We hebben 250 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Opel
Mokka-e
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Opel Mokka-e occasion en nieuwe Opel Mokka-e

De eerste generatie Opel Mokka kwam in 2012 op de markt. Na een facelift in 2016 ging het model als Mokka X door het leven. In 2020 verscheen een volledig nieuwe, tweede generatie Opel Mokka. De ‘X’ is weer komen te vervallen, maar daar komt eventueel een ‘e’ voor in de plaats.

De tweede generatie Opel Mokka uit 2020 is een totaal andere auto dan het oorspronkelijke model. In plaats van een SUV is het nieuwe model meer een hoge hatchback, ofwel een compacte crossover. De tweede generatie Opel Mokka is onderhuids nauw verwant aan de Opel Corsa hatchback, maar ook aan de Peugeot 2008 en Peugeot 208 . Het nieuwe model heeft een opvallende vormgeving en was bij introductie het eerste model met een nieuwe Opel -designtaal.

Zo wordt de voorzijde gekenmerkt door het Opel Vizor, een brede zwarte balk over de gehele voorzijde. Deze Opel Vizor is volgens Opel geïnspireerd op de oorspronkelijke Opel Manta en biedt integreert zowel de koplampen, als de grille met het logo en de sensoren voor de verschillende rijhulpsystemen.

Opel Mokka, Opel Mokka X en Opel Mokka-e

De eerste generatie Opel Mokka X uit 2012 is een compact SUV-model, min of meer op het niveau van de Opel Astra . De auto werd door General Motors ontwikkeld en was ook te koop als Chevrolet Trax. Met de Mokka speelde Opel in op de groeiende vraag naar dergelijke compacte SUV-modellen. Voor de tweede generatie uit 2020 pakte men het anders aan. Opel hoorde inmiddels bij de Franse PSA Group en de nieuwe, iets compactere Opel Mokka deelt zijn platform met de Peugeots 2008 en DS 3 Crossback .

Het grootste nieuws is misschien wel de komst van de volledig elektrisch aangedreven Opel Mokka-e . Met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en een 50 kWh batterij biedt hij een actieradius van ruim 300 kilometer. Daarmee is de auto ook geschikt voor weekendtripjes. De Opel Mokka-e deelt zijn volledig elektrische aandrijving met de Opel Corsa-e . Opel behoort tegenwoordig tot de Franse PSA-groep en Opel werkt dan ook samen met bijbehorende merken. Zo is de Opel Mokka-e nauw verwant aan de Peugeot e-2008 (ook een compacte crossover-SUV) en de Peugeot e-208 (ook een compacte hatchback, net als de Corsa-e).

Andere elektrische Opel modellen

Behalve de Opel Mokka-e en de nauw verwante Opel Corsa-e heeft Opel meer volledig elektrische modellen in het aanbod. Zoals de Opel Combo-e en de Opel Vivaro-e . Deze twee bedrijfswagens zijn ook leverbaar als personenautovariant onder de naam Opel Combo-e Life en Opel Zafira-e. het gaat hier om volledig elektrisch aangedreven bestelbusjes of personenbusjes, terwijl de Opel Combo-e Life en Opel Zafira-e volop comfort voor luxe personenvervoer bieden. Een andere belangrijke elektrische auto is de Opel Astra-e, die vanaf 2023 te koop is.

Verder zijn er ook plug-in hybrides van Opel te vinden. Zo is de Opel Grandland X leverbaar als Hybrid, die afhankelijk van de uitvoering 300 pk sterk is en standaard vierwielaandrijving heeft. De zesde generatie Opel Astra , de Astra L uit 2021, wordt ook gebouwd als plug-in hybride.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen