We hebben 809 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Kia
Elektriciteit
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Kia elektrische occasions en nieuwe auto's

Kia is een Zuid-Koreaans automerk dat in 1944 is opgericht en in 1998 werd overgenomen door Hyundai Motor Company. Kia is in Europa uitgegroeid tot een gerespecteerd automerk met een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit, technologie en design. Ook op het gebied van elektrificatie maakt Kia indruk. Zo behoort de Kia e-Niro tot de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland, terwijl de Kia EV6 door een internationale jury van autojournalisten werd verkozen tot ‘Auto van het Jaar 2022’.

Kia Elektrische modellen

De eerste volledig elektrische Kia kwam in 2014 op de Europese markt. Dat was de Kia Soul EV. Deze auto is qua afmetingen identiek aan de reguliere Kia Soul met een verbrandingsmotor. Wel is de carrosserie van de Kia Soul EV iets gestroomlijnder doordat verschillende luchtopeningen zijn dichtgemaakt en zaken als spoilers en dichte wielen zijn toegevoegd om het koetswerk aerodynamischer te maken.

Onderhuids is alles anders bij de elektrische Kia Soul EV. In de bodem van de auto is een accu met een capaciteit van 27 kWh gemonteerd en onder de motorkap zit een elektromotor in plaats van een benzinemotor. De elektromotor levert 81 kW (110 pk) en de accu kan voldoende energie opslaan voor een actieradius van maximaal 155 kilometer.

In 2020 kwam de geheel nieuwe generatie Kia Soul op de markt die in Nederland uitsluitend verkrijgbaar is als elektrische Kia e-Soul . Deze onderscheidende, compacte MPV is beschikbaar met dezelfde twee aandrijflijnen als de Kia e-Niro. De basisversie heeft een 39,2 kWh-accu, een actieradius van 276 kilometer en een elektromotor met 100 kW (136 pk). Daarnaast is er ook een versie met een 64 kWh-accu en een flink grotere actieradius van 452 kilometer, terwijl de elektromotor 150 kW (204 pk) levert.

Elektrische Kia EV6 Auto van het Jaar

Met de elektrische Kia EV6 laat het merk zien dat het een vooruitstrevend EV-merk is met een veelbelovende toekomst. De in 2021 geïntroduceerde Kia EV6 is een technisch indrukwekkende auto met een opvallend design en veel ruimte. De EV6 is het eerste Kia-model dat op het Electric-Global Modular Platform is gebaseerd en deelt zijn techniek met de Hyundai IONIQ 5.

Kia levert de EV6 met keuze uit twee accuvarianten. De ene heeft een 58 kWh-accu en een actieradius van 394 kilometer, terwijl je ook kunt kiezen voor een 77,4 kWh-accu waarmee een actieradius tot 528 kilometer mogelijk is. Bovendien is laatstgenoemde accu geschikt voor snelladen met een vermogen van 240 kW, waarmee de batterij in slechts 18 minuten van 10 tot 80% is op te laden. Grappig om te vermelden: de Performance-uitvoering van de Kia EV6 levert een vermogen van 430 kW (584 pk) en is daarmee de krachtigste Kia ooit gemaakt. Deze versie sprint van 0-100 km/u in slechts 3,5 seconden en haalt een topsnelheid van 260 km/u.

Al met al maakt de Kia EV6 een zodanig goede indruk in combinatie met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding dat het model door een internationale jury van 61 autojournalisten uit 23 Europese landen is verkozen tot ‘Auto van het Jaar 2022’. Het is de belangrijkste autoprijs in Europa die jaarlijks wordt uitgereikt en de eerste keer dat een Kia tot winnaar wordt uitgeroepen.

Kia Niro elektrisch, Kia Picanto elektrisch en Kia Stonic elektrisch

Kia introduceerde in 2019 de volledig elektrische Kia e-Niro op basis van de Kia Niro Hybrid die al eerder te koop was. De Kia e-Niro vormt een zodanig aantrekkelijk aanbod, dat hij snel uitgroeide tot een van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland. Inclusief de hybrideversie was de Kia Niro in 2021 zelfs de bestverkochte auto van Nederland.

De eerste generatie Kia e-Niro (2019-2022) heeft dezelfde aandrijflijnen als de Kia e-Soul. De basisversie heeft een 39,2 kWh-accu, een actieradius van 276 kilometer en een elektromotor met 100 kW (136 pk). Daarnaast is er ook een versie met een 64 kWh-accu en een flink grotere actieradius van 452 kilometer, terwijl de elektromotor 150 kW (204 pk) levert.

In maart 2022 is het stokje overgedragen aan de geheel nieuwe Kia e-Niro. Dit model is in alle opzichten aanzienlijk moderner. De accu heeft een capaciteit van 64,8 kWh, goed voor een actieradius tot 480 kilometer. De elektromotor levert een vermogen van 160 kW (218 pk).

Meer geëlektrificeerde Kia-modellen staan op de planning. Zo liet het merk al doorschemeren dat er een elektrische versie van de Kia Picanto in het vat zit. Het compacte model is ook te krijgen met een zuinige benzinemotor. Hetzelfde geldt voor de Kia Stonic , die op den duur ook elektrische aandrijving zal krijgen.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen