We hebben 1.817 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Mazda
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Mazda occasions en nieuwe Mazda bij viaBOVAG.nl

Mazda is een Japanse autoproducent, opgericht in 1920, die eerst werktuigmachines maakt. In 1931 produceert Mazda zijn eerste vervoermiddel, de Mazda-Go, een soort riksja. De merknaam is afgeleid van Ahura Mazda, een West-Aziatische god van de wijsheid. Sinds 1967 zijn Mazda modellen te koop in Nederland.

Mazda staat bekend als een merk dat het vaak net even anders doet. Mazda is bijvoorbeeld een van de weinige automerken die modellen met een wankelmotor heeft, zoals de Mazda RX-8, een sportcoupé met 4 portieren in plaats van de gebruikelijke 2. De naam Skyactiv Technology duidt op zuinige motoren zónder turbo maar met een tamelijk hoog slagvolume. Concurrenten van Mazda zijn onder meer: Volkswagen , Nissan, Toyota, Peugeot, Citroën en Skoda .

Populaire Mazda-modellen: CX-5, 3, CX-3, 2, 6, MX-5 en 5

Mazda heeft een uitgebreid modellengamma. Het Japanse merk brengt compacte en grote modellen uit, en alles wat daar tussen zit. De Mazda 2 en Mazda 3 zijn populaire compacte 3- of 5-deurs hatchbacks met achterklep. De Mazda 6 is een middenklasse auto en leverbaar als hatchback, sedan of extra ruime stationwagen. Mazda heeft ook SUV-modellen met een hogere zit. De Mazda CX-3 en CX-5 bijvoorbeeld. De Mazda 5 is een familie MPV met schuifdeuren.

Mazda CX, MX en RX serie

De Mazda MX en RX serie zijn populaire sportauto’s. De Mazda MX-5 is een iconische 2-zits cabriolet. Een pure roadster met achterwielaandrijving en een sportief weggedrag. De eerste generatie komt in 1989 op de markt. Sindsdien is de MX-5 een doorslaand succes. Het is de bestverkochte 2-zits cabriolet wereldwijd!

De Mazda RX is ook een sportauto. De RX-7 uit de jaren 70 bijvoorbeeld, uitgerust met een wankelmotor. Of de RX-7 uit de jaren 90 die daarbovenop ook nog is uitgerust met 2 turbo’s. Ook de RX-8 heeft een wankelmotor. Deze maakt gebruik van een driehoekige rotor in plaats van traditionele zuigers en cilinders. De CX serie bestaat uit SUV-modellen zoals de populaire CX-3 en CX-5.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen