We hebben 3 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Lamborghini
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Lamborghini occasions en nieuwe Lamborghini bij viaBOVAG.nl

Postermateriaal, dat zijn vrijwel alle modellen van het Italiaanse automerk Lamborghini, in 1963 opgericht door Ferruccio Lamborghini. Ferruccio twijfelt in die tijd aan de kwaliteit van de sportauto’s van Ferrari en bouwt daarom maar zijn eigen sportauto. Dit is het begin van een succesverhaal. Lamborghini maakt aanvankelijk tractoren. In 1963 onthult Automobili Lamborghini zijn eerste sportauto, de 350 GTV die Lamborghini later als productiemodel 350 GT verkoopt. Alhoewel het hoofdkantoor van het merk zich nog altijd in Italië bevindt, maakt Lamborghini sinds 1998 deel uit van het Duitse VAG-concern dat ook Audi , Volkswagen en Bugatti heeft.

Populaire Lamborghini-modellen: Huracán, Aventador, Gallardo, Urus, Countach, Diablo, Murciélago, Veneno en Centenario

Vroege modellen van Lamborghini zijn verder de Espada, Islero, Miura en Jalpa. De meeste mensen kennen Lamborghini vooral van de nieuwere supersportauto’s. Voorbeelden van Lamborghini-sportauto’s zijn:

Lamborghini SV en SUV

Lamborghini brengt in 1986 de LM 002 uit: een enorme terreinwaardige SUV (eerder truck) met dikke V12-motor. Eind 2018, begin 2019 komt Lamborghini opnieuw met een SUV. Wat zeggen we: een supersport-SUV! De Lamborghini Urus. Met een topsnelheid van 305 km/u is het een van de snelste SUV-modellen ter wereld. Extra sportieve modellen dragen vaak de toevoeging SV van Super Veloce .

Lamborghini SV, Performante, Superleggera

Snel zijn Lamborghini’s altijd. Vaak brengt Lamborghini eerst een ‘normale’ versie op de markt en later nog sportievere versies. Die extra sportieve modellen heten behalve SV vaak Performante of Superleggera. Voorbeelden zijn de Aventador LP750-4 SV, Murcielago LP670-4 SV, Diablo SV, Huracan Performante en Gallardo LP570-4 Superleggera.

Lamborghini Limited Editions: Veneno, Centenario, Reventon, SC18

Lamborghini brengt regelmatig gelimiteerde modellen op de markt die het in extreem kleine oplages bouwt. Voorbeelden zijn de Lamborghini Veneno, Centenario, Reventon en SC18.

Lamborghini, veel cilinders, veel vermogen, prijzig

Dieselmotoren hoef je bij Lamborghini niet te verwachten, behalve in de tractormodellen. Alle auto’s hebben een benzinemotor, vaak met 8, 10 of zelfs 12 cilinders. Elke Lamborghini heeft veel vermogen, daarom is zo’n sportauto niet voor beginnende bestuurders bedoeld. Prijzig zijn ze zeker, ook gebruikte Lamborghini’s hebben vaak een stevig prijskaartje.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen