We hebben 105 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Mazda
MX-5
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Mazda MX-5 occasion en nieuwe Mazda MX-5

De Mazda MX-5 is een compacte, tweepersoons sportauto met een open dak. Het model wordt gebouwd door de Japanse autofabrikant Mazda en werd in 1989 geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. Een jaar later maakte de Mazda MX-5 de oversteek naar Europa. De Mazda MX-5 is met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren officieel de populairste roadster ter wereld. Roadster is de Engelse benaming voor een sportieve, lage tweezitter zonder vast dak. Ook wel een tweezits cabriolet genoemd. Andere voorbeelden zijn:

Kenmerkend voor een roadster en de Mazda MX-5 in het bijzonder, is het compacte formaat, het lage voertuiggewicht, de lage zitpositie, de beperkte (bagage)ruimte en het lage zwaartepunt. In het geval van de MX-5 streeft Mazda altijd naar de ideale 50:50 gewichtsverdeling in de auto. Het primaire doel van een roadster is rijplezier. Daarom wordt een roadster vaak als tweede auto gebruikt. Een tweedehands Mazda MX-5 is voor iedere autoliefhebber een leuke aanvulling op het wagenpark.

Mazda MX-5 NA, NB, NC, ND

De Mazda MX-5 wordt uitsluitend geleverd met benzinemotoren, met vermogens uiteenlopend van 66 kW (90 pk) tot 135 kW (184 pk). Tot op heden zijn vier generaties van de Mazda MX-5 uitgebracht: de NA, NB, NC en ND.

De eerste generatie NA is als enige Mazda MX-5 te herkennen aan de opklapbare koplampen. Deze generatie is in Noord-Amerika uitgebracht als Mazda Miata MX-5. Hiervan zijn er ook een aantal naar Europa geïmporteerd door de jaren heen, waardoor je soms het woord ‘Miata’ terugziet bij bepaalde auto’s. Een geïmporteerde Mazda MX-5 is te herkennen aan de kleinere kentekenplaat die afwijkt van de reguliere kentekenplaten. Verder is de kans groot dat de snelheidsmeter in mijlen is in plaats van kilometers. Verder is de Noord-Amerikaanse Miata gelijk aan de Europese MX-5. De MX-5 NA kwam in twee motorvarianten: de 1.6 liter motor met 116 pk en een 1.8 liter met 131 pk.

De tweede generatie van de Mazda MX-5, de NB , werd in 1998 geïntroduceerd en kreeg dezelfde keuze in motorisering. De derde generatie NC kwam in 2006 op de markt. Deze kreeg een 1,8-liter motor met 126 pk en voor het eerst een 2,0-liter motor met 162 pk.

Sinds 2015 is de Mazda MX-5 ND te koop. Deze is ontwikkeld in samenwerking met de Italiaanse fabrikant Fiat , die het model aanbiedt onder de naam Fiat 124 Spider . Beide auto’s krijgen de aandrijving uit het eigen motorenaanbod. In het geval van de Mazda MX-5 was dat in de eerste bouwjaren na de lancering, de 1,5-liter SkyActiv met 132 pk. Later kwam daar de 2,0-liter SkyActive-motor met 184 pk bij.

Mazda MX-5 hardtop en Mazda MX-5 softtop

Een gewilde accessoire voor de Mazda MX-5 is een hardtop . Dit is een stalen dakje dat je over het neergeklapte stoffen dakje (softtop) plaatst. Een hardtop biedt meer comfort in winterse omstandigheden. De Mazda MX-5 NC, de derde generatie, is als enige MX-5 ook te vinden als Roadster-Coupé met een opklapbare stalen hardtop, dus zonder softtop . Tevens wordt de vierde generatie Mazda MX-5 (ND) behalve als Roadster ook gebouwd als ‘RF’, wat staat voor Retractable Fastback. Ook bij deze versie kan het dak open, maar doordat de achterste carrosseriestijlen overeind blijven, is de Mazda MX-5 RF officieel geen roadster.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen