We hebben 185 auto's voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie en Omruilgarantie

Kia
Rio
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina
  • ...

Kia Rio occasions en nieuwe Kia Rio

De Kia Rio is een compacte 3- of 5-deurs hatchback, of compacte 4-deurs sedan. De eerste generatie Kia Rio verschijnt in 2000 op de markt. In de loop der tijd groeit de Kia Rio uit van een muurbloempje tot een aantrekkelijk gelijnde auto met een Europees design en een complete uitrusting.

De eerste generatie Kia Rio is een ruime auto voor relatief weinig geld. Je kunt kiezen uit een 5-deurs hatchback – die wel wat weg heeft van een compacte stationwagen – en een 4-deurs sedan. Met de tweede generatie Kia Rio uit 2006 ondergaat de auto een flinke metamorfose. De Kia Rio krijgt een design dat Europese consumenten meer moet aanspreken. De auto is er alleen als 5-deurs hatchback, dus met vier portieren en een grote achterklep. De derde generatie Kia Rio komt in 2011. In 2017 krijgt deze Kia Rio een bescheiden facelift. De Kia Rio concurreert onder meer met de:

Tweedehandse Kia Rio uit 2012, 2016, 2017 of 2019 kopen

Verreweg de meeste exemplaren van een tweedehandse Kia Rio is uitgerust met een benzinemotor. Toch kun je ook een tweedehandse Kia Rio met een dieselmotor vinden.

Kia Rio automaat en Kia Rio sport

Kia rust de Kia Rio standaard uit met een handgeschakelde versnellingsbak. Een Kia Rio automaat is er echter ook. In de derde generatie Kia Rio na de facelift is dit een 7-traps automaat met dubbele koppeling die extra snel en nauwelijks merkbaar van verzet wisselt. Wie een sportieve Kia Rio zoekt, moet uitkijken naar een Kia Rio GT-Line. Die onderscheidt zich onder meer met sportievere bumpers, lichtmetalen wielen en kunstlederen bekleding. Een snelle Kia Rio Sport is er niet.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen