We hebben 1 auto voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volkswagen
Kever
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Garantie & zekerheden
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Overige filters
Voertuigsoort

Volkswagen Kever kopen op viaBOVAG.nl

De Volkswagen Kever , internationaal ook wel bekend als de Beetle, is een tijdloze oldtimer die zijn stempel heeft gedrukt op de autogeschiedenis. Met zijn kenmerkende ronde vormen en charmante uitstraling is de Kever een waar icoon op wielen. Het verhaal van deze legendarische auto begon in de jaren dertig, toen de eerste prototypes werden ontwikkeld door Ferdinand Porsche in opdracht van Adolf Hitler. Echter, na de Tweede Wereldoorlog werd de productie pas echt opgepakt dankzij financiering vanuit de Amerikaanse Marshalhulp en groeide de Kever uit tot een geliefde auto voor vele generaties.

Een duik in de geschiedenis

De Volkswagen Kever werd voor het eerst in productie genomen in 1938 maar de productie stopte bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Van zijn bescheiden start als "Kraft durch Freude" (Kracht door Vreugde) auto tot zijn wereldwijde populariteit in de naoorlogse periode, heeft de Kever altijd een speciale plek ingenomen in de harten van autoliefhebbers over de hele wereld.

De Kever en zijn cultstatus

Het is opmerkelijk hoe de Volkswagen Kever door de jaren heen een echte cultstatus heeft verworven. Zijn aanhoudende populariteit heeft ervoor gezorgd dat er nog steeds vele exemplaren van deze oldtimer op de weg te vinden zijn, liefdevol onderhouden door trotse eigenaren en verzamelaars. Zelfs na al die jaren blijft de Kever immens populair.

De populariteit van de Volkswagen Kever

De Volkswagen Kever is een tijdloze klassieker die nog steeds een enorme aantrekkingskracht uitoefent op autoliefhebbers van alle leeftijden. Zijn charmante design, betrouwbaarheid, maar ook mogelijkheid tot tuning en personalisatie is waarom veel mensen verliefd op de Kever zijn geworden. De Kever is een populaire keuze is voor zowel verzamelaars, en in mindere mate ook voor dagelijks gebruik. De veel later uitgebrachte New Beetle is daar uiteraard geschikter voor. Hoe dan ook, de Kever is niet alleen een auto; het is een ervaring en een stukje geschiedenis op vier wielen.

Het kopen van een Volkswagen Kever op ViaBOVAG.nl

Het kopen van een klassieke Volkswagen Kever is een opwindende ervaring voor autoliefhebbers en verzamelaars. Maar toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bij het zoeken naar de perfecte Kever is het belangrijk om aandacht te besteden aan de conditie van de auto, de authenticiteit van zijn onderdelen en zijn geschiedenis. Het is raadzaam om te investeren in een grondige inspectie door een deskundige voordat je een aankoopbeslissing neemt. De prijzen van goede Kevers zijn immers sterk gestegen en de meeste goede exemplaren zijn al in bezit van verzamelaars. Roest is één van de grootste vijanden van de Kever. En onverwachte reparaties kunnen al snel in de papieren lopen. Of je nu op zoek bent naar een restauratieproject om je passie voor klassieke auto's te vervullen, of naar een al prachtig gerestaureerde Kever om van te genieten, via viaBOVAG.nl kun je een stukje autogeschiedenis in handen krijgen en de tijdloze charme van de Kever op de weg ervaren.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen