We hebben 11 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Ford
Ka+
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Ford Ka Plus occasion of nieuwe Ford Ka Plus

De Ford Ka Plus (officieel: Ford Ka+) is een voordelige 5-deurs auto in het laagste segment van de markt, het A-segment. Voor een dergelijke auto biedt de Ford Ka Plus relatief veel binnenruimte.  

De Ford Ka Plus volgt in 2016 de Ford Ka op. Zoals de naam wel aangeeft, is de Ford Ka Plus wat groter en ruimer dan de Ford Ka. Aan de andere kant: de Ford Ka ziet er ontegenzeggelijk leuker uit en heeft een eigen design. De Ford Ka Plus is meer een gevalletje van dertien in een dozijn. Zeg maar eigenzinnig versus no-nonsense. Er is slechts één motor leverbaar, een benzinemotor met 52 kW/70 pk. Dat is niet heel veel, maar bedenk wel dat de Ford Ka Plus nog geen 1.000 kilogram weegt en dus hoeft de motor relatief weinig gewicht in beweging te brengen. In 15,3 seconden zit je vanuit stilstand op 100 km/uur.  

Ford Ka Plus handgeschakeld versus automaat

Wie naar een Ford Ka Plus automaat zoekt, komt bedrogen uit; die is er namelijk niet. De Ford Ka Plus is altijd handgeschakeld , om precies te zijn een handmatig te bedienen 5-bak. Een Ford Ka automaat dan? Nee, ook de voorganger van de Ford Ka Plus is er niet als automaat. In 2018 geeft Ford zijn Ka Plus – die lang niet zo succesvol is als de Ford Ka – een bescheiden facelift. Ford past hierbij onder meer de bumpers en grille aan.  

Vergelijkbare modellen: Skoda Citigo, Seat Mii, Volkswagen Up!

Slechts een jaar na de facelift haalt Ford de Ka Plus van de Europese markt. Zijn 1.2 benzinemotor kan niet langer opboksen tegen de alsmaar strenger wordende milieuregels van de EU en dus zou de stadsauto te duur worden, geeft Ford als reden op. Maar niet getreurd, er zijn genoeg vergelijkbare modellen, zoals de Skoda Citigo , Seat Mii en Volkswagen Up!  

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen