We hebben 49 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Triumph
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Comfort
Extra's
Overige filters
Pagina

Triumph motor occasions en nieuwe motoren

Het Britse Triumph is een van de oudste motorfabrikanten. In 1886 startte het bedrijf met fietsen onder de merknaam Triumph en in 1902 startte het met de productie van motorfietsen. Na een faillissement in 1983 volgde al snel een doorstart onder de bezielende leiding van de kapitaalkrachtige John Bloor.

Na de doorstart zette Triumph in op sportmotoren met een viercilindermotor. Het succes begon eigenlijk pas echt met de introductie van driecilindermotoren. Triumph ontketende daarmee zelfs een trend. Door het succes van Triumph kwamen ook enkele Japanse fabrikanten met driecilinders.

Japanse concurrentie

Vanaf de jaren 70 ging het wat minder met Triumph. De Japanse merken zoals Honda en Kawasaki zagen hun marktaandeel groeien en Triumph zag de omzet dalen. Het moederbedrijf, de BSA-groep, zat in zwaar weer. Door de slechte financiële situatie konden er nauwelijks nieuwe motoren worden ontwikkeld waardoor de verkoop nog meer stagneerde. Het bedrijf werd na een mislukt reddingsplan van de Britse regering dan ook failliet verklaard.

Doorstart en nieuwe modellen

In 1983 kocht een zakenman de rechten van de merknaam Triumph op. Zijn plan was om weer nieuwe Triumph-motoren te ontwerpen en te gaan produceren. Er werd een nieuwe fabriek gebouwd en de productie kwam op gang. De motoren droegen de beroemde namen van oudere Triumph-motoren, zoals de Trident, Tiger en de Thunderbird. Ook de Bonneville-motoren werden opnieuw geïntroduceerd. In de jaren daarna werden deze motoren doorontwikkeld en werd Triumph steeds toonaangevender op het gebied van design.

Tweedehandse Triumph motor kopen bij dealer

Triumph focust sterk op goede kwaliteit en afwerking. Het merk gebruikt hoogwaardige componenten, zoals remmen van Brembo en vering van WP en Öhlins. Sinds enkele jaren is Triumph de leverancier van de racemotoren voor de Moto2-klasse.

De driecilindermotor van 765 cc inhoud is ook te vinden de nieuwe Triumph Street Triple; daarin levert hij 90 kW (123 pk). Triumph heeft een betrouwbare reputatie en heeft dealers door het hele land, met een ruim aanbod aan tweedehandse Triumph-motoren .

Triumph modellen: Bonneville, Street Triple, Tiger en Rocket3

De Triumph Street Triple is populair, ook als occasion. Dat komt door zijn betaalbaarheid en uitstekende prestaties. De driecilindermotor blinkt uit door zeer veel souplesse. Het stijve frame en de goede voor- en achterwielophanging zorgen voor een sportief te rijden motorfiets met perfecte handling.

De Triumph Tiger is een allroadmotor met een driecilinder van 800 cc. Dit model is populair voor weekendtrips, vakantietochten en woon-werkverkeer. De iconische Bonneville, een model dat Triumph al in de jaren zestig lanceerde, vormt de basis voor een hele reeks Triumph Modern Classics met het staande twin-motorblok als basis. Er zijn varianten als de Scrambler, Thruxton, Bobber, Speed Twin en Street Twin.

De Triumph Rocket 3 is een gewichtige cruiser met een driecilindermotor van bijna 2,5 liter cilinderinhoud. De motor is voorzien van cardanaandrijving. Met zijn koppel van 221 Nm is dit de meest koppelrijke productiemotor van dit moment.

Triumph cruisers

De Thunderbird-motoren zijn de enige cruisers van Triumph. Deze motoren zijn krachtig, snel en erg comfortabel. Daarnaast hebben deze motoren een unieke stijl. Zo heeft de motorfiets een strak afgewerkte uitlaat met veel chroom. Er zijn twee uitvoeringen van de Thunderbird, de LT en de Commander. De Commander is een wat groter, meer uitgesproken model terwijl de LT wat meer ingetogen is. Naast de oude benamingen heeft de Britse motorproducent ook nieuwe modellen op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de nieuwe Speed Power Triple, een nieuw en innovatieve serie. Deze motoren zijn erg snel, krachtig en enorm wendbaar. Triumph zelf beschrijft deze motor dan ook als een 'game changer'. Deze motor is bij uitstek geschikt voor zowel sportieve ritten als dagelijks gebruik.

Populaire Triumph uitvoeringen

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen