We hebben 621 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Seat
Leon
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Seat Leon occasions en nieuwe Seat Leon

De Seat Leon is een middelgrote vijfdeurs gezinsauto van het Spaanse automerk Seat , dat deel uitmaakt van de Duitse Volkswagen Groep. De eerste Seat Leon komt in 1999 als vijfdeurs hatchback op de markt als sportief alternatief voor de Skoda Octavia en Volkswagen Golf die allemaal dezelfde technische basis met elkaar delen. Op basis van de Seat Leon werd ook een vierdeurs sedan geïntroduceerd onder de naam Toledo . Later kwamen ook de driedeurs Leon SC en de vijfdeurs stationwagen met de naam Leon Sports Tourer (ST) op de markt. Bekende uitvoeringen van de Seat Leon zijn de FR en extra sportieve Cupra.

Eerste generatie Seat Leon (1M)

Het begon voor de Leon in 1999, toen Seat voor het eerst de markt betrad met deze auto. Deze eerste generatie, ook wel 1M genoemd, is gebouwd tot 2006. De auto deelde veel componenten met de Volkswagen Golf. Zo hebben ze hetzelfde onderstel en maken ze gebruik van dezelfde motoren. Waar de Golf wordt gezien als een neutrale allemansvriend, is de Seat Leon het sportievere broertje, met een wat sportiever ontwerp en een strakker onderstel. Het topmodel van deze generatie was de Seat Leon V6 Cupra met 204 pk, vierwielaandrijving en een topsnelheid van 235 km/u. Verder is er keuze uit een diverse benzinemotoren en was er voor de mensen die diesel willen een 1.9 TDI.

Tweede generatie Seat Leon (1P)

In 2005 brengt Seat de tweede generatie Leon op de markt met een uitgesproken, nieuwe designtaal. Met deze generatie werd ook de sportieve FR-uitvoering met 147 kW (200 pk) geïntroduceerd, wat later een populaire uitvoering bleek te worden en waarvan dus ook genoeg occasions zijn te vinden. De motor van de Leon FR is identiek aan die in de Volkswagen Golf GTI. Het topmodel van de tweede generatie Seat Leon is de Leon Cupra R met maar liefst 228 kW (310 pk). Bij de lancering was dit de krachtigste productieauto ter wereld met voorwielaandrijving. Voor wie het ook een onsje minder mag zijn er meerdere benzinemotoren te vinden, variërend van een 1.4-motor met 63 kW (86 pk) tot een 2.0-motor met 136 kW (185 pk). Behalve het uitgebreide motorenaanbod is de tweede generatie Seat Leon ook geleverd in meerdere uitvoeringen, zoals de Basis, Reference, Business Line, Sport en Sport-up. Die de volgorde van sportiviteit en aankleding bepalen. In 2009 werd de tweede generatie Seat Leon vernieuwd, waarbij de motoren, het ontwerp en delen van het interieur werden verbeterd.

Derde generatie Seat Leon (5F)

De derde generatie van de Seat Leon sloeg een nieuwe weg in wat betreft design. Het model is scherper vormgegeven in vergelijking met voorgaande generaties en over het algemeen wat volwassener geworden. Dat komt mede ook door de rijkere basisuitrusting met onder andere led-verlichting. Voor het eerst in de geschiedenis van de Leon werd in 2019 een stationwagenvariant gepresenteerd, de Leon ST. Deze carrosserievorm is maar liefst 27 centimeter langer dan de vijfdeurs hatchback en biedt een enorme bagageruimte van 587 liter. Door de rugleuning van de achterbank volledig neer te klappen, kan de bagageruimte zelfs worden vergroot tot 1.470 liter.

Tweedehands Seat Leon Cupra, FR, ST en station kopen

Wie op viaBOVAG.nl op zoek gaat naar een tweedehands Seat Leon komt diverse typebenamingen tegen. Voorbeelden zijn Seat Leon Cupra, FR en ST. De Leon FR van de tweede generatie is een extra sportieve uitvoering met veel motorvermogen. Bij de derde generatie Seat Leon is de FR-uitvoering enkel voorzien van een sportiever design en grotere lichtmetalen wielen. De krachtigste uitvoering van de Seat Leon is de Cupra. Die heeft een onmiskenbaar sportief uiterlijk, een aangepast onderstel en vermogens van dikwijls meer dan 221 kW (300 pk). Overigens opereert Cupra sinds 2018 als zelfstandig dochtermerk van Seat.

Seat Leon uit 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 of 2021

Door de populariteit van het model zijn van een Seat Leon uit 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 of 2021 veel modellen te vinden op de occassionmarkt. Ook door de nauwe samenwerking tussen Seat en Volkswagen zijn onderdelen volop te krijgen. In de loop der jaren zijn er verschillende, gelimiteerde uitvoeringen op de markt gekomen die vaak rijkelijk zijn uitgerust. Het loont de moeite om naar zo’n model te zoeken. Voorbeelden van speciale uitvoeringen zijn de Copa, Limited Edition, Business Intense of Ultimate Edition. Let goed bij het kopen van een geïmporteerd exemplaar op de lage rest-BPM. Omdat de Seat Leon in Nederland een populair model is, wil er nog wel eens een auto met schade naar Nederland gehaald worden. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij de schade niet goed hersteld is. Verdere aandachtspunten zijn olieverbruik en de gezondheid van de automatische DSG-transmissies, want reparaties daaraan kunnen duur uitvallen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen