We hebben 30 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Harley-Davidson
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Kleur
Opties
Veiligheid
Comfort
Multimedia
Extra's
Overige filters
Pagina

Harley-Davidson motor occasions en nieuwe motoren

Harley-Davidson is een Amerikaanse fabrikant van motoren. Verreweg de meeste modellen zijn choppers, custombikes en cruisers. Sinds kort heeft Harley-Davidson ook een elektrische motorfiets, de Livewire. En er wordt gewerkt aan een adventure motor.

De Amerikaanse Harley-Davidson Motor Company is in 1903 opgericht door William Harley en Arthur Davidson. De eerste Harley-Davidson motor was een eencilinder met een vermogen van 2 kW (3 pk). De jonge ingenieur Harley kwam in 1909 met zijn eigen ‘V-twin’, een tweecilindermotor onder een hoek van 45 graden, een concept dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt.

De geschiedenis van de Harley-Davidson-motorfietsen

Harley-Davidson bestaat al meer dan 100 jaar. Het merk ontstond in het begin van de 20e eeuw toen de vrienden William Harley en Arthur Davidson samen begonnen te sleutelen aan motorfietsen. Hun bedrijfje werd langzaam bekender en populairder. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kreeg het merk wereldwijde bekendheid toen de Harley-Davidson Liberator-motorfiets door het Amerikaanse leger werd ingezet. Naast motorfietsen worden er van het iconische merk ook veel merchandise artikelen verkocht. Bovendien heeft Harley-Davidson ook een complete kledinglijn voor motorrijders.

Van enkele stuks tot merk met een wereldwijde bekendheid

Harley-Davidson begon erg klein. In het begin maakten ze vijf motoren per jaar, waarvan er drie verkocht werden. Toch werd het merk erg snel groot en populair. Zo bouwden ze binnen twee jaar hun eerste fabriek. Tijdens het begin van de Eerste Wereldoorlog produceerde het merk jaarlijks meer dan 15.000 motorfietsen, het was namelijk toeleverancier van het Amerikaanse leger. Zo was het bedrijf binnen 20 jaar de grootste motorproducent ter wereld geworden. Harley-Davidson bleef verder groeien. Er werden meer modellen uitgebracht en ook steeds meer motorfietsen verkocht. Harley-Davidson was toen echter alleen nog steeds alleen populair in de Verenigde Staten. Doordat het Amerikaanse leger de motorfietsen van Harley-Davidson ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wereldwijd ging gebruiken, werd het merk opeens over de hele wereld bekend.

De eerste legendarische motorfietsen van Harley-Davidson

Na de oorlog groeide de populariteit van de Harley-Davidson-motorfietsen. In deze periode werd de Sportster geïntroduceerd. Dit model is vandaag de dag nog steeds razend populair en wordt nog steeds veel verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Wat dit model onderscheidt van de andere Harley-Davidson-motoren is het formaat en gewicht: de Sportster is namelijk een stuk kleiner en lichter. Dit maakt de motorfiets handzamer, wat vooral praktisch is in het stadsverkeer. Harley-Davidson ging in die tijd ook samenwerken met het Italiaanse merk Aermacchi en bracht onder meer de Turismo Veloce uit.

Touring en de Softail

Vanaf de jaren 70 kwam het merk een tijd in zwaar weer terecht. Nieuwe eigenaren ontsloegen vanwege de economische crisis veel werknemers. De kwaliteit van de motoren had daar duidelijk onder te lijden. Toch kwam het legendarische merk er weer bovenop. De jaren 80 waren zelfs een waar hoogtepunt voor Harley-Davidson. Het merk introduceerde in deze periode namelijk twee van haar meest populaire motorseries: de Touring en de Softail. De Touring-motorfietsen waren bij uitstek geschikt voor langere tochten. De Softail lijkt qua uiterlijk op andere Harley's maar is voorzien van een speciale vering voor de achterwielen. Deze draagt aanzienlijk bij aan het rijcomfort, terwijl het karakteristieke uiterlijk van de originele, maar ook ongeveerde 'Hardtail' behouden blijft. Vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe Softail en Touring-motoren verkocht. Ze zijn uiteraard ook tweedehands te koop, zoals je in het overzicht van tweedehands Harley-Davidson-motorfietsen op viaBOVAG.nl kunt zien.

De nieuwere Harley-Davidson-modellen

Sinds die tijd is Harley-Davidson met nog drie nieuwe series uitgekomen. Dit zijn de Dyna, VRHSC en de Street-series. De Dyna-motorfietsen zijn iets groter dan de Sportster modellen maar ook een stuk krachtiger. Bovendien zien ze er nog indrukwekkender uit. De VRSC-serie werd in 2001 geïntroduceerd. Deze motorfietsen waren ontwikkeld in samenwerking met Porsche. De H-D Street is de nieuwste Harley-Davidson-serie en laat zien dat het bedrijf een nieuwe weg in is geslagen waarin het haar traditionele identiteit perfect combineert met de modernste technieken. De H-D Street-motoren zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Lichter en kleiner dan de klassieke Harley's maar zonder de echte Harley-Davidson eigenschappen te verliezen. Zo zijn ze ondanks het compacte formaat erg krachtig. Ook klinken ze als een echte Harley en maken ze een stoere indruk. Omdat de H-D Street-motorfietsen nog relatief nieuw zijn, zijn ze nog vrij zeldzaam op de tweedehands markt. Toch kun je op viaBOVAg.nl nog wel eens een paar jong gebruikte Harley-Davidson-motoren uit deze series tegenkomen.

Tweedehandse Harley-Davidson motor kopen bij dealer

Harley-Davidson is niet alleen motorrijden, het is net zo goed een lifestyle en een manier van motorrijden. De relaxte, lage zitpositie maakt elke Harley-Davidson ook geschikt voor mensen met kortere benen.

Het geluid van de V-twin is kenmerkend en wordt omschreven als de ‘potato-sound’. Harley-Davidsons zijn gewild en behouden lang hun waarde, ook tweedehands aangeschafte exemplaren. Goed onderhoud is bepalend voor het behoud van die waarde. Tweedehandse Harley-Davidson motoren koop je het best bij de dealer of een BOVAG-motorzaak.

Harley-Davidson modellen: Sportster, Fat Boy, Night Rod, Street Glide, V Rod, Iron 883

Harley-Davidson is het merk van choppers , custombikes en cruisers . De Street Rod en Street 750 zijn instapmodellen. De Harley-Davidson Sportster is er in vele varianten, met laag stuur als Iron 883 of hoger stuur als 1200 Custom of Superlow met windscherm. Wil je echt laag zitten, kijk dan eens naar een Softtail-model, zoals Fat Boy of een Street Bob. Het zijn duurdere modellen.

De cruisers heeft Harley-Davidson gerangschikt in de Touring-categorie. Het zijn luxe toermotoren met kuip, windscherm en koffers. Populair zijn de Electra Glide, Road King en Street Glide. Wil je echt stoer voor de dag komen, dan zijn de krachtige en ultralage V Rod en Night Rod interessant. Deze modellen zijn al wel uit productie, maar ze zijn nog zeer gewild als occasion.

Populaire merken

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen