We hebben 22 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Lexus
RZ
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Energielabel
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Comfort
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort

Lexus RZ kopen op viaBOVAG.nl

De Lexus RZ 450e een volledig elektrisch model van het merk en de auto van Lexus die vanaf het begin als elektrische auto is ontwikkeld. De Lexus RZ 450e deelt zijn techniek met de Toyota bZ4X en Subaru Solterra, maar heeft een duidelijk eigen vormgeving en positionering. Zo is de Lexus veel luxueuzer dan de Toyota en Subaru en dat straalt het model ook uit. De Lexus RZ 450e heeft ook een meer uitgesproken vormgeving. De Lexus grille is bij de volledig elektrische Lexus RZ 450e dicht, maar heeft nog steeds dezelfde kenmerkende vorm. De daadwerkelijke koelopening zit onder de grille en wordt gesloten als de koeling even niet nodig is.

Ook opvallend is het stuurwiel van de Lexus RZ, de zogenaamde yoke. Dat is bijna een soort vliegtuigstuur. Deze experimentele vormgeving moet een betere rijbeleving bieden dan een conventioneel rond stuurwiel. Nog specialer is het systeem achter het stuurwiel: het Lexus Steer by Wire-systeem. Dat wil zeggen dat er geen fysieke verbinding is tussen stuur en voorwielen. Het grote voordeel daarvan is volgens Lexus dat oneffenheden in het wegdek niet zijn te voelen in de besturing en dat de directheid van de besturing is aan te passen op de situatie. Zo kan de besturing op de snelweg wat comfortabeler en indirecter zijn, terwijl de besturing op een bochtige weg juist wel heel direct is zodat je minder stuurbewegingen hoeft te maken. Hetzelfde geldt voor parkeren.

In het interieur ligt de focus net als bij andere Lexus modellen op luxe en comfort, met een hoogwaardige afwerking en bijpassende vormgeving. Ook technologische innovatie speelt een grote rol, met een vrijwel geheel digitaal dashboard en innovatieve bedieningsmogelijkheden zoals spraakbediening.

Actieradius Lexus RZ 450e

Op technisch vlak onderscheidt de Lexus RZ 450e zich ook van de genoemde Toyota en Subaru, doordat de Lexus een krachtiger aandrijflijn heeft. De Lexus RZ 450e beschikt over een vermogen van 230 kW (313 pk) en een koppel van 435 Nm. Al in 5,6 seconden is de 100 km/u bereikt. De topsnelheid is begrensd op een bescheiden 160 km/u. Sneller rijden kost toch maar te veel elektriciteit, zo is de gedachte daarachter. De 71,4 kWh grote lithium-ion-batterij maakt een actieradius tot 400 km mogelijk (WLTP).

Andere Lexus modellen

Ten opzichte van de andere Lexus modellen is de Lexus RZ 450e gepositioneerd tussen de Lexus NX en de Lexus RX. Wel ligt de vanafprijs (nieuw) van de Lexus RZ 450e lager dan die van de Lexus NX. Dat komt vooral omdat voor een volledig elektrische aandrijflijn geen bpm betaald hoeft te worden. De Lexus NX en Lexus RX hebben een plug-in hybride of gewone hybride aandrijflijn, net als bijna alle andere Lexus modellen. De andere volledig elektrische Lexus modellen zijn de Lexus UX300e en de Lexus LBX. Die eerste is nog gebaseerd op een model met conventionele (hybride) aandrijving, de Lexus LBX is net als de Lexus RZ 450e vanaf het begin ontwikkeld als elektrische auto. De Lexus UX 300e kwam in 2019 op de markt en de Lexus LBX in 2023.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen