We hebben 68 auto's voor je gevonden

Alleen auto’s van erkende BOVAG bedrijven

Aixam
Basisgegevens
Brandstof
Staat
Eigenschappen
Transmissie
Carrosserie
Kleur
Garantie & zekerheden
Garantie
Extra zekerheden
Techniek
Opties
Ventilatie en verwarming
Infotainment
Zichtbaarheid
Exterieur
Veiligheid
Interieur
Overige filters
Import voertuig
Voertuigsoort
Pagina

Aixam occasions en nieuwe Aixam bij viaBOVAG.nl

Aixam is een Franse fabrikant van brommobielen. Dat zijn zeer compacte voertuigen met een maximumsnelheid van 45 km/u. Het bedrijf bestaat al sinds 1983 en was er daarmee al vroeg bij in het brommobiel-segment.

Aixam ontstond in 1983 en komt voort uit het eveneens Franse merk Arola, dat zeer compacte voertuigjes maakte voor met name invaliden, zodat die zonder een rijbewijs te hoeven halen toch mobiel waren. Officieel hebben we het eigenlijk over het merk Aixam-Mega. In de praktijk gaat het om twee modellijnen. Onder de naam Mega worden brommobielen en kleine bedrijfswagentjes op brommobielbasis geproduceerd. In de jaren ’90 maakte Mega echter ook ‘volwaardige’ auto’s, waaronder zelfs een excentrieke sportwagen. Aixam heeft zich altijd strikt gericht op brommobielen.

Aixam nieuwe modellen

Het Aixam brommobiel aanbod begint met de toepasselijk genaamde Aixam Minauto Access . Een eenvoudig en daardoor betaalbaar model, dat toch alles biedt dat je van een moderne brommobiel verwacht. Het grootste deel van het Aixam aanbod is echter gebaseerd op één iets luxer model, dat leverbaar is in een aantal varianten. De meest compacte en betaalbare versie daarvan is de Aixam City . Daarboven is de Aixam Coupé gepositioneerd. Dat is nog steeds een zeer compacte driedeurs hatchback, maar met een iets langere achterkant dan de City en met een coupéachtige daklijn. Het ‘grootste’ model is de Aixam Crossover , ook leverbaar als Crossline . Dat is hetzelfde model als de Coupé, maar met een rechte achterkant en daarmee meer interieurruimte. Ook heeft de Crossover een wat stoere, matzwarte carrosserie. De Aixam City, Coupé en Crossover zijn tegenwoordig ook leverbaar als volledig elektrische variant. De standaardmotor is een tweecilinder dieselmotortje. Daarnaast levert Aixam nog de D-Truck en e-Truck , een brommobiel vrachtwagentje met diesel- of elektromotor. Mega levert in Nederland alleen nog de e-Scouty, een elektrische brommobiel met offroad-eigenschappen.

Aixam als occasion

Een nieuwe Aixam is er vanaf zo’n 10.000 euro. Wil je voordeliger een Aixam kopen, kijk dan eens naar een Aixam occasion. Dan heb je al een Aixam vanaf iets meer dan de helft van dat bedrag. Dat blijft misschien prijzig vergeleken met ‘echte’ auto’s, maar een Aixam biedt wel het voordeel dat je er al mee kunt rijden met een brommerrijbewijs. Ook zorgt de simpele techniek voor veel voordeliger onderhoud en zijn er nog andere financiële voordelen aan het gebruik van een brommobiel verbonden. Daarom is een Aixam tweedehands behoorlijk waardevast, wat weer in je voordeel werkt bij verkoop.

De zekerheden van viaBOVAG.nl

De zekerheden van viaBOVAG.nl

BOVAG Zekerheid
BOVAG Omruilgarantie
Heldere all-in prijzen