We hebben 807 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Ford
Fiesta
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Ford Fiesta occasions en nieuwe Ford Fiesta

Een feestje op wielen, dat is de Ford Fiesta al sinds de introductie van de eerste generatie in 1976. De zevende generatie arriveert in 2017 en overtreft zijn voorgangers op alle mogelijke fronten. Niet alleen qua rijeigenschappen maar ook wat betreft uitrusting. Dat maakt Ford Fiesta occasions erg geliefd. De Ford Fiesta is een compacte 3- of 5-deurs hatchback, dus met grote achterklep. De auto staat bekend om zijn sportieve rijeigenschappen en directe besturing. Zoals gezegd een feestje op wielen dus, een fijne auto voor wie van een dynamisch weggedrag houdt.

Tweedehandse Ford Fiesta kopen

Vooral nieuwere generaties Ford Fiesta zijn geliefd. Denk bijvoorbeeld aan de zesde generatie die van 2009 tot 2017 op de markt is. De zevende generatie Ford Fiesta die in 2017 op de markt komt, is alleen te vinden als 5-deurs hatchback. Dat maakt de auto een stuk praktischer. Concurrenten van de Ford Fiesta zijn de:

Ford Fiesta ST Line, Titanium, Crossover en Active

Van de Ford Fiesta zijn diverse uitvoeringen te krijgen. De ST Line legt het accent op sportiviteit. Niet alleen met sportievere looks vanbinnen en vanbuiten, maar ook met een sportiever afgesteld onderstel. Bij de Titanium ligt de nadruk juist op extra luxe, met de Vignale-uitvoering als overtreffende trap van luxe. Een Fiesta met stoere crossover look is de Ford Fiesta Active . Die staat ook wat hoger op de wielen en heeft een meer avontuurlijke uitstraling.

Ford Fiesta motoren

Recente Ford Fiesta-modellen zijn vrijwel altijd voorzien van een benzinemotor. Vooral de 1.0 Ecoboost turbobenzinemotor met drie cilinders is een populaire krachtbron. Diesels hebben in de Fiesta de aanduiding TDCi . De snelste, duurste en sportiefste Fiesta is de Fiesta ST.

Prestaties Ford Fiesta

De achtste generatie van de Ford Fiesta, die in 2017 op de markt verschijnt, staat in het teken van maximale efficiëntie, zowel in ruimte als prestaties. Alle leverbare motoren zijn dan ook gemaakt om zo zuinig mogelijk om te springen met brandstof, zonder aan prestaties in te boeten. De Ecoblue dieselmotor combineert zo een vermogen van 85 pk met een verbruik van slechts 3,5 liter per 100 kilometer. Ook de 1.0 liter Ecoboost benzinemotor is erg zuinig met een verbruik van rond de 4,1 liter per 100 kilometer en levert naar keuze 100 of 125 pk. Extra leuk wordt het vervolgens met de Ecoboost Hybrid, die dankzij de hulp van een elektromotor nog zuiniger omspring met brandstof en meer kracht bij lage toeren levert.

Geschiedenis Ford Fiesta

Lichtvoetigheid, rijplezier en maximale ruimte in een klein pakketje en zuinigheid staat al sinds de eerste generatie van de Ford Fiesta uit 1976 bovenaan de wensenlijst van de fabrikant. Maar waar de instapversie van de eerste Fiesta het nog moest doen met een vermogen van slechts 45 pk en een topsnelheid van 137 km/u, is de Fiesta in de loop der jaren steeds sterker, ruimer én zuiniger geworden. De overtreffende trap? Die vind je in de Ford Fiesta ST die met 200 pk dik vier keer zoveel vermogen levert als de allereerste Fiesta! Met een topsnelheid van 232 km/u ben je dan zelfs dikke sportwagens zomaar te snel af.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen