Auto3 min

10 betrouwbare auto’s met hoge instap voor senioren

Een hoge instap, betrouwbare techniek en meer dan voldoende ruimte voor eventuele bagage, een fietsendrager of kleinkinderen. Dit zijn tien auto’s voor senioren.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp

autohoge instap
10 betrouwbare auto’s met hoge instap voor senioren

Fiat 500L

De grotere versie van de Fiat 500 is de Fiat 500L . Die biedt een hogere zitpositie en een gemakkelijke instap. Door zijn compactheid is de 500L overzichtelijk en gemakkelijk te manoeuvreren. Het model is er met vijf en zeven zitplaatsen – dat is de 500L Living, die 20 centimeter langer is. De jongste exemplaren komen uit 2019.

Ford B-Max

De Ford B-Max  is een compacte MPV die nauw verwant is aan de Ford Fiesta. De B-Max is voorzien van twee normale voorportieren en twee schuifdeuren. De B-stijl ontbreekt en daardoor is in- en uitstappen bijzonder gemakkelijk. De schuifdeuren komen goed van pas in krappe parkeerplaatsen.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008  is de MPV-versie van de zeer populaire 208 hatchback. Hij deelt zijn techniek echter met de DS3 Crossback. De gewone 208 biedt al een verrassend hoge zitpositie, de 2008 is nog een tikje hoger. Er is ook een volledig elektrische versie van de 2008, de e-2008, met een actieradius van 320 km.

Dacia Lodgy

De buitengewoon ruime en voordelig geprijsde Dacia Lodgy  is er als vijf- en zevenzitter. De Lodgy is vooral met 1,2- of 1,6-liter benzinemotor geleverd. Hij is er ook met af fabriek gemonteerde lpg G3-installatie. Dacia heeft veel van de techniek en technologie van Renault gebruikgemaakt – dat betreft vooral technologie die Renault al geruime tijd toepast op eigen modellen die al wat langer op de markt zijn. Dat komt de betrouwbaar ten goede.

Opel Mokka X en e-Mokka

De Opel Mokka X  is vanaf 2016 net als zijn voorganger – de Opel Mokka – een compacte crossover, met de ruimte van een MPV en de uitstraling van een SUV. Hij is er ook met een af fabriek gemonteerde lpg-installatie. In 2020 verscheen de nieuwe Mokka, die er ook is als volledig elektrische e-Mokka  – voorzien van de aandrijflijn van de Peugeot e-2008/e-208.

Renault Captur

De Renault Captur  van 2019 is gebaseerd op de techniek van de vijfde generatie van de Clio. De tweede generatie van de Captur lijkt op de eerste generatie, maar is wel groter en ruimer. De Captur is er met benzinemotoren, als Bi-Fuel met af fabriek gemonteerde lpg-installatie en als plug-in hybride.

Hyundai Kona

De Kona is de kleinste SUV van Hyundai. Doordat het een SUV is, staat ie wat hoger op de wielen en biedt hij een hogere zitpositie en een gemakkelijke instap. De Hyundai Kona  is er met benzinemotoren, met hybride-elektrische aandrijving en zelfs volledig elektrisch aangedreven.

Volkswagen Sharan/Seat Alhambra

Als je het hebt over een grote auto voor senioren, dan denk je aan de Volkswagen Sharan  en de Seat Alhambra : grote, comfortabele en veilige auto’s met een gemakkelijke hogere instap en zitpositie én zeven zitplaatsen – genoeg om met kleinkinderen op stap te gaan. Het oorspronkelijke model verscheen al in 1995 en werd door Ford en Volkswagen gezamenlijk ontwikkeld en verscheen als Ford Galaxy. In 2010 verscheen de tweede generatie van de Sharan/Alhambra, zónder input van Ford.

BMW 2 Serie Active Tourer

BMW biedt niet alleen snelle bolides en luxueuze zakenauto’s, maar ook wat hoger op de wielen staande MPV’s als de BMW 2 Serie Active Tourer , die in 2018 de Gran Tourer opvolgde. De Active Tourer is er met diverse benzine- en dieselmotoren én een vierwielaangedreven plug-inhybrideversie met milieulabel A.

Renault Scénic

De Renault Scénic  is en blijft populair. Dit model was in de jaren negentig een trendsetter in het MPV-segment. De Renault combineert een hoge instap met meer dan voldoende interieurruimte. De vierde generatie van de Scénic verscheen in 2016 op de markt. De Scénic is er ook als mild hybrid diesel. Voor wie echt veel ruimte zoekt, biedt de langere Grand Scénic optioneel een derde zitrij.

Bekijk de hoge instap auto's

of

Lees meer over hoge instap auto's