We hebben 1.081 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Kia
Hybride
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Kia hybride occasions en nieuwe auto's

Net als veel andere merken past ook Kia steeds meer elektrificatie toe in zijn aanbod. In het geval van Kia zijn er al volledig elektrische modellen, zoals de Kia EV6 , EV9 en de Kia e-Soul . Maar ook veel Kia modellen met een brandstofmotor hebben een vorm van elektrische aandrijving. Want voor wie nog niet volledig elektrisch wil rijden biedt Kia ook efficiënte hybride en plug-in hybride modellen. We zetten de hybride Kia modellen eens overzichtelijk op een rij.

Kia Niro Hybrid en Plug-in Hybrid

De Kia Niro scoort steevast hoog in het lijstje met bestverkochte modellen van Nederland. Met name de hybride modellen zijn in Nederland zeer populair. Deze crossover is beschikbaar in zowel hybride als plug-in hybride varianten. De Kia Niro Hybrid combineert een brandstofmotor met een elektromotor, waardoor hij efficiënter is en lagere emissies heeft. Je kunt kiezen uit hybride en plug-in hybride. Die eerste gebruikt een elektromotor die wordt opgeladen door de benzinemotor. De elektriciteit in het accupakket wordt voornamelijk gebruikt voor een kleine elektromotor als ondersteuning voor de benzinemotor. Bij de plug-in hybride Niro is het accupakket groter waardoor het mogelijk is om voor langere afstanden volledig elektrisch te rijden. Uiteraard wel minder als de volledig elektrische e-Niro of Niro EV. De eerste generatie van de Kia Niro verscheen in 2016 op de markt. Hij werd direct een verkooptopper vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij werd opgevolgd door de tweede generatie in 2021. Hoewel de eerste generatie nog enigszins bescheiden is vormgegeven is de tweede generatie veel uitgesprokener, voornamelijk dankzij de nieuw ontworpen koplampen. Het geeft de auto wel een moderne uitstraling.

Kia Sportage Hybrid en Plug-in Hybrid

Nog een model dat zeer goed in de smaak viel bij het grote publiek is de Kia Sportage . Ook dit model van de Zuid-Koreaanse autobouwer is verkrijgbaar als hybride en plug-in hybride. In vergelijking met de Kia Niro is de Kia Sportage wel forser. Het is een SUV. Je zit dan ook iets hoger in de Sportage wat weer een overzichtelijk gevoel geeft als je achter het stuur kruipt.

Als je in de markt bent voor een Kia Sportage met een vorm van geëlektrificeerde aandrijving, kijk dan vooral naar de vijfde generatie die in 2022 op de markt is gekomen. Toen verschenen de Sportage Hybrid en Plug-in Hybrid. Die laatste is goed voor bijna 70 kilometer volledig elektrische actieradius. Dat is interessant voor wie met de auto naar het werk rijdt. In veel gevallen is de actieradius voldoende om woon-werkverkeer volledig elektrisch af te leggen. De Sportage Hybrid is er in twee versies: de Mild Hybrid en de Hybrid. De Sportage Mild Hybrid krijgt hulp van een 48-volt batterij die ervoor zorgt dat de SUV vlotter accelereert en dat er tijdens het rijden in de stad zo min mogelijk brandstof verbruikt hoeft te worden. De Sportage Hybrid heeft een grotere batterij waardoor hij op meer momenten gebruik kan maken van elektrische ondersteuning.

Andere hybride modellen van Kia

De hybride Kia modellen die nu nog niet zijn genoemd, zijn de Kia Sorento Hybrid modellen en de Ceed Hybrid modellen. De Sorento is de grootste SUV van Kia en is er als hybride en plug-in hybride. De Ceed SW (stationwagen) en XCeed (crossover) zijn er beide als plug-in hybride.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen