Auto3 min

Top 11 interessante gezinsauto's

Of je nu op zoek bent naar ruimte, comfort, veiligheid of de nieuwste technologische snufjes, de keuze voor de perfecte gezinsauto die op benzine rijdt kan een opwindend avontuur zijn. Op deze pagina vind je 10 interessante gezinsauto’s die rijden op benzine. Met voor elk wat wils, want we bespreken opties voor kleine én grote gezinnen.

Robert Veltkamp

Robert Veltkamp

auto
Top 11 interessante gezinsauto's

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is al sinds jaar en dag een van de populairste gezinsauto’s van Nederland. Prima als je een of twee kleine kinderen hebt. Hij is er al hatchback en Golf Variant, een ruime stationwagen. De Opel Astra , Toyota Corolla en Ford Focus vallen in dezelfde categorie en zijn over het algemeen gunstiger geprijsd. Daar tegenover staat dat de Golf zeer goed zijn waarde behoudt vanwege zijn populariteit.

Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai is de grondlegger van het crossover/SUV-segment. Dankzij zijn hoge instap en forse binnenruimte is hij zeer geliefd bij gezinnen met twee of drie kinderen. Weekendjes weg, autovakanties of verhuizingen zijn geen enkel probleem met deze interessante optie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend voor de Qashqai.

BMW 3-Serie

De BMW 3-Serie is het bestverkochte model van de Duitse fabrikant. En dat is niet voor niets, want de auto biedt een perfecte balans tussen sportiviteit, comfort en praktisch nut. Zeker de 3-Serie Touring is dankzij de extra bagageruimte zeer geschikt voor gezinnen. Hij is er met zeer zuinige benzinemotoren, maar ook met zeer krachtige zes-in-lijn motoren. Alternatieven zijn de Audi A4 en de Mercedes-Benz C-klasse .

Citroën C3 Aircross

De Citroën C3 Aircross is een hippe crossover en staat bekend om z’n interieurruimte. Hoewel de auto compacte buitenmaten heeft is de interieurruimte meer dan voldoende voor een jong gezin. De hogere uitvoeringen geven nog extra elegantie en luxe aan het al stijlvolle ontwerp. De Renault Captur , Peugeot 2008 en Skoda Kamiq zijn prima alternatieven.

Skoda Octavia

Eén van de ruimtereuzen in dit rijtje is de Skoda Octavia . Al jaren weet de Octavia zijn weg te vinden naar Nederlandse gezinnen. Hij is er als hatchback en ook als onwijs ruime Combi. Bovendien is de Octavia voorzien van allerlei handige haken, vakjes, bakjes noem het maar op, om het gezinsleven nog makkelijker te maken. Als alternatief voor de Octavia zijn er de Volkswagen Passat , Opel Insignia en de Ford Focus . Maar op het gebied van ruimte wint de Skoda het eigenlijk altijd. Wil je nog meer ruimte, dan is de Skoda Superb een logische keuze.

Renault Espace

Zoek je een écht ruime familieauto? Dan is de Renault Espace een fantastische optie. Met drie ruime zitrijen biedt de Espace meer dan genoeg plek voor zeven personen. De hoeveelheid bagageruimte heb je zelf in de hand, want je kunt eenvoudig stoelen verwijderen. De Dynamique en Initiale Paris zijn de meest luxe uitvoeringen.

Dacia Jogger

Het fenomeen “waar voor je geld” is bij geen enkel merk zo treffend van toepassing als bij Dacia. De Dacia Jogger is daar dan ook een perfect voorbeeld van. Hij biedt optioneel plek voor zeven personen, maar hij is er ook als vijfzitter. Dankzij zijn afmetingen is hij zeer geschikt voor gezinnen die een hoop mee te nemen hebben.

Skoda Yeti

Misschien wel een buitenbeentje in dit rijtje, maar zeker niet minder leuk is de Skoda Yeti . De auto houdt het midden tussen een SUV en een MPV en is een ruime gezinsauto met vijf zitplaatsen en een stoere uitstraling. Hij is ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving. En door de jaren heen is de auto zeer betrouwbaar gebleken. Dus voor gezinnen die er graag op uit trekken én een bijzondere auto willen, is de Yeti een uitstekende keuze.

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson is een SUV voor het gezin. Dankzij de bergen ruimte en slimme opbergmogelijkheden is de auto perfect voor zowel kleine als grote gezinnen. Sterker nog, de auto is uitgeroepen tot ‘Gezinsauto van het Jaar’ in 2022. Bovendien is hij voorzien van legio veiligheidssystemen om iedereen veilig van A naar B te brengen. Je kunt ook kiezen voor de Kia Sportage als alternatief

Ford S-Max

Veel ruimte nodig, maar je wil toch wat sportiefs? Dan is de Ford S-max een goede optie. Deze zogenoemde MSV (Multi Sports Vehicle) is de meest dynamische optie als je toch een MPV-achtige auto wilt hebben voor je gezin. De auto is er met vijf en zeven zitplaatsen en dus voldoende ruimte voor de grootste gezinnen. Alternatieven zijn de Skoda Kodiaq of BMW 2-Serie Grand Tourer .

Volvo V70

De Volvo V70 staat bekend als een ruime gezinsauto, maar wist je dat er ook een zevenpersoonsversie bestaat? Die is voorzien van een opklapbare derde zitrij, waarop de passagiers ‘achterstevoren’ zitten. Ideaal voor de kleintjes. Volvo staat bekend om zijn betrouwbare techniek. Dus als je veel kilometers op de teller gaat zetten is de V70 zeker een optie.

Lees meer over gezinsauto's