We hebben 7 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Audi
R8
Basisgegevens
Brandstof
Staat
EV/Hybride eigenschappen
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Audi R8 occasion en nieuwe Audi R8

De Audi R8 is de krachtigste, snelste en meest exclusieve sportwagen van de Duitse fabrikant Audi . Het model kwam eind 2006 voor het eerst op de markten en is gebouwd als Coupé en als Spyder met open dak. Eind 2015 verscheen de tweede generatie van de Audi R8.

De oorspronkelijke Audi R8 is voorzien van een 4,2-liter V8-motor en vierwielaandrijving. Sinds 2009 is er ook een versie met een 5,2-liter V10-motor. De auto is opgebouwd rond een aluminium spaceframe. Opvallend: de vierwielaandrijving is niet Audi’s eigen quattro-aandrijving, maar een systeem van Lamborghini, dat eigendom is van Audi. De R8 deelt een aantal onderdelen met de Lamborghini Gallardo, waaronder de 5.2 V10-motor en de optionele R-tronic-transmissie. De Audi R8 was in Europa de eerste auto met volledig uit leds bestaande koplampen.

Audi R8 Coupé en Audi R8 V10

De 4.2 FSI V8-motor van de Audi R8 Coupé levert 309 kW (420 pk) en zorgt voor een topsnelheid van 301 km/u. De 5.2 FSI V10-motor is gebaseerd op de motor in de Lamborghini Gallardo en levert een vermogen van 386 kW (525 pk), goed voor een topsnelheid van 316 km/u. In de lichtere Audi R8 GT levert de V10-motor zelfs 412 kW (560 pk) en is de topsnelheid vastgesteld op 320 km/u.

Audi updatete de R8 in 2012. De uiterlijke wijzigingen zijn minimaal, maar de optionele R-tronic-transmissie werd vervangen door de snellere 7-traps S-tronic. Daardoor accelereert de R8 ietsje sneller en ligt de topsnelheid marginaal lager.

De tweede generatie van de Audi R8 verscheen eind 2015. De V8-motor was niet meer leverbaar en de S-tronic-transmissie was standaard. De kenmerkende zijpanelen verdwenen eveneens en het interieur was compleet nieuw. Het vermogen van de V10-motor nam toe en er verscheen een nog krachtigere Plus-versie. In 2017 introduceerde Audi nog de R8 V10 RWS met alleen achterwielaandrijving.

Audi R8 Spyder

De Audi R8 Spyder verscheen in 2009. De cabrioversie van de R8 is voorzien van een stoffen kap. De kenmerkende zijpanelen van de Coupé ontbreken op de Spyder . De Spyder is er zowel met V8- als V10-motor. De tweede generatie van de R8 Spyder verscheen in oktober 2016.

Audi R8 E-tron

Er zijn ook een kleine honderd versies van de volledig elektrische Audi R8 E-tron geproduceerd. Die had een dichte grille, dichte wielen en werd op de achterwielen aangedreven door twee elektromotoren.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen