We hebben 59 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Ligier
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Ligier occasions en nieuwe Ligier kopen bij viaBOVAG.nl

Als het gaat om brommobielen, dan kan je haast niet om Ligier heen. De Ligier brommobiel is een begrip. Het is bovendien een bijzonder merk, want de oorsprong van Ligier ligt in de Formule 1.

Ligier is een Franse fabrikant van brommobielen, dat zijn voertuigen die maximaal 45 km/u kunnen rijden. Het verhaal van Ligier start met Guy Ligier (1930-2015), naar wie dit merk is vernoemd. Hij had een grote passie voor de motorsport. In 1959 was Guy zelfs kampioen in de 500 cc-klasse in Frankrijk. Ligier deed mee aan races als de 24 uur van Le Mans. Maar er was ook een droom: een rol van betekenis hebben in de Formule 1. Deze droom deelde Ligier met zijn jeugdvriend Jo Schlesser, ook een coureur. Jo komt helaas om het leven tijdens een race. Als eerbetoon dragen de brommobielmodellen van Ligier om die reden de initialen: JS.

Ligier JS4 brommobiel

Guy Ligier heeft tussen 1975 en 1996 zijn eigen Formule 1-team en dat wint in die periode negen keer een Grand Prix. Maar als ondernemer blijft Ligier altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen. De opkomst van de brommobiel in Frankrijk zet hem aan het denken. Sterker nog: hij gaat direct over op actie. En zo wordt als snel de eerste brommobiel geboren: de Ligier JS 4.

De brommobielen van Ligier zijn een succesverhaal. Een belangrijke ontwikkeling vindt plaats in 2008 als twee Franse brommobielmerken elkaar vinden in de Ligier Group: Ligier en Microcar. Door de krachten te bundelen kunnen beide merken efficiënter nieuwe modellen ontwikkelen en ook kosten delen. Ook buiten Frankrijk neemt de populariteit van Ligier toe. De reden is simpel: iedereen vanaf 16 jaar mag in een brommobiel rijden, want je hebt geen autorijbewijs nodig maar slechts een brommerrijbewijs.

Tweedehands Ligier kopen

Een Ligier tweedehands aanschaffen? Dat is heel goed mogelijk, want er staan diverse Ligier occasions te koop op viaBOVAG.nl. Ligier is namelijk een populair merk in de wereld van brommobielen. Bekende modellen zijn de Ligier JS60 en Ligier JS50 . De Ligier Myli is de eerste volledig elektrisch aangedreven brommobiel van Ligier. Zo gaat het merk van Guy Ligier ook mooi met de tijd mee.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen