We hebben 267 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Hyundai
Bayon
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Hyundai Bayon occasion en nieuwe Hyundai Bayon

Auto’s die hoger op hun wielen staan dan gebruikelijk, ook wel crossovers genoemd, zijn explosief in populariteit toegenomen. Ook in de kleinere autoklassen. Met de Hyundai Bayon die in 2021 op de markt kwam, speelt het Koreaanse merk in op de veranderende vraag in het compacte B-segment.

De Hyundai Bayon is een compacte crossover met de techniek de Hyundai i20 . Het model is vernoemd naar een populaire vakantiebestemming in Frankrijk en iets compacter dan de Hyundai Kona die qua modeltype vergelijkbaar is. De Hyundai Bayon combineert de buitenmaten van een hatchback met de hogere zitpositie en de stoere uitstraling van een SUV. De auto is speciaal ontwikkeld voor Europa, door de Europese afdeling van Hyundai , en onderscheidt zich van de concurrentie met een opvallende vormgeving. Net als de Hyundai Kona en Hyundai i20 uit hetzelfde tijdperk.

Het motorenaanbod van de Hyundai Bayon bestaat uitsluitend uit benzinemotoren. Dat begint met een 1,0-liter driecilinder turbomotor met een vermogen van 74 of 88 kW (100 of 120 pk). Standaard is een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, maar een 7-traps automaat is ook mogelijk. De Bayon wordt ook gebouwd met een 1.2 driecilinder benzinemotor zonder turbo. Deze motor met 62 kW (84 pk) is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. De Hyundai Bayon heeft ook altijd voorwielaandrijving.

Elektrische Hyundai

Een elektrische Hyundai Bayon is er dus niet, maar daarvoor kun je terecht bij de iets grotere Hyundai Kona Electric . Een andere volledig elektrische Hyundai is de Ioniq Electric (eveneens ook leverbaar als hybride), een directe concurrent voor de bekende Toyota Prius die alleen leverbaar is als hybride. Het belangrijkste elektrische Hyundai-model is echter de in 2021 geïntroduceerde Ioniq 5. Deze grote hatchback is het begin van een nieuwe modellijn van volledig elektrische Hyundai-modellen. Die zullen allen de naam Ioniq dragen, gevolgd door een cijfer dat de positionering van het model aangeeft. De 5 van de Ioniq 5 staat bijvoorbeeld voor de middenklasse.

Een andere elektrisch aangedreven Hyundai is de Hyundai Nexo . Deze rijdt echter op waterstof en heeft geen batterij die je met een stekker moet opladen. In de Nexo wordt de getankte waterstof omgezet in elektriciteit om de elektromotor te voeden. Het voordeel van een waterstof-elektrische auto is dat het tanken vergelijkbaar is met het voltanken van een conventionele benzine- of dieselauto. Je hebt dus geen lange laadtijden en kunt snel weer op weg.

Hyundai i10, Hyundai i20, Hyundai i30, Hyundai Ioniq, Hyundai Kona

Hyundai biedt een grote variatie aan compacte modellen. Het aanbod begint met de Hyundai i10 . De eerste generatie kwam in 2007 op de markt en sindsdien is de Hyundai i10 een sterk aanbod voor wie op zoek is naar een zeer compacte, zuinige en betaalbare auto. Een maatje groter is de Hyundai i20 , die verspreid over meerdere modelgeneraties sinds 2008 wordt verkocht. Nog weer een maatje groter is de Hyundai i30 , die sinds 2007 in Nederland te koop is. Deze hatchback voor het C-segment, de zogenaamde ‘Golf-klasse’, heeft zich sindsdien gevestigd als een betaalbare en vooral betrouwbare middenklasser.

Behalve de reguliere hatchbacks biedt Hyundai ook de Ioniq. Deze in 2017 geïntroduceerde, gestroomlijnde liftback is een directe concurrent van de Toyota Prius en Honda Insight . Er is echter een belangrijk verschil: de Hyundai Ioniq is te koop als Hybrid , Plug-in Hybrid en als volledig elektrische Ioniq Electric , waarmee het model een breder publiek aanspreekt. Wie liever een meer SUV-achtig model wenst, kan terecht bij de Hyundai Kona . Deze compacte SUV is eveneens leverbaar met drie verschillende soorten aandrijving: met alleen een verbrandingsmotor, als Hybrid en als volledig elektrische Electric.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen