We hebben 34 motoren voor je gevonden

Alle occasions inclusief BOVAG Garantie, Omruilgarantie, Afleverbeurt en 40-Puntencheck

Yamaha
MT 07
Basisgegevens
Motorinhoud
Vermogen
Acceleratie (0-100 km/u)
Topsnelheid
Eigenschappen
Staat
Transmissie
Garantie & zekerheden
Alle occasions op viaBOVAG.nl hebben minimaal 12 maanden BOVAG Garantie.
Kleur
Opties
Veiligheid
Comfort
Overige filters
Pagina

Yamaha MT-07 occasions en nieuwe motoren

De Yamaha MT 07 is een van de nieuwste naked bikes op de markt. Deze Japanse motorfiets kwam in 2014 op de markt en wordt sindsdien over heel de wereld verkocht. De MT07 is een van de meest verkochte Yamaha-motoren allertijden en is vooral erg succesvol in Europa. De kracht van de Yamaha MT07 ligt hem in het ultralichte ontwerp. De motor weegt slechts 166 kilogram. Dankzij dit lage gewicht is de motor erg wendbaar en gemakkelijk te besturen bij lage snelheden. Dit maakt deze motorfiets erg handzaam, en dus bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer en andere kortere ritten. Dankzij de goede rijeigenschappen is de motor ook in trek bij beginnende rijders.

Yamaha MT07-occasions

Ondanks het feit dat de Yamaha MT07 nog een relatief nieuwe motor is, wordt deze toch vaak als occasion aangeboden. Je vindt onder de occasions op Gashendel.nl vaak gebruikte motoren van de eerste uitvoeringen van de MT07 uit 2014/2015, maar er zitten ook modellen van veel latere bouwjaren tussen. Er zitten vaak ook diverse jong gebruikte MT07-motoren bij. Een jong gebruikte Yamaha MT07 kopen kan wel zo voordelig zijn. Je krijgt immers een bijna nieuwe motor voor een veel lagere prijs. Kun je geen geschikte Yamaha MT07 occasion vinden? Kijk dan naar tweedehands naked bikes van andere merken, zoals de eerdergenoemde Ducati SCRAMBLER of de Suzuki .

Naked bikes

Naked bikes zijn motoren die als het ware uitgekleed zijn. Dit houdt in dat de motor geen kuipdelen heeft. Hierdoor is de motor lichter, wendbaarder en beter te besturen bij lage snelheden. Vooral dit laatste maakt dat naked bikes echte stadsmotoren zijn. Bovendien zie je, omdat er geen kuipdelen zijn, de onderdelen van de motorfiets een stuk beter. Dat geldt ook voor de Yamaha MT07 en soortgelijke motorfietsen, zoals de Duke-modellen van <a KTM . Hierdoor hebben naked bikes een kenmerkende en stoere uitstraling. Hoewel deze naked bikes al een lange tijd geliefd zijn, zijn er de laatste jaren steeds meer motorproducenten die deze motoren in uiteenlopende uitvoeringen verkopen.

Specificaties

De Yamaha MT07 is een veelzijdige motor met goede prestaties. Zo is de topsnelheid van de motor 215 km/u en heeft de motor een vermogen van 75 pk. Dit is te danken aan het vloeistof gekoelde 690 cc viertakt tweecilinder motorblok. De motor is bovendien relatief licht, wat zorgt voor een betere wegligging en een flitsende acceleratie. Verder is de MT07 uitgerust met ABS, een verfijnde voor- en achterwielophanging, een high-tech instrumentenpaneel en een comfortabel zadel dat zorgt voor een comfortabele zithouding.

"Mega torque"-serie-motoren

De Yamaha MT07 maakt onderdeel uit van de MT-serie. De Mega Torque-motoren werden in 2001 gelanceerd met de MT01. De naam Mega Torque staat voor 'hoog koppel'. Al de motoren in deze reeks hebben dankzij dit hoge koppel een bovengemiddelde accelaratie. De MT-lijn werd in 2001 gelanceerd met de MT01-motorfiets. Dit was een regelrechte primeur omdat deze Yamaha-motorfiets de opbouw van een sportmotor combineerde met de performance van een cruiser. De MT 01 heeft een krachtige motor met een cilinderinhoud van 1670 cc en een vermogen van 90 pk. In 2009 kwam Yamaha bovendien met een zogenaamde 'special edition' van de MT01. Deze speciale uitvoering was uitgevoerd in rood en wit en had een verbeterde wielophanging en nieuwere banden. De Yamaha MT01 werd geproduceerd tot en met 2012 en is tegenwoordig dus alleen nog maar te koop als occasion. In 2005 introduceerde Yamaha de lichtere MT 03 . Deze heeft een minder krachtige motor, met een cilinderinhoud van 660 cc. Dit maakt de motor meer geschikt voor gebruik in steden, maar ook minder geschikt voor de meer sportieve ritjes. In 2013 introduceerde de Japanse motorproducent de Yamaha MT09. Deze naked bike is krachtig, stoer en wereldwijd geliefd. Van deze motorfiets zijn meerdere varianten uitgebracht die zowel nieuw als tweedehands worden verkocht.

Verschillende uitvoeringen

Sinds zijn introductie in 2014 is de MT07 van Yamaha meerdere malen veranderd en verbeterd. Ook zijn er aparte varianten uitgekomen van de motor, zoals de MT07 Street Cage en de Tracer. De Street Cage is een agressiever uitgevoerde versie van de MT07, met een krachtigere motor en stoerdere styling. Ook de Tracer is een variant op de MT07. Deze lijkt wat meer op een toermotor en is dus beter geschikt voor lange ritten. Overigens heeft de Tracer wél kuipdelen, en daarnaast ook meer beenruimte en een benzinetank met een grotere inhoud. Hiernaast vernieuwt Yamaha de originele MT07 jaarlijks. Zo kreeg de MT07 voor het jaar 2018 een verbeterd zadel, een nog lager gewicht, een verbeterde afwerking en een lager brandstofgebruik. Ook verandert Yamaha jaarlijks ook de kleurstelling, zodat ieder bouwjaar van de Yamaha MT07 een eigen kleurstelling heeft.

Populaire motoren

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Garantie
BOVAG Omruilgarantie
BOVAG Afleverbeurt
BOVAG 40-Puntencheck
Heldere all-in prijzen