We hebben 67 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Jeep
Avenger
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Jeep Avenger kopen op viaBOVAG.nl

De Jeep Avenger kwam in 2023 op de markt als het nieuwe instapmodel van het merk. Een kleinere auto heeft het merk in de recente geschiedenis niet gemaakt. De enige Jeep die nog kleiner is, is de oorspronkelijke Willys Jeep en de daarvan afgeleide civiele modellen. De Jeep Avenger is dan ook speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Jeep hoopt in Europa verder door te breken met meer op de Europese markt gerichte modellen, nadat de iets grotere Jeep Renegade al een goed begin maakte. De Jeep Avenger is echt een Europees model. Hij werd ontworpen en ontwikkeld in Italië en de productie vindt plaats in Polen. De Jeep Avenger wordt in Noord-Amerika niet geleverd.

Overigens is de Jeep Avenger niet te verwarren met de Dodge Avenger (1994–2000, 2007–2014), een relatief compacte coupé en later sedan.

Volledig elektrische Jeep

Behalve dat het de kleinste Jeep in lange tijd is, brengt de Jeep Avenger nog een primeur met zich mee. Om in Europa door te kunnen breken mag een geëlektrificeerde aandrijflijn niet ontbreken. De Jeep Avenger is zelfs volledig elektrisch en daarmee de allereerste volledig elektrisch aangedreven Jeep. De elektromotor lever een vermogen van 115 kW (156 pk) en 260 Nm koppel. De actieradius bedraagt een keurige 400 kilometer volgens de WLTP-testcyclus.

De Jeep Avenger is het eerste model van een hele reeks elektrische Jeep-modellen. Zo zijn ook de Wagoneer, Wagoneer S en Recon gepresenteerd. Die eerste is een grote SUV, de tweede een iets minder grote SUV die vooral op Europa is gericht en de laatste zou als elektrisch alternatief voor de Wrangler gezien kunnen worden.

Overigens is er ook een variant van de Jeep Avenger met 1,2-liter driecilinder benzinemotor met mild hybrid-technologie. Die variant wordt niet geleverd in Nederland, maar is wellicht te vinden via grijze import.

Vergelijkbare elektrische auto's

De Jeep Avenger deelt zijn technische basis met onder andere de DS 3 Crossback , Opel Mokka-e en Peugeot e-2008 . Dat zijn ook vergelijkbare auto’s qua specificaties en afmetingen. Wel hebben alle drie de modellen een duidelijk eigen vormgeving en uitstraling. Ook met de Opel Corsa-e en Peugeot e-208 deelt hij zijn techniek, maar dat zijn compacte vijfdeurs hatchbacks en daarmee een heel ander soort auto.

Een vergelijkbaar model van een ander merk is bijvoorbeeld de Hyundai Kona , die ook leverbaar is met volledig elektrische aandrijving. De Hyundai Kona is er ook als hybride. Ook de iets grotere MG ZS kan als concurrent worden gezien, want die bevindt zich in ongeveer dezelfde prijsklasse. Eventueel kunnen ook hogere hatchbacks zoals de Renault Mégane en Volkswagen ID.3 als alternatief dienen voor de Jeep Avenger. Als de concurrent voor de Jeep Avenger niet per se volledig elektrisch hoeft te zijn, dan is de keuze nog veel groter. Dan komen ook auto’s als de Seat Ateca , Renault Captur en Kia Stonic in beeld. Vergeet ook de Dacia Duster niet, een stoere offroader die bovendien veel uitrusting voor een gunstige prijs biedt.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen