0

motor motoren hebben we voor je gevonden.

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie,
Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

 • Harley-Davidson
 • Basisgegevens

  • Categorie:
   • Geschikt voor rijbewijstype:
   • Motorinhoud
   • Vermogen
   • Acceleratie (0-100 km/u)
  • Overige filters

  Niks gevonden?
  Pas je wensen aan.

  Harley-Davidson Street Glide kopen

  De Harley-Davidson Street Glide is afgeleid van de toermotor Electra Glide. Het is een zogenoemde bagger, een van origine Amerikaans type motoren. Opvallend zijn de kuip met een minimalistisch ruitje en de lage, aflopende achterzijde.

  De aanblik is minimalistisch. De Harley-Davidson Street Glide heeft minder chroom en minder opvallende kleuren dan de Electra Glide. Anno 2020 zorgt het zogenaamde Milwaukee 114-motorblok voor de aandrijving. De inhoud van deze V-twin is maar liefst 1.868 cc. Het vermogen noemt de fabrikant niet, wel de trekkracht. Die bedraagt een flinke 163 Nm. Dat is veel, maar met een gewicht van bijna 360 kg komt dat hoge koppel best van pas. De Street Glide trekt daardoor vlot op. De zitpositie is comfortabel en laag. De zithoogte bedraagt maar 690 mm.

  Tweedehandse Harley-Davidson Street Glide kopen bij dealer

  Harley-Davidson presenteert de eerste Street Glide in 2005. Hij maakt deel uit van de modellijn waarin behalve de Electra Glide ook de Road King en Road Glide zitten. De eerste generatie van de Street Glide heeft het Revolution V-twin motorblok, dat samen met Porsche is ontwikkeld. In de loop der jaren stijgt de cilinderinhoud van 1.450 cc via 1.580 cc, 1.690 cc, 1.755 cc tot de huidige 1.868 cc. Door de jaren heen heeft de Street Glide diverse infotainmentsystemen standaard meegekregen. In de beginjaren is een samen met Harman Kardon ontwikkelde installatie gebruikt. Nu heeft de Street Glide het zogenoemde BOOM!tm BOX GTS-systeem.

  Harley-Davidson Street Glide met BOVAG Garantie

  Harley-Davidson heeft de Street Glide voorzien van talrijke snufjes die het rijden comfortabel maken. Bij de nieuwste versie kun je via een app je mobiele telefoon verbinden met de motor. Via de smartphone kun je de status van de Street Glide checken. Je krijgt dan ook automatisch een melding als iemand aan de motor zit om bijvoorbeeld een koffer open te breken. Een gestolen motor is te volgen via de tracking-functie. De Harley-Davidson Street Glide kan moeiteloos kilometers maken. Onderhoud is minimaal, onder meer door de getande riem voor de aandrijving in plaats van een ketting. Een Harley-Davidson koop je vertrouwd bij de dealer met BOVAG Garantie.