We hebben 5 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Ducati
Diavel
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Kleur
Opties
Veiligheid
Overige filters

Ducati Diavel occasions en nieuwe motoren

De Ducati Diavel is een van de grondleggers van de zogenoemde powercruisers. Het is een spierbundel op twee wielen – dat zie je en dat merk je. Het is een stoere motor met een berg vermogen, die ook nog eens opvallend wendbaar is een erg makkelijk stuurt.

Het sterk op sportieve motoren gefocuste Ducati verraste in 2011 met de Diavel. Deze motorfiets heeft de Testastretta V-twin van de Ducati 1198 superbike en het uiterlijk van een cruiser. Dus met een rechte zitpositie, een in verhouding forse voorzijde en een hoog stuur. Andere kenmerken van de Ducati Diavel zijn de korte uitlaatpijpen aan een zijde en de opvallend brede achterband.

Ducati Diavel Specificaties

De Diavel is met 152 pk aan vermogen en 123 Nm koppel zijn naam waardig. De 4-takt L-Twin heeft 4 desmodromisch bediende kleppen per cilinder en is vloeistofgekoeld. Met brandstofinjectie, twin-spark ontsteking (sinds 2015) en volledig Ride-by-wire is het blok volledig van deze tijd. De rijder mag met 6 versnellingen spelen en wordt daarbij geholpen door een hydraulische slipkoppeling. Dit alles hangt in een stijf Trellis-frame van rode pijpen met het blok als dragend onderdeel. Afhankelijk van het model weegt de Diavel tussen de 234 en 247 kg, rijklaar.

Tweedehandse Ducati Diavel kopen bij dealer

De 90 graden V-twin van de eerste generatie Ducati Diavel levert 121 kW (162 pk) en een flinke 130 Nm aan koppel. Het is een driftig accelererende motorfiets. Van meet af aan valt op dat de Ducati Diavel veel soepeler stuurt en wendbaarder is dan andere powercruisers. Het lage gewicht draagt daaraan bij. De jongste generatie Ducati Diavel 1260 weegt bijvoorbeeld slechts 218 kg. Het is een van de lichtste powercruisers.

Ducati Diavel met BOVAG Garantie

Van de Ducati Diavel zijn er diverse specials. Die zijn tweedehands erg gewild en hebben daardoor hogere prijzen. Het zijn collectors’ items en het uiterlijk komt nog uitdagender over dat dat van de ‘reguliere’ versies. Zo is er een AMG Edition uit 2012 die samen met het tuningbedrijf AMG van Mercedes-Benz is ontwikkeld. Uit 2013 dateert de Ducati Diavel Chromo met een opvallende chromen tank. Van de in 2015 uitgebrachte Titanium Edition zijn er maar 500 gebouwd. Deze is gebaseerd op de tweede generatie van de Diavel. De Ducati Diavel 1260 dateert van eind 2018. Vermogen en trekkracht zijn nagenoeg gelijk aan die van de eerste generatie. Een fraaie, gebruikte Ducati Diavel vind je bij de dealer. Dan weet je zeker dat de staat van onderhoud goed is en je krijgt BOVAG Garantie .

Concurrentie en opvolgers

De Ducati Diavel is een zeer goed sturende power-cruiser. In het cruisersegment zijn er tegenwoordig genoeg concurrenten, al hebben weinig modellen zo’n massieve uitstraling als de Diavel. Wie een tweedehands cruiser zoekt met een meer traditionele uitstraling vindt op Gashendel.nl zeker meer dan genoeg modellen te koop. Honda heeft bijvoorbeeld de vrij onbekende, maar goede VTX1800. Suzuki doet met de VL1500 een duit in het zakje. In de line-up van Harley-davidson cruisers is ook tweedehands genoeg te koop. Wie iets met een geheel eigen uitstraling zoekt moet zeker de Moto Guzzi MGX-21 ‘Flying Fortress’ even bekijken. Over ‘eigen uitstraling’ gesproken; de BMW R1200C is een goed sturende cruiser met prima prestaties, maar zonder de bijna clichématige V-twin.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen