We hebben 79 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Ducati
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Extra's
Overige filters
Pagina

Ducati motor occasions en nieuwe motoren

Ducati is een Italiaanse motorfietsenfabrikant. Het merk is fameus om sportmotoren als de Panigale en de lichtere 848. Inmiddels heeft Ducati een breed modellengamma, waarin vooral de Monster als naked bike al jaren met andere sportievere machines strijdt om de populariteit.

Ducati is in 1926 in Bologna, Italië, opgericht als radiofabrikant. In 1946 produceerde Ducati de Cucciolo, de eerste Ducati-motorfiets, aangedreven door een 48 cc viertaktmotor. Al in 1950 nam Ducati met een fabrieksteam deel aan enduranceraces en tot op heden is Ducati succesvol in de motorsport.

Tweedehandse Ducati motor kopen bij dealer

In 1954 introduceerde Ducati de desmodromische klepbediening – die zowel de in- als uitlaatkleppen mechanisch opent en sluit. In het gangbare systeem worden de kleppen wel mechanisch geopend, maar gesloten met klepveren. De desmodromische klepbediening is sindsdien op vrijwel alle Ducati's toegepast en maakt extreem hoge toerentallen mogelijk.

Tijdig uitvoeren van servicebeurten is echter essentieel voor een vlekkeloos functioneren van Ducati motoren. Om die reden is het verstandig om een tweedehandse Ducati motor te kopen bij een dealer of een BOVAG-motorbedrijf.

Ducati modellen: Diavel, Monster, Scrambler, Hypermotard, Panigale, Multistrada en 848

Met de komst van de modellen met desmodromische klepbediening, de zogenaamde Ducati Desmo’s, steeg de belangstelling voor het merk. Populaire klassiekers zijn de Ducati 750 SS en 900 SS. Gewilde recentere modellen zijn de diverse varianten van de Ducati Monster. Deze naked bike blinkt uit door zijn wendbaarheid, lage gewicht en lage zit. De Ducati Scrambler is een afgeleide met klassiek design en de voor een scrambler kenmerkende hoog geplaatste uitlaatdemper. De Ducati Hypermotard heeft een nog sportiever stuurkarakter. Ducati is enkele jaren geleden in de Adventure-categorie gestapt met de Multistrada, een allroad en allround motorfiets voor woon-werkverkeer en lange reizen.

De Panigale is in alle opzichten van de motorische buitencategorie door zijn exclusieve en hoogwaardige componenten, hoge vermogen, lage gewicht en prijsstelling. Waardebehoud biedt tegenwicht aan de hogere prijs. Een fraaie tweedehandse Ducati Panigale is een goed investering.

Ducati-motorfietsen

Je kunt de motoren van dit Italiaanse merk zowel nieuw als tweedehands kopen. Nieuw kopen is voor veel mensen helaas te duur. Maar dan is een Ducati-occasion, zoals je hier op viaBOVAG .nl kunt vinden, echt ideaal. Deze motoren rijden nog geweldig en zien er goed uit. Veel tweedehands Ducati-motoren zijn niet meer helemaal origineel. Vaak vervangen eigenaren een aantal onderdelen. Dat doen ze niet alleen als ze versleten zijn, maar ook vaak omdat ze hun Ducati-motor nóg mooier willen maken. Gelukkig vind je op Gashendel.nl vooral gebruikte Ducati-motorfietsen die goed zijn onderhouden zodat je niet erg hoeft te twijfelen over de betrouwbaarheid. Kun je geen geschikte tweedehands Ducati-motor vinden? Kijk dan naar occasions van merken als BMW , Buell en Yamaha .

Specifieke kenmerken van een Ducati-motor

Waar herken je een Ducati-motorfiets aan en wat maakt deze uniek? Deze motorfietsen zijn in eerste instantie te herkennen aan hun sportieve eencilindermotoren en de "V-twin en L-twin" tweecilindermotoren. In de racewereld zijn de Ducati-motoren erg geliefd vanwege hun hoge snelheid. De goede wegligging en aangename rijhouding dragen ook bij aan de populariteit. Het unieke en brute geluid van deze Italiaanse motorfietsen is haast legendarisch te noemen. Daarnaast staan de ontwerpers van Ducati, zoals de legendarische Miguel Angel Galluzzi, bekend vanwege hun innovatie en unieke designs.

Moderne Ducati-modellen

Tegenwoordig heeft het merk maar liefst zeven aparte motorseries. Hieronder bevinden zich onder andere de eerdergenoemde Scrambler en Monster. De andere modellen werden pas vanaf 2000 geïntroduceerd en zijn de Multistrada, Diavel, Superbike, Supermotor en Hypermotard. De Multistrada is bedoeld als sportieve toermotor. Deze heeft een goede wegligging en een comfortabele rijhouding. De Diavel is het enige cruisermodel van Ducati. Net als de oudere Paso valt ook de Diavel op vanwege het unieke, futuristische uiterlijk. De Superbike, Supermotor en Hypermotard zijn meer ontworpen voor snelheid. Deze motoren zijn erg krachtig en snel. Ook klinken ze ronduit geweldig.

Ducati uitvoeringen

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen