We hebben 154 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Volkswagen
e-Golf
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Volkswagen e-Golf occasion en nieuwe Volkswagen e-Golf

De Volkswagen e-Golf is een volledig elektrisch aangedreven vijfdeurs hatchback op basis van de zevende generatie Volkswagen Golf . Het uitstootvrije model werd geproduceerd van 2014 tot 2020 en was in die tijd één van de bestverkochte elektrische auto’s in Nederland. 

De Volkswagen e-Golf kwam op de markt als reactie op de explosief toenemende vraag naar elektrische auto’s. Dat het model gebaseerd is op basis van de zevende generatie Volkswagen Golf, die in zijn jaren de bestverkochte auto in Europa was, heeft het merk geen windeieren gelegd. Ook doordat de elektrische variant binnen en buiten nauwelijks te onderscheiden is van een vijfdeurs Golf met een brandstofmotor, werd de e-Golf met open armen ontvangen. 

Volkswagen e-Golf actieradius

Er zijn in totaal ruim 145.000 stuks van de Volkswagen e-Golf geproduceerd, maar die zijn niet allemaal identiek. De eerste serie van de e-Golf (2014-2016) heeft een elektromotor van 84 kW/115, een batterijcapaciteit van 24,2 kWh en een actieradius van 190 kilometer volgens de toen geldende NEDC-testnorm. De geüpdatete versie van de e-Golf (2017-2020) heeft een 100 kW/136 pk sterke elektromotor, een batterijcapaciteit van 35,8 kWh en een theoretische actieradius van 300 kilometer. 

Volkswagen E-Golf 2019, Volkswagen E-Golf 2020 

Gezien de populariteit is er meer keuze voor een Volkswagen e-Golf occasion dan bij de meeste elektrische auto’s van bouwjaar 2014 tot 2020. Schrik niet als je bij een Volkswagen e-Golf 2019 en Volkswagen Golf 2020 een kleinere actieradius ziet dan een oudere e-Golf met 35,8 kWh batterij. Door de strengere WLTP-testmethode die nu verplicht is ter vervanging van de NEDC, is de theoretische actieradius van de e-Golf naar beneden bijgesteld tot 270 kilometer. Technisch is niets anders. Goed om te weten: bij een openbaar laadpunt is de batterij van de e-Golf in minder dan zes uur opgeladen. Via een snellader kan de batterij in minder dan een uur voor 80% worden bijgeladen. 

De belangrijkste concurrenten van de Volkswagen e-Golf zijn: 

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen