We hebben 0 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Lamborghini
Basisgegevens
Eigenschappen
Garantie & zekerheden
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Overige filters

Niks gevonden?
Pas je wensen aan.

Lamborghini Huracan occasion en nieuwe Lamborghini Huracan

De kenners weten het wellicht al, maar de naam Huracan kwam bij Lamborghini niet zomaar uit de lucht vallen: de naam is afkomstig uit het stierenvechten. Huracan is een Spaans stierenras en net als andere Lamborghini’s dien je ook een Huracan voorzichtig te benaderen. De Lamborghini Huracan van de iconische Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini kwam in 2014 op de markt als opvolger van de succesvolle Gallardo . In eerste instantie werd de Huracan geleverd als LP 610-4 met vierwielaandrijving en een atmosferische 5,2-liter V10 met een vermogen van maar liefst 610 pk. Om de dorst van deze machine nog enigszins in te perken, werd hij voorzien van een start-stopsysteem, maar dat was meer voor de sier dan voor de besparing. Eind 2015 werd ook een variant met achterwielaandrijving gepresenteerd: de LP 580-2. Die was met 580 pk iets minder krachtig, maar dankzij het bespaarde gewicht zijn de prestaties nagenoeg gelijk. Beide supersportwagens bereiken een topsnelheid van dik 320 km/u.

Lamborghini Huracan Performante

Zoals het een supersportwagen betaamt, kan ook de Huracan niet zonder een extreme versie die het goed doet op het circuit. In dit geval werd dat de Huracan Performante. Deze versie heet officieel LP 640-4, wat staat voor een topvermogen van 640 pk en vierwielaandrijving. Daarmee is dit de krachtigste Huracan op de markt. Om de prestaties nog een extra boost te geven, werden er flink wat kilo’s afgeschaafd en allerhande aerodynamische maatregelen genomen. Denk aan een verstelbare koolstofvezel achtervleugel. Ook vering en ophanging zijn aangepast om extreme snelheden en krachten op het circuit te kunnen verwerken.

Lamborghini Huracan Spyder

De open variant van de Huracan gaat door het leven als Lamborghini Huracan Spyder . Die verscheen in 2016 op de markt. Eerst op basis van de LP 610-4 en even later op basis van de LP 580-2. Technisch zijn de auto’s nagenoeg gelijk aan de gesloten versies. Wel zijn ze 120 kilo zwaarder vanwege de extra verstevigingen die nodig zijn door het ontbreken van een vast dak. De belangrijkste concurrent van de Lamborghini Huracan en Lamborghini Huracan Spyder is de Ferrari met V8-middenmotor, zoals de Ferrari 458 Italia en de Ferrari 488 GTB.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen