We hebben 3 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Triumph
Bonneville T 120
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Overige filters

Triumph Bonneville T120 occasions en nieuwe motoren

In de jaren zestig en zeventig bracht Triumph de Bonneville T120 op de markt. De naam komt van de Bonneville zoutvlakte in Utah, Amerika. Hier worden al meer dan honderd jaar landsnelheidsrecords gevestigd. Met zo’n naam schepte Triumph natuurlijk hoge verwachtingen en zij stelden niet teleur. De ‘Bonnie’ bleek een snelle en gewilde motorfiets, maar het was niet voldoende om de concurrentie met de technisch betere Japanse motorfietsen aan te gaan. Triumph was over zijn hoogtepunt heen. Met het faillissement in 1983 leek de motorwereld een icoon voor eeuwig kwijt te zijn. De Japanse motorindustrie had de strijd gewonnen; de Britten waren geschiedenis. De rechten op de merknaam werden, samen met de productiemiddelen, gekocht door de welgestelde aannemer John Bloor. Hij wilde het merk nieuw leven inblazen maar moest wachten op het juiste moment. Ondertussen werkte hij in het geheim aan nieuwe ontwerpen en productiemethoden. De eerste nieuwe Triumph kwam in 1991 op de markt: de Trident 900. De modellen erna werden volgens een strikt modulair systeem gebouwd om de kosten zo laag mogelijk te houden. Het vertrouwen in Triumph groeide weer en de verkopen stegen. Hoewel het nog bijna tien jaar duurde voordat Triumph winst maakte, heeft het merk inmiddels haar plaats in de motorindustrie weer volledig ingenomen.

Triumph Bonneville T120 (1959 – 1975)

De originele T120 is in 1959 verschenen en geproduceerd tot de productie in 1975 werd gestaakt. Deze eerste generatie van de ‘Bonnie’ is een klassieke motor met alle voor- en nadelen die daarbij horen. Wie een oude T120-occasion wil kopen doet er zeker goed aan om zijn huiswerk te maken. De onderdelen zijn soms lastig verkrijgbaar en ook is er vaak afwijkend gereedschap nodig. Op Gashendel.nl staan regelmatig ook deze Triumph Bonneville T120 occasions te koop.

Triumph Bonneville (2001 – heden)

De naam ‘Bonneville’ is vanaf 2001 opnieuw door Triumph gebruikt voor een hele reeks modellen, echter zonder de toevoeging ‘T120’. Meer informatie over deze gerelateerde modellen vind je elders op viaBOVAg.nl.

Triumph Bonneville T120 (2016 – heden)

De nieuwe ‘Bonnie’ is een eerbetoon aan het origineel. Vanwege de strengere milieueisen is de 2016 Bonneville T120 weliswaar voorzien van brandstofinjectie, maar dat is aan de buitenkant niet zichtbaar. De behuizingen zien eruit als ouderwetse carburateurs om de oude stijl niet te veel geweld aan te doen. Het is onderhuids natuurlijk een volkomen andere motor. Was het origineel oorspronkelijk uitgerust met een 650cc luchtgekoeld parallel-twin motorblok; tegenwoordig is de T120 voorzien van een 1200 cc watergekoelde parallel-twin met bijbehorende moderne prestaties. Zo levert het blok tegenwoordig 80 pk aan vermogen en 105 Nm trekkracht. De versnellingsbak heeft zes versnellingen om de aandrijving naar de ketting te bespelen. De twee-in-twee uitlaat zorgt voor de bijbehorende muziek. Het dubbele wiegframe is stijf genoeg voor de prestaties van deze cruiser. Het gewicht is vrij hoog met bijna 225 kg, maar de Nissin-remmen zijn zeer goed op hun taak berekend. Het standaard aanwezige ABS is daarbij van harte welkom. De motor is voorzien van moderne zaken als ride-by-wire throttle en traction control. De vermogensafgifte is in twee stappen instelbaar en met de slipkoppeling is hij weer helemaal bij. De zithouding is licht sportief, zoals het hoort, maar geeft nooit het gevoel dat je op een racer zit. Dat merk je ook wanneer je de motor met de hand verplaatst; de T120 voelt dan vrij zwaar aan.

Concurrentie

Heeft de Bonneville eigenlijk wel concurrentie? Volgens Kawasaki moet je in ieder geval de W800 even goed bekijken, want die is op een andere klassieke Brit gebaseerd: de BSA A7. De Honda CB1100EX heeft ook een smaakvolle retro-vibe en de Yamaha FJR1300 mag je dan zeker niet vergeten. Voor het pure retro-gevoel staan de Moto Guzzi V7 en Royal Enfield Continental GT garant. Misschien mag een Harley-davidson bijvoorbeeld de 1200 Custom dan ook niet in dit rijtje ontbreken. Over smaak valt gelukkig niet te twisten. Eigenlijk kun je met zoveel moois nauwelijks een verkeerde keuze maken. Door naar Gashendel.nl te komen heb je de eerste stap al gezet.

Jouw tweedehands Triumph Bonneville T120 vinden op viaBOVAG.nl

Hoewel ze allang niet meer gemaakt worden, staan de oude T120 motorfietsen nog regelmatig als occasion te koop. De nieuwe modellen zijn minstens zo populair, dus de kans is groot dat viaBOVAG.nl precies de juiste tweedehands Triumph Bonneville T120 te koop heeft staan.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen