoper kun je BOVAG Hulp bij Klachten inschakelen. Alleen een rechter is bevoegd om een bindende uitspraak te doen. 

Extra garanties bij het kopen van een fiets op viaBOVAG.nl 

De BOVAG Omruilgarantie geldt alleen op gebruikte fietsen en niet op nieuwe. De voorwaarden voor het inleveren van een nieuwe fiets zijn vaak opgenomen in de garantievoorwaarden van het desbetreffende merk. 

Naast de BOVAG Omruilgarantie worden alle fietsen op viaBOVAG.nl standaard aangeboden met twaalf maanden BOVAG Garantie, fabrieksgarantie of merkgarantie. Verder zijn de fietsen standaard, ook voorzien van de BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt. Tot slot worden alle fietsen geadverteerd met all-in prijzen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

 • Spreek bij de koop af dat je de BOVAG Omruilgarantie wilt hebben 

 • BOVAG Omruilgarantie biedt de unieke mogelijkheid om binnen veertien dagen na aanschaf een fiets om te ruilen voor een andere 

 • Omruilen moet binnen twee weken en binnen de maximaal gereden kilometers na aankoop plaatsvinden 

 • Verkopende partij biedt binnen 2 maanden gelijkwaardig, marktconform alternatief aan voor de oorspronkelijke fiets 

 • Geschil tussen koper en verkoper? Mogelijkheid tot beroep op BOVAG Hulp bij Klachten 

 • Fietsen op viaBOVAG.nl zijn standaard met twaalf maanden BOVAG-garantie, BOVAG 40-Puntencheck en BOVAG Afleverbeurt.