We hebben 18 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Hyundai
Nexo
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Hyundai Nexo occasion en nieuwe Hyundai Nexo

Samen met Toyota is Hyundai pionier op het gebied van waterstof. De eerste waterstofauto van het merk ging in 2013 in productie. In 2018 was het tijd voor opvolging door de Hyundai Nexo . De Hyundai Nexo is in zekere zin het vlaggenschip van het merk, in ieder geval als het gaat om alternatieve aandrijflijnen.

Binnen het SUV-aanbod van Hyundai zit de Nexo tussen de Hyundai Tucson en de Hyundai Santa Fe in, maar eigenlijk moet je de Hyundai Nexo als een opzichzelfstaand model zien. Hij onderscheidt zich nadrukkelijk met zijn bijzondere waterstofaandrijving. De Hyundai Nexo kwam in 2018 op de markt en is een grondige doorontwikkeling van de Hyundai ix34 FCEV. In tegenstelling tot zijn voorganger is de Hyundai Nexo vanaf het begin ontwikkeld als een waterstofauto. Het model is dan ook niet direct gerelateerd aan andere Hyundai-modellen. Ten opzichte van zijn voorganger is de Hyundai Nexo lichter, krachtiger en efficiënter, wat zorgt voor een grotere actieradius.

De actieradius bedraagt ongeveer 600 kilometer en samen met het snelle voltanken van een waterstofauto is de Hyundai Nexo goed praktisch inzetbaar, vooral naarmate het aantal waterstoftankstations in Nederland en de rest van Europa toenemen.

De Hyundai Nexo is in zekere zin ook het vlaggenschip van het merk. De auto biedt alle luxe en assistentiesystemen die Hyundai kan leveren. Inclusief een functie waarmee de auto zelfstandig kan rijden op de snelweg, al blijft zelf opletten natuurlijk altijd noodzakelijk. De Hyundai Nexo is ook voorzien van een systeem dat er altijd voor zorgt dat de lucht in het interieur altijd maximaal gefilterd is.

Hyundai Nexo waterstof

De meeste elektrische auto’s zijn batterij-elektrisch. Een waterstofauto is ook een elektrische auto, maar verschilt onderhuids toch sterk van een batterij-elektrische auto. Een batterij-elektrische auto heeft een grote batterij die met een stekker moet worden opgeladen. De stroom van de batterij voorziet de elektromotoren van energie voor de aandrijving van de wielen. Een waterstof-elektrische auto heeft een waterstoftank. Het tanken gaat ongeveer net zo snel als het voltanken van een reguliere benzine - of dieselauto . De waterstof wordt door een brandstofcel in de auto omgezet in elektriciteit, waarmee vervolgens de elektromotor wordt gevoed om de wielen aan te drijven. In tegenstelling tot een batterij-elektrische auto heeft een waterstofauto wel uitstoot: (gedemineraliseerde) waterdamp. Die komt vrij bij het omzetten van waterstof in elektriciteit. Deze waterdamp wordt opgevangen in een reservoir, dat op een geschikt moment geleegd kan worden.

Andere waterstofauto's

Het aanbod van waterstofauto’s is nog beperkt. In Europa zijn er bij de lancering van de Hyundai Nexo maar een handvol waterstofauto’s te tellen. In 2013 kwam de Hyundai ix35 FECV, de voorganger van de Hyundai Nexo. Daarvoor was er in 2005 al de Tucson FCEV, maar die is slechts in beperkte oplage geproduceerd en nooit in Nederland of Europa leverbaar geweest. De Hyundai ix35 FCEV heeft een actieradius van ongeveer 300 kilometer. In 2018 werd de Hyundai ix35 FCEV dus opgevolgd door de Hyundai Nexo.

Een andere belangrijke speler op gebied van waterstofauto’s is de Toyota Mirai . Na een reeks conceptcars die teruggaat tot 1996, verscheen in 2014 de Toyota Mirai voor serieproductie. De auto lijkt een beetje op een Toyota Prius , maar heeft een nog opvallender vormgeving en is onderhuids dus geheel anders. Hoewel waterstoftechniek voor auto’s in Europa nog niet echt is doorgebroken, is de Toyota Mirai wel succesvol, vooral in Japan. In 2020 verscheen dan ook een tweede generatie die op alle fronten sterk verbeterd is.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen