We hebben 2.156 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Seat
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Seat occasions en nieuwe Seat bij viaBOVAG.nl

Seat heeft Spaanse wortels. Het maakt deel uit van het grote Duitse VAG-concern dat ook onder meer Audi, Volkswagen en het exclusieve Bugatti in bezit heeft. Seat is te vergelijken met Skoda. Een nieuwe Seat en Seat occasions zijn echter minder no-nonsense en tonen meer emotie. Meer Spaanse pepers zogezegd.

Seat (Sociedad Española de Automóviles de Turismo) is opgericht in 1950. Het hoofdkantoor staat in Martorell, nabij Barcelona. De Spaanse stad zit in ons DNA, zegt Seat niet zonder trots. De echt oude Seat-modellen zijn echter gebaseerd op Italiaanse Fiat-modellen. Een voorbeeld is de Seat 600/Fiat 600 uit de jaren 50. Seat komt in 1983 naar Nederland met de Seat Ibiza . Dit is het eerste model van Seat als zelfstandig automerk. Een succes, mede dankzij de motoren van sportwagenfabrikant Porsche. Enkele concurrenten van Seat: Skoda , Volkswagen , Renault en Peugeot.

Populaire Seat-modellen: Ateca, Ibiza, Leon, Tarraco, Arona, Mii, Altea en Arosa

De Seat Ibiza is nooit meer weggegaan. De compacte 3- of 5-deurs hatchback met grote achterklep is het op een na kleinste model van Seat. De 5-deurs Mii (met twee keer de letter ‘i’) is kleiner. Deze stadsauto is er ook volledig elektrisch, de Mii Electric. De 3- of 5-deurs Seat Leon is groter en ruimer dan de Ibiza. De Leon is er ook als stationwagen (ST), evenals de Ibiza.

Wie een SUV zoekt, heeft bij Seat veel keuze. Zowel de Arona als de Ateca en Tarraco zijn SUV-modellen, op volgorde van grootte. De Altea is een crossover, een mix van een stationwagen en MPV. De Alhambra is een echte MPV, met een zitplaats voor 7 personen. SUV-modellen van Seat zijn:

Andere populaire modellen van Seat zijn:

Seat Cupra, ST, TDI en TSI

Seat-modellen zijn hoofdzakelijk voorzien van een benzinemotor (TSI) dan wel dieselmotor (TDI) met de keuze uit uiteenlopende vermogens. De letters ST duiden op een stationwagen (Ibiza, Leon en Exeo). SC betekent een 3-deurs auto met achterklep. De Cupra-modellen zijn de sportiefste en snelste Seat-modellen. Voorbeelden zijn de Ibiza Cupra en Leon Cupra. Cupra is inmiddels een eigen merk geworden met een eigen logo. Bekende Seat Cupra-modellen zijn:

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen