13 populaire hybride en elektrische SUV's

Geschreven door Robert Veltkamp op maandag 28 oktober 2019
Dit artikel is op 08-08-2022 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Zoek je een SUV, maar zit je niet te wachten op een hoog verbruik? De volgende 13 van hybride en elektrische SUV’s rijden relatief zuinig.

Wat betekent SUV?

SUV staat voor Sports Utility Vehicle. In bijna alle gevallen is een SUV een veelzijdige en ruime 5-deurs auto met grote achterklep. Een SUV staat hoger op zijn wielen dan een traditionele personenauto en heeft de stoere uitstraling van een terreinauto maar mist soms wel de 4x4-aandrijving van een dergelijke auto.

Sinds de jaren 90 zijn SUV’s steeds populairder geworden. In bijna elk segment van de markt zijn SUV’s verkrijgbaar.

Hybride en elektrische SUV’s

We hebben 13 hybride en elektrische SUV’s op alfabetische volgorde gezet:

BMW X5 xDrive 45e

BMW X5 xDrive 45e is een grote plug-in hybride SUV. Levert maar liefst 289 kW/394 pk aan vermogen. Desondanks bedraagt de CO2-uitstoot op papier slechts 49 gr/km. Elektrische actieradius: 97 kilometer.

Honda CR-V Hybrid

Honda CR-V Hybrid is een hybride SUV uit de middenklasse. De 2,0-liter benzinemotor en twee elektromotoren produceren gezamenlijk 135 kW/184 pk. Geen stekker en met een theoretisch verbruik van 5,3 l/100 km.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric is een compacte volledig elektrische SUV. De actieradius bedraagt 449 kilometer op één acculading te rijden. De Kona Electric is technisch nauw verwant aan de Kia Niro.

Jaguar SUV I-Pace

De Jaguar SUV I-Pace is een volledig elektrische Jaguar, met twee elektromotoren die gezamenlijk 294 kW/400 pk produceren. De actieradius bedraagt 470 kilometer. De CO2-uitstoot is nul.

Kia Niro

De Kia Niro is een SUV in de middenklasse, leverbaar als hybride (zonder stekker), plug-in hybride en elektrisch (met stekker). De volledig elektrische e-Niro heeft een rijbereik van 455 kilometer.

Lexus NX 300h

De Lexus NX 300h is een luxe SUV in de middenklasse, uitgerust met een zelfopladende hybride aandrijflijn en dus zonder stekker. De 2,5-liter benzinemotor en elektromotor leveren samen 145 kW/197 pk.

Mitsubishi Outlander PHEV

De Mitsubishi Outlander PHEV is een plug-in hybride SUV in de middenklasse, met stekker dus. De elektrische actieradius bedraagt 60 kilometer.

Mini S E Countryman All4

De Mini S E Countryman All4 is een compacte SUV met hip design. Uitgerust als plug-in hybride met een gecombineerd vermogen van 165 kW/224 pk. De SUV legt volledig elektrisch maximaal 40 kilometer af.

Peugeot 3008 SUV GT Hybrid4

Deze Peugeot 3008 SUV is een plug-in hybride met 4x4-aandrijving uit de middenklasse. Een 1.6 benzinemotor en elektromotor leveren 220 kW/300 pk. De elektrische actieradius is zo’n 50 kilometer.

Range Rover Sport P400e

De Range Rover Sport P400e is een forse, luxe SUV, uitgerust als plug-in hybride – dus met stekker – en met een flink vermogen, namelijk 297 kW/404 pk. De volledig elektrisch actieradius bedraagt zo’n 50 kilometer.

Tesla Model X

De Tesla Model X is een forse elektrische SUV. De Tesla Model X biedt plaats aan zeven inzittenden en valt op door zijn grote vleugeldeuren. De actieradius van de standaardversie (P75D) is 380 kilometer

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is een zelfopladende Toyota SUV uit de middenklasse. Een 2.5 benzinemotor en elektromotor die elkaar continu afwisselen. Rijdt volgens Toyota tot 50 procent van de tijd elektrisch.

Volvo XC40 T5 Twin Engine

De Volvo XC40 T5 Twin Engine is de meest compacte Volvo SUV. De plug-in hybride SUV levert 193 kW/262 pk. Kan 54 kilometer achter elkaar volledig elektrisch rijden.

Populaire SUV merken

Een SUV auto is heel populair onder consumenten. Daarom heeft bijna elk merk wel een SUV auto. Populaire SUV merken zijn:

Bekijk het aanbod elektrische en hybride VUS's

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

LinkedIn foto Robert Veltkamp