10 betrouwbare auto’s voor senioren

Geschreven door Robert Veltkamp op woensdag 27 november 2019
Dit artikel is op 18-03-2021 gewijzigd
De leestijd is ongeveer 3 min

Een hoge instap, betrouwbare techniek en meer dan voldoende ruimte voor eventuele bagage, een fietsendrager of kleinkinderen. Dit zijn tien auto’s voor senioren.

10-senioren

10 seniorenauto's met hoge instap

Renault Scénic

De Scénic was in de jaren negentig een van de trendsetters in het MPV-segment. De Renault combineert een hoge instap met meer dan voldoende ruimte voor een gemiddeld gezin. De vierde generatie van de Scénic verscheen in 2016 op de markt. Voor wie echt veel ruimte zoekt, is er de Grand Scénic, een langere versie die optioneel van een derde zitrij is voorzien.

Suzuki Wagon R+

De Suzuki Wagon R+ is al jaren geliefd bij automobilisten die meer ruimte voor weinig geld zoeken. Dankzij de compacte, hoekige carrosserie is de Wagon R+ geschikt voor het vervoer van grotere spullen, zoals een rolstoel of rollator. De compacte Suzuki is geleverd met 1,0- en 1,3-liter benzinemotor. Die laatste was ook te combineren met een automaat.

Mercedes-Benz B-Klasse

Zoek je een hoge instap, maar wil je toch een luxe uitstraling? Kijk dan uit naar de Mercedes-Benz B-Klasse. Hij werd geïntroduceerd in 2005 en inmiddels is de derde generatie op de markt. De eerste twee generaties zijn vooral gericht op comfort. De derde generatie – in 2018 geïntroduceerd – is een stuk sportiever.

Ford B-Max

De Ford B-Max is een compacte MPV die nauw verwant is aan de Ford Fiesta. De B-Max heeft geen B-stijl en is voorzien van twee normale voorportieren en twee schuifdeuren. Door het ontbreken van de B-stijl is in- en uitstappen zeer gemakkelijk. De schuifdeuren komen goed van pas in krappe parkeerplaatsen.

Opel Mokka

De Opel Mokka is een compacte crossover die sinds 2013 op de markt is. De auto combineert de ruimte van een MPV met de uitstraling van een SUV. Sinds de facelift in 2016 gaat de auto als Mokka X door het leven.

Toyota Verso-S

De Toyota Verso-S is een compacte MPV die zijn platform deelt met de Subaru Trezia. De Verso-S staat bekend om zijn verrassend ruime interieur en de ANWB prijst hem aan als betrouwbaarste occasion. Er is maar één motorversie: een 1,3-liter benzinemotor. Wie liever een dieselmotor heeft, moet uitwijken naar de Subaru Trezia, die er echter weer niet met CVT is.

Peugeot 208

De Peugeot 208 is een hatchback in het B-segment die concurreert met bijvoorbeeld de Renault Clio, de Volkswagen Polo, de Opel Corsa en de Citroën C3. Ondanks zijn lagere carrosserie biedt de 208 een verrassend hoge zitpositie. De 208 is technisch nauw verwant aan de Citroën C3.

Citroën C3

De Citroën C3 is een B-segment hatchback die bekendstaat om zijn hoge zitpositie. Van de C3 zijn sinds 2003 drie generaties op de markt verschenen. De laatste generatie (sinds 2017) is beduidend lager dan zijn voorgangers. Wie meer ruimte zoekt, kan beter uitkijken naar een C3 Picasso.

Honda Jazz

De Honda Jazz is een compacte MPV die uitblinkt met zijn flexibele interieur en betrouwbaarheid. Vier volwassenen kunnen gemakkelijk plaatsnemen in de Jazz. Hij is uitsluitend leverbaar met een conventionele benzinemotor of een hybride aandrijflijn.

Volkswagen Golf Sportsvan

De Volkswagen Golf Sportsvan is de MPV-versie van de Volkswagen Golf. Het uiterlijk en het dashboard van beide modellen lijken dan ook sprekend op elkaar. De Sportsvan onderscheidt zich echter door de hogere zitpositie en de grotere kofferbak. Voordat de naam Sportsvan zijn intrede deed, heette het model Golf Plus.

Bekijk de betrouwbare auto's

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp is Manager Online Marketing bij viaBOVAG.nl

Robert is verantwoordelijk voor de online marketing van viaBOVAG.nl en draagt zorg voor het online uitbouwen van het merk viaBOVAG.nl. Hij is ondernemend, houdt van data en heeft een passie voor auto's.

Robert Veltkamp